• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CAIDEL:
    kolik to stoji ?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KOC256: Ale můžeš si normálně na poště poslat peníze na účet, ne? Což by jako alternativa mělo stačit (nevím kterého typu je to poštovní poukázka, ale...)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    POPEY: pokud má v dosahu bankomat GE (případně pobočku) tak Genius Gratis.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POPEY:
    - nejde vlozit - leda se s nekym domluvit ze to vlozi on a posle...
    - nevim jak je to u postovni ale u mBank jsme za X let neplatil jeste ani korunu - je treba se ale hlidat co a kdy delas (vybery z bankomatu u me)
    - plati kreditkou a nebo debetkou? Je treba platit debetkou, aby mela obrat na platbach kartou. Aby mela vybery zadarmo (max 3 pri obratu ZAUCTOVANYCH plateb >=4000).
    POPEY
    POPEY --- ---
    mam na vas dotaz.presvedcuju mamcu ktera je u postovni sporitelny at jde k mbank
    a mela dobrej dotaz
    jak je to s vkladanim na ucet.
    zaskocilo me to protoze ja nevkladam fyzicky vzdy to resim pres net protoze sem v zahranici.
    a taky se chci zeptat kdo se v tom pohybujete jestli opravdu usetri kdyz prejde od postovni
    ja sem presvedcen ze ano

jeji financni chovani je
    platit najem telefon
    a parkrat do mesice si vybrat
    zadny zahranicni platby a nic
    +plati kreditkou
    takze asi tak

diky za radu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    YNZA: Toho se neboj, jenom ti jako mně, nesmí doma ten dopis někde založit. Nadával jsem, že Axa nic neposílá a pak to v jedné hromádce našel.
    Postup, který mi fungoval:
    1) Vyplň formulář na webu (spořící účet + platební karta).
    2) Došlé dokumenty podepiš a pošli zpět.
    3) Přijde ti uživatelské číslo, se kterým se přihlásíš a poukážeš tam peníze.
    4) Přijde ti kartu, kterou bys měl aktivovat
    Každý krok cca týden až dva.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    ja zakladal na pobocce...
    YNZA
    YNZA --- ---
    ucet postou, ajeje
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YNZA: no axa banku asi ne, nebo jo? pojišťovna to imho nedělá, účet se zakládá poštou, nikoli na pobočce.
    YNZA
    YNZA --- ---
    NELDE: dobra dobra, ukecali jste me. axu mam v miste a 170 mesicne beru jako lahev vina bonus
    DYNK
    DYNK --- ---
    MRTVY_KENNY: dík! To jsem nenašel..
    NELDE
    NELDE --- ---
    YNZA: V zásadě ano, pokud máš 100k, tak 2% ti dělají 170,- měsíčně. Při delší době a větší částce se to vyplatí ještě více. Navíc to uděláš jednou a pak to můžeš užít kdykoli. Nemluvě o tom, pro případ krachu banky je dobré rozložit rizika (ono to vždy chvíli trvá, než je to vyplaceno).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YNZA: imho má smysl udělat si účet u AXA - je s kartou, která má super kurzy, takže já to sice nepoužívám jako spořák, ale nákupy s ní mi spoří peníze víc než spořící účet :)

jako spořák to nepoužívám právě proto, že to sice je super na nakupování po netu díky kurzu - ale nastavování limitů (proti mBank) je zase úplná bída, takže tam radši moc peněz nemám.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    YNZA: mozna je trosku podezrele, ze hodlas sporit jen mesic/dva.. ja mam naopak na sporaku porad prakticky vse. (krom par dnu pred inkasem rsp. po vyplate, kdy neco lezi na beznem uctu)
    YNZA
    YNZA --- ---
    BUNDA: ale ma cenu kuli mesici/dvema zakladat este sporak jinde?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: to by bylo jen dobře (osobně mě to netrápí emaxy+ mám mrtvé), ale u banky honosící se jednoduchostí a srozumitelnými podmínkami je to do očí bijící lež :-(

YNZA: přesun na jinou Visu lze i jinde (Axa - navíc super kurzy) nebo Zuno.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak na Slovensku už ty opruzy a pásma a podobně šly do háje, předpokládám, že s určitým zpožděním se toho dočkáme i u nás. Nemám to ale nijak potvrzené, je to jen moje domněnka :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    BUNDA: mit to moznost hned prelejt na jinou visu ma taky neco do sebe. nemam to tam abych zil z uroku, cekam az mi dodaj fotak a pak to zas rapidne klesne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam