• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DRAGON: Pak je samozřejmě otázka, proč si kupuješ "auta", které nesplňují tvé požadavky a pak si na to stěžuješ.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ROUMEN: ja potrebuju skladat hotovost, k tomu se moje prirovnani hodi a nepotrebuju a nechci mit dva ucty. To je asi tak cely.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    DRAGON: "moje auto neumi jezdit na dalnici, proto mam jeste jedno, ktere tu dalnici zvladne a jsem v pohode. ne, tohle neni cesta pro mne :)"

Pro toho, kdo po dálnici nejezdí (nepotřebuje), je fajn, když může mít zadarmo auto, které zdarma umí všechno co potřebuji a používám. Když jiný auto bude umět zadarmo jezdit po dálnici, pořídím si klidně druhý, když to budu potřebovat a nebude mě to nic stát. Nebo to vyměním za to, které mi bude lépe vyhovovat. Mám pocit, že asi není auto (banka), která by uměla úplně všechno a navíc všechno zadarmo. Pak je otázka preferencí, jestli si najdu to jedno, co umí vše co potřebuji a budu za to ochotný platit, nebo budu mít víc aut (bank), ale nebude mě to nic stát.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DRAGON: 1) Když mBank přišla, tak byl vrchol nesmyslných poplatků (jako 20,- za vložení peněz na vlastní účet). Osobně mi přišlo lepší neplatit 50/100/150/200 za vedení účtu, kde si mohu (jednou za rok, častěji to nepotřebuji) dojít někam na pokladnu). Místo toho platím 0,- a když náhodou potřebuji vložit tak mám jiné možnosti. Dneska už je těch bank s účtem zdarma více, ale pozor, jestli mají opravdu všechny služby zdarma. Třeba mBank s těmi vkladomaty jednou přijde - je to poslední nesplněný slib.
    2) Dobré přirovnání, jenže trochu kulhá. Spíše proč bych měl kupovat dražšího kombíka, když potřebu většího kufru mám jen velmi zřídka.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SM3: Já musel kvůli podobné věci do penzijního fondu s občankou. Nějakou dobu to šlo jen na centrálu, pak to dovolili ověřovat i pobočkám banky. A při tom je to účet, kde občanku chtěli, když byl založen.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DRAGON: No, vzhledem k tomu, že tu kartu musí někdo vyrobit a registrovat a pošta nechodí úplně rychle v našich krajích, tak termín "do týdne" mi přijde slušný.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANTIHERO: jasny, chapu :)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    DRAGON: nerikam, ze to nejde rychleji, ale ja lepsi zkusenost zatim buhuzel nemam a tohle povazuju za dobry vysledek pro me
    VANEK
    VANEK --- ---
    SM3: Má povinnost to prověřit; eventuálně to může i hlásit Finančně-analytickému útvaru MF ČR. http://www.cnb.cz/cs/dohled_financni_trh/legislativni_zakladna/legalizace_vynosu/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANTIHERO: slecna ma jinou banku, v patek nahlasila ztratu, ve stredu prisla dorucena obalka, tak nevim no :) tyden mi prijde celkem dost
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    DRAGON: na to neznam presnou odpoved, ale vzhledem k tomu, ze to jde z polska a je to zdarma tak mi 5 pracovnich dnu prijde naprosto smesnych. obzvlast kdyz nemusis ztracet cas cestou na podelanou postu nebo banku... nechci kecat ale pred nekolika lety u CS to byl proces na 3 tydny za xset. takze asi tak.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANTIHERO: mne to prijde tedy dost husty, pozadas o vydani karty a tyden nemuzes platit, tohle by mohlo byt uplne v pohode do dvou dnu, co za strasny proces za tim stoji, ze to musi trvat tyden?
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    DRAGON: ja jsem nadsena
    SM3
    SM3 --- ---
    NELDE: já jsem dneska u nich založil mBusiness a k tomu i eMax Plus ....

Jen jsem se trochu pousmál, jak tam je kolonka (ted přesně nevím) výše částky do 100tis, 500tis. a pak rozmezí milionů, jakože za jednu transakci,,, a má to být jako ochrana před financování terorismu a peníze z tr. činnosti či co,,,

Tak jsem se na pobočce ptal co když mi přijde víc než ten "limit" co jsem si nastavil a prý stejně kdyby mi přišlo víc než milion tak by mi volali z FÚ kde jsem to vzal,,, nějak jsem se v tom nepatlal,,, ale to je trochu blbost ne?

Nebo banka má povinnost hlásit nějaké vyšši částky na účtech, např. nad ten milion na FÚ?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANTIHERO: dalsi hrebicek :)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    tak kdyby to nekdy nekoho zajimalo: po zablokovani stare karty a zadosti o novou prijde nova presne za tyden. tyden!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SM3: jj, uz resim, kam si odnesu penize a na mbank z vysoka ahoj.

NELDE: moje auto neumi jezdit na dalnici, proto mam jeste jedno, ktere tu dalnici zvladne a jsem v pohode. ne, tohle neni cesta pro mne :)

TOXICMAN: jasne, ja mam ve smlouve vyslovenen napsano, ze banka mi nevezme hotovost. A jestli to tam opravdu je (coz priznavam, necetl sem ji celou), tak to neni zadna polehcujici okolnost, je to normalne low cost pristup. A ja s nim nejsem spokojen a odchazim. Respektuji, ze to nekdo vidi jinak.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    když si člověk zakládá účet a podepisuje smlouvu, tak by si měl být vědom toho, co služba umožňuje a co ne
    a ne se pak divit, že nejde něco, co je známé a co si člověk svobodně vybral a odsouhlasil :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SM3: mBank nikdy nedělala s hotovostí. Doporučovaná cesta je přes poštu složenkou. Prý funguje Žabka.
    Nejlepší cesta je samozřejmě mít k mBank ještě banku, která tuhle službu nabízí za nula. Třeba Fio.
    SM3
    SM3 --- ---
    DRAGON: nedávno jsem tohle řešil taky a docela jsem koukal, potřeboval jsem prachy dostat na účet mBanky, které jsem držel v ruce a museli tam být druhý den, když mi na pobočce řekli, že nedělají s hotovostí tak jsem se na ně usmál co to je za blbost :) ... nakonec to šlo přes účet u čs a přeposlat ...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tak to je luxus, dik :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam