• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SM3:
    eMax je dneska uz asi na nic...
    jeste tam je eMax+ ale ten je dle me uz pochybny... proto posilam penize do AXA...

Jinak pro podnikani ma mBanka podnikatelsky ucet...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SM3: s prošlou občankou budeš mít problém v každé bance. Ale když to čtu možná stojí za to upozornit, že mKonto je osobní účet nikoliv podnikatelský.
    SM3
    SM3 --- ---
    SM3: hahaá tak to je dobré, jsem to chtěl odeslat a najednou upozornění, že musím jako občan ČR zadat doklad OP, který mam přes rok prošlý :)
    Takže se nejdřív asi projdu na ten úřad no... :x
    SM3
    SM3 --- ---
    KOC256: ted ten účet zakládám... mBank

To že za ty sms zaplatím, je mi jasné, co jsem koukal na ty balíčky, tak je to únosné, resp. se srovnáním poplatků u ČS je to téměř směšné...

Neberu si k tomu účtu ani kartu, zakládám ho jen proto, aby měli klienti kam posílat prachy, z toho důvodu potřebuji ihned vědět, že se ty prachy připsali abych mohl klienta kontaktovat a dál řešit... a nechci to dělat přes svůj účet co používám.

Platby z tohoto účtu budou probíhat max. 1x za měsíc a to že převedu určitý obnos do jiné banky odkud ty peníze rozešlu a odkud mam nastavené placení, uvidím časem, že bych to u ČS možná zrušil a vše dal k mBance, ale chci si to odzkoušet...

Koukám ža nabízejí k tomu spořící účet eMax, tak to taky zakládám, nedohledal jsem důvod abych to nezaložil. Argument?

Když tak přemýšlím tak max přesunu vždy část peněz z toho běžného účtu na ten spořící, a na tyhle peníze v mBance bych chtěl nešahat a případně platit z jiného zdroje,,, tzn. ty prachy tam budou ležet, pokud ovšem vše bude tak jak se předpokládá... tzn. myslíte, že je lepší ty prachy případně převést na nějaký výhodnější spořící? ale přijde mi to trochu zbytečné, když se to liší pár desetinami procent, a zároven chci abych ty prachy měl k použití, téměř okamžitě, protože nikdy nevím co se kdy stane a čekat pak třeba měsíc na prachy nechci,,,
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SM3:
    to se ti bude spatne testovat ne :) ?

Ta mBanka je OK az na ty notifikacni SMS ale to je tusim placena sluzba... Pokud teda nemyslis potvrzeni plateb pres SMS...

Jinak na uroky pouzivam AXA... u mBank je snad jediny zadrhel a to je davat bacha na vybery jinak s nicim jsem zatim nemel problem...
    SM3
    SM3 --- ---
    BUNDA: toho jsem si vědom
    ADAMM: Koukal jsem, uvidím jaká bude četnost ...
    ADAMM: Snad se k tomu dostanu přes víkend, to nějak vykoumat, ale zatím to vidím, že asi založím oba a ten který se mi osvědčí po čase lépe, vyhraje a druhý zruším,,, zatím to vidím spíš na mBanku.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    2.2. chodily i potvrzeni zustatku za minuly rok takze to bych treba i omluvil ;-)

dalsi priklad vidim 10.1. 12 hodin ale to zase chodily zustatky za mesic...

proste HW mozna dostatecny ale jen na bezny provoz :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: nedalo mi to a kouknul jsem :-) A nemusel jsem hluboko.

2.2. 2012 13:35 (7,5 hod zpoždění - obvykle chodí v 06:03)

Před lety jsem to zkoušel opakovaně i reklamovat a bez účinku tak jsem se po letech smířil s tím, že dá-li bůh přijde, nedá-li bůh ... :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SM3: sms se taky dají v mBank extrémně detailně nastavit, to je vcelku výhoda, do takového detailu to nemá téměř žádná banka. ale u FIO lze nastavit přeposílání mailů na smsku, když se s tím někdo chce piplat, tak ušetří pár korun měsíčně. mBank maily na smsku nepřekonvertuješ, protože nejsou textové, je to v příloze.

výhody a nevýhody mBank / FIO jsou v jiných věcech. FIO = super pro platby ze Slovenska například, blbé ohledně platebních karet (nejsou vidět online). mBank má zase špatné kurzy při platbě v cizích měnách, ale karty se dají nastavovat velmi dobře... FIO je mnohem lepší pro práci s hotovostí, na to se mBank nehodí vůbec. FIO má super transparentní účet třeba pro neziskovky. a tak.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA:
    SM3: ale levnější než u FIO - 1,40, případně míň, když si koupíš "balíček". viz:

Sazebník bankovních poplatků
    http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik-osobni-finance/#tabs=6

BUNDA: E-mail push už chodí líp než dřív, stalo se ti to třeba poslední tři měsíce, že by to mělo zpoždění? Vím, že se měnily servery i infrastruktura.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SM3: sms ano, ale jsou placené. Na rozdíl od emailové notifikace.
    SM3
    SM3 --- ---
    Tak jsem volal do mBanky a prý jde nastavit aby mi chodili sms při připsání částky, prý chodí okamžitě.
    Oznámení o připsání odesílateli nepřijde a uvědomil jsem si, že ani přijít nemůže, protože nemá kam :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SM3: vždy druhý den a občas se pár dní toulá... většinou v čase rozesílání měsíčních výpisů. je to nejvíce nespolehlivá služba mbank :-(
    SM3
    SM3 --- ---
    HLAVIS: a ten email je odeslám ihned po připsání a nebo až druhý den třeba?
    HLAVIS
    HLAVIS --- ---
    KAREN: mBank nemá zpoplatněné notifikační maily
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KAREN + VANEK: Vida, zpětně mi taky došlo, že ty emaily z FIO mi vlastně asi chodí v okamžik změny stavu :) (jen to mám na účet, který neustále nekontroluju, takže to většinou zjistím ráno, stejně jako u mBank :))
    VANEK
    VANEK --- ---
    CAIDEL: Fio nabízí hlásiče (o pohybech, stavu v zadaných intervalech, nebo při překročení nějaké hranice) buď mailem zdarma, nebo SMS za 2,40. Odesílají se plus mínus okamžitě (nějaká výjimka je u trvaláků procesených nad ránem).
    KAREN
    KAREN --- ---
    CAIDEL: Fio umi poslat e-mail zdarma (sms e-mail), u mBank si nejsem jista, jestli to neni zpoplatneny (pokud to jde)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SM3: Tak to popravdě nevím, jestli obě banky umí. Obě posílají druhý den email s pohyby za předchozí den.

Ale instantní notifikace ani u jedné z nich nastavené nemám, takže ani nevím, jestli to jde.
    SM3
    SM3 --- ---
    CAIDEL: no myslím, tím že mi přijde okamžitě sms, při připsání částky - zůstatková sms, ale kde bude zobrazena připsaná částka a zpráva příjemci(mě) od odesílatele...
    Díky za reakci ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam