• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: no proto..
    EFI
    EFI --- ---
    ADAMM: přesně tak .)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: no podle mě se stalo to, že jí byla objednaná nová karta :) pokud se něco nezměnilo, tak podle mě jednou blokovanou kartu už odblokovat nelze (obecně, to není pravidlo banky, ale karetní asociace).
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    EFI: ono to jde? to mi neprijde uplne stastny. oznamis kartu jako ztracenou, na dovoleny s ni nakoupis na offline terminalu, vratis se a zase ji zprovoznis? :/
    EFI
    EFI --- ---
    tak problém už jsem vyřešila, nakonec jsem musela přes mlinku, ale proběhlo to rychleji než jsem myslela. Jen na pobočce při osobním jednání se mnou dotyčný mluvil jak s úplným blbcem. Ale takových lidí člověk v životě potká spousty.

Jaké máte zkušenosti s pojištěním karty co nabízí mbank? Eventuelně zkušenosti s vyplácením škody?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EFI: mLinka
    EFI
    EFI --- ---
    MAKROUSEK: ou.....takže na pobočku
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EFI: Ja si myslim, ze ti budou muset vystavit novou, ze to je nekde v pravidlech Visa. Ale treba se mylim.
    EFI
    EFI --- ---
    Prosím poradte. Jak odblokuju kreditku, kterou jsem považovala za ztracenou? Nemůžu najít heslo na mlinku a žádnej postup přes net jsem taky nenašla. Musím tedy osobně na pobočku? A budu něco platit?
    YNZA
    YNZA --- ---
    má pravdu předsedo
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POPEY: pokud tam nemá účet zadarmo (nepředpokládám), tak asi ušetří - ale pokud chce častěji vkládat nebo vybírat hotovost, tak je FIO asi lepší. na druhou stranu - než jednou měsíčně ty peníze vložit a pak je natříkrát vybrat, to je lepší si je nechat doma a oba tyto úkony vynechat, ne? :)

já jsem za dobu, co mám mBank účet (a že už to pár let je), nikdy peníze v hotovosti nevkládal. když jsem jednou dostal trochu víc cashe (vrácený dluh), tak jsem prostě měsíc a půl nevybíral :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KOC256: Tak je to Ačko... 1-5000 je za 22,- 5-50 000 = 33,-

Nemyslím tím úplně, že by si tak člověk musel vkládat něco na účet pořád (popravdě jsem za x let existence mého mBank účtu cash na účet nemusel vkládat ještě ani jednou), ale spíš že je to prostě záchranná možnost, když je potřeba.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NIGHTHUNTER:
    Co jsou skryte poplatky? Zatim jsem nenarazil.

O nejake kreditce uvazuji ale nechce se mi nic hledat srovnavat a jak naschval mi nikdo nic nenabizi :D

No u me je extremne navykove vybirat kdykoliv, kdekoliv zadarmo... zatim jsem s vybery nemel problem protoze jsem potrebneho obratu nejak dosahl...
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KOC256: já vkládám na účet ve FIO, kde je vklad na pobočce nad 1000,- Kč zdarma a výběry taky, případně je (bude od 1.7.) taky prvních 10 výběrů v měsíci v bankomatech Pharro zdarma (další pak za 6,- Kč) nebo v každém bankomatu ČSOB je výběr za 6,- Kč

peníze si ale většinou pak převedu do mBank, platím kartama mBank a občas využiju nějaký ten výběr z bankomatu zdarma od mBank, když jsem jistý, že bude zdarma a nebo není zrovna poblíž ČSOB...

jinak jsem začal hodně platit kreditkou úplně jiné společnosti, která mi nabízí větší výhody za pravidelné platby (z výplaty všechno doplatim, takže jim neplatim žádné poplatky) a při potřebě výběru tak buď skočím do FIO pobočky nebo obětuju 6 Kč, ale bonusy z platby kreditkou jsou stále mnohem větší...

mBank sice stále používam jako hlavní účet pro všechny platby, ale díky jejich politice schovaných poplatků už čím dál tím méně

POPEY: nebylo by pro mamku vzhledem k výše uvedenému lepší FIO? platby a převody má taky zdarma, navíc možnost vkladů a jednodušší systém platby za výběry
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CAIDEL:
    kolik to stoji ?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KOC256: Ale můžeš si normálně na poště poslat peníze na účet, ne? Což by jako alternativa mělo stačit (nevím kterého typu je to poštovní poukázka, ale...)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    POPEY: pokud má v dosahu bankomat GE (případně pobočku) tak Genius Gratis.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POPEY:
    - nejde vlozit - leda se s nekym domluvit ze to vlozi on a posle...
    - nevim jak je to u postovni ale u mBank jsme za X let neplatil jeste ani korunu - je treba se ale hlidat co a kdy delas (vybery z bankomatu u me)
    - plati kreditkou a nebo debetkou? Je treba platit debetkou, aby mela obrat na platbach kartou. Aby mela vybery zadarmo (max 3 pri obratu ZAUCTOVANYCH plateb >=4000).
    POPEY
    POPEY --- ---
    mam na vas dotaz.presvedcuju mamcu ktera je u postovni sporitelny at jde k mbank
    a mela dobrej dotaz
    jak je to s vkladanim na ucet.
    zaskocilo me to protoze ja nevkladam fyzicky vzdy to resim pres net protoze sem v zahranici.
    a taky se chci zeptat kdo se v tom pohybujete jestli opravdu usetri kdyz prejde od postovni
    ja sem presvedcen ze ano

jeji financni chovani je
    platit najem telefon
    a parkrat do mesice si vybrat
    zadny zahranicni platby a nic
    +plati kreditkou
    takze asi tak

diky za radu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    YNZA: Toho se neboj, jenom ti jako mně, nesmí doma ten dopis někde založit. Nadával jsem, že Axa nic neposílá a pak to v jedné hromádce našel.
    Postup, který mi fungoval:
    1) Vyplň formulář na webu (spořící účet + platební karta).
    2) Došlé dokumenty podepiš a pošli zpět.
    3) Přijde ti uživatelské číslo, se kterým se přihlásíš a poukážeš tam peníze.
    4) Přijde ti kartu, kterou bys měl aktivovat
    Každý krok cca týden až dva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam