• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KAREN
    KAREN --- ---
    JUANITA: jaaj, jsem na tom uplne stejne - tak se modlim, aby to probehlo bez problemu)
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    JUANITA: Když mi končila platnost tak jsem dostal poštou novou bez problémů a předtím jsem nic nemusel řešit. A myslim, že tam že jsem tam žádnou "díru" bez karty neměl.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUANITA: tak spolehnout se nemůžeš nikdy (karty jsou poslány jako běžná pošta z polska) případný nedoručení tedy nezávisí jen na mBank.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    na debetni karte od mBank mam vytistenou platnost do brezna 2012. mam zacit iniciativne neco resit, nebo mam byt v klidu a muzu se spolehnout na to, ze nebudu den bez funkcni karty?

diky.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ESTEN: chapu .)) mezitim jsem nemela prilezitost to vyzkouset, tak dam pripadne pozdeji info...
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    KAREN: to jsem presne nechtel slyset ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    ESTEN: jo - klient to zkusil třikrát poslat do mBank, až nakonec... jsem si to nechala poslat na účet u Fio;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Tak můžu říct, že mBank v Indii fungovala k mé naprosté spokojenosti - nikde žádný problém, zatímco přítelkyně se Spořkou byla ráda, že má ještě Zuno, protože jinak by byla úplně nahraná :)
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    KAREN: jak to dopadlo, uspesne?
    ADITU
    ADITU --- ---
    FRANCIMOUR: nrni zac. jenom si pohlidej ten ekvivalent 2.500 - jde to podle aktualniho kurzovniho listku mBank.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    ADITU: dekuji:) cili 0 a 35,- to jde to je jako u nas:)
    moc dekuji
    ADITU
    ADITU --- ---
    FRANCIMOUR: tak se koukni do sazebniku:

"výběr do 2 499,99 Kč / 35 Kč
    výběr 2 500,00 Kč a více / 0 Kč"

Sazebník bankovních poplatků
    http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik-osobni-finance/#tabs=5
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Zdravim, nevite nekdo jak je ted u mbank zpoplatnena platba ( vyber) v zahr? Btw jsem nasel jen starsi diskuze:/ pujde jen o eura
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: přes mLinku to možné změnit je - to jsem tam i psal (je tam jiné heslo než do IB, takže to je dvojí potvrzení). s tou kartou je to pech, ale kdybys to viděl z druhé strany, tak bys možná víc chápal, proč si občas lidi na mLince myslí, že většina klientů jsou ... žádní velcí myslitelé. protože se v jednom kuse potýkáš s lidma, kteří nejsou schopní uznat vlastní chybu a to i když jim to vysvětluješ úplně polopaticky a máš fakt pravdu. zároveň samozřejmě uznávám, že mLinka není žádný výkvět národa, jsou to prostě lidi na call centru.
    ATAN
    ATAN --- ---
    ADAMM: zajimave. kdyz jsem vyplnoval zadost o zrizeni uctu pro manzelku, uvedl jsem kontaknti telefon na sebe. netusil jsem, ze se automaticky pouzije jako hlavni. tak pak manzelka volala z meho cisla na mlinku a normalne si cislo nechala zmenit.

BTW: bylo to na konci rijna a do ted ji neprisla karta, pokazde musela cekat dva tydny, aby si mohla ric o zaslani dalsi. mne z mbank chodi vsechno bez problemu, takze adresa je samozrejme oznacena dobre. a dost me vytocilo, jak z ni porad delali kravu stylem, jestli ta karta nekam nezapadla apod. az ted pred par dny po nalehave zadosti ji objednali kuryra. tohle mi prijde jako opravdu velky fail ze strany mbank. pekne me tim stvou. to, ze je to "zadarmo", neznamena, ze se maji k zakaznikum chovat jako k blbcum.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Díky za odpovědi! Ještě trošku OT, ale třeba někdo budete vědět - když provedu karetní transakci v USD u FIO, tak bude kurz podle kurzovního lístku, nebo tam taky načtou něco navíc?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ADAMM: Citi převádí kurzem asociace na EUR, přirazí 2% a převádí kurzem deviza střed na CZK. Protože mBank udržuje na EUR/CZK spread 5%, je Citi mimo eurozónu vždy o dost výhodnější a v eurozóně to vyjde zhruba nastejno.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DYNK: kurz je daný kurzem VISA v den zúčtování transakce + 2% - to pak převedené přes Euro. horší má Citi Bank a Equa.

kurzovní lístek (ostatní měny) platí pro zahraniční převody, nikoliv karty. pro karty je důležitý jen kurz Eura.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DYNK: sice se mBank stále snaží klamavě prezentovat, že přirážka může být nižší než ty 2%, ale mimo euro je ta přirážka vždy 2%.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Když provedu mbank kartou transakci v USD, tak bude kurz podle kurzovního lístku, nebo mě čeká překvapení?

U kurzovního lístku píšou:
    Částka blokovaná po provedení transakce (v případě jiné měny než CZK) obvykle není totožná s částkou, která je nakonec stržena: je to především proto, že kurz ke dni blokace a kurz ke dni stržení částky se liší. Při převodu může být použit kurz zahrnující max. 2 % „crossborder fee“ za účelem pokrytí konverze měn. Finální kurz je vypočítán podle kruzu z VISA na EUR (den před zúčtováním) a pak z EUR na koruny podle kurzu mBank ze dne zúčtování.

Mi z toho vyplývá, že ten kurzovní lístek je vlastně jen tak na oko, když se jim bude chtít, tak mi přihoděj dvě procenta fee, případně zaúčtujou kurzy z různých dní. Máte s tím někdo zkušenost jak to probíhá?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam