• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SM3: vždy druhý den a občas se pár dní toulá... většinou v čase rozesílání měsíčních výpisů. je to nejvíce nespolehlivá služba mbank :-(
    SM3
    SM3 --- ---
    HLAVIS: a ten email je odeslám ihned po připsání a nebo až druhý den třeba?
    HLAVIS
    HLAVIS --- ---
    KAREN: mBank nemá zpoplatněné notifikační maily
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KAREN + VANEK: Vida, zpětně mi taky došlo, že ty emaily z FIO mi vlastně asi chodí v okamžik změny stavu :) (jen to mám na účet, který neustále nekontroluju, takže to většinou zjistím ráno, stejně jako u mBank :))
    VANEK
    VANEK --- ---
    CAIDEL: Fio nabízí hlásiče (o pohybech, stavu v zadaných intervalech, nebo při překročení nějaké hranice) buď mailem zdarma, nebo SMS za 2,40. Odesílají se plus mínus okamžitě (nějaká výjimka je u trvaláků procesených nad ránem).
    KAREN
    KAREN --- ---
    CAIDEL: Fio umi poslat e-mail zdarma (sms e-mail), u mBank si nejsem jista, jestli to neni zpoplatneny (pokud to jde)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SM3: Tak to popravdě nevím, jestli obě banky umí. Obě posílají druhý den email s pohyby za předchozí den.

Ale instantní notifikace ani u jedné z nich nastavené nemám, takže ani nevím, jestli to jde.
    SM3
    SM3 --- ---
    CAIDEL: no myslím, tím že mi přijde okamžitě sms, při připsání částky - zůstatková sms, ale kde bude zobrazena připsaná částka a zpráva příjemci(mě) od odesílatele...
    Díky za reakci ;)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SM3: Založ si oba. Nic to nestojí.

Jinak myslím, že zrovna v těhle parametrech jsou si obě banky vcelku rovny (jen si nejsem jistý tou "okamžitou SMS", co přesně tím myslíš).
    SM3
    SM3 --- ---
    Zdravím Vás, narazil jsem na tuhle diskuzi tak to dam i sem, protože se to týká přímo mé otázky:

Potřebuji si založit účet a rozhoduji se mezi mBankou a FIO bankou.
    Požadavky na účet:
    - Co nejmenší náklady na vedení účtu
    - Možnost nastavení okamžité sms (majitelovi účtu)
    - Možnost automatické notifikace klientovi o připsání částky
    - Internetové bankovnictví
    - Možnost nakládat s částkou na účtu (cca 1-2x měsíčně odeslat část peněz)
    - Pokud možno nějaký úrok od banky, ale není podmínkou
    - Pohyby na účtu –hrubý odhad (cca prvních půl roku v řádu tisíců, pak 10-ti tisíců)
    Máte někdo zkušenosti s těmi to bankami? Případně doporučili byste nějakou jinou? Nějaké zásadní pro a proti jedné či druhé bance?
    Díky za případné reakce
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZONICEK: v de drtivou většinou berou EC jen malokde pochodis s Visou či Mastercard. Důvodem jsou poplatky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: imho jsi kliknul na "aktivovat kreditní kartu" místo na "aktivovat debetní kartu". ohledně toho německa těžko říct - jsou to obchody, kde berou jiné, než německé karty? pokud ano, jak vypadá průběh zamítnutí? jaký mají terminál? dostaneš nějakou informaci do e-mail pushe?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Měl bych dva dotazy
    1) když jsem dostal poštou novou kartu, tak jsem to chtěl a myslel jsem, že to napíšu do aktivovat kartu, ale tam mi to napsalo, že číslo karty je neplatné?

2) Proč mi v německu v 1/2 obchodech odmítnou mbank kartu? (Ve 2 s oblečením to vezmou a v dalších 3 ne) díky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    podívejte se, jestli máte v pořádku zadanou korespondenční adresu :) jinak to řešit netřeba, problémů je řekl bych docela minimálně.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    JUANITA:
    KAREN: mne koncila platnost 02/12. kartu jsem dostala do schranky 23.1.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    BUNDA: karet mam dost, ale tuhle pouzivam nejcasteji.
    KAREN
    KAREN --- ---
    BUNDA: mam jeste jednu u fio (tu zakladni, tj. bez plateb po netu) - takze si tam muzu odsypat penize, nicmene bych rada, aby to fungovalo a nemusela jsem se tim zabyvat ;)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUANITA, KAREN: nesmíte mít jen jednu kartu a jen u jedné banky. Vždycky se může něco podělat.
    KAREN
    KAREN --- ---
    JUANITA: jaaj, jsem na tom uplne stejne - tak se modlim, aby to probehlo bez problemu)
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    JUANITA: Když mi končila platnost tak jsem dostal poštou novou bez problémů a předtím jsem nic nemusel řešit. A myslim, že tam že jsem tam žádnou "díru" bez karty neměl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam