• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    OTZ
    OTZ --- ---
    ADAMM: a to všechny platby mezi bankama jdou přes čnb? proč?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    no nevim... bud to nechapu a nebo to je blabol...

u mBanky jsem tam nasel tri hodnoty:
    - odchozi platby v 8,00
    - prichozi platby 17,00

z meho pozorovani vyplyva ze platby odeslane do 20,00 druhy den dojdou (po 20,00 uz nedosly dalsi den)

prichozi platby se mi zobrazuji k pouziti po devate hodine (mezi 9-10). Zase mam uplne jine cislo nez mesec. Tak nevim no...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    OTZ: max přes jednu (pokud není víkend) - ale to není problém bank, ale ČNB, respektive jejího clearingu. v Polsku třeba sobota funguje jako pracovní den. takže domněnky hezké, ale radši se podívej na fakta.
    Rychlost převodů a plateb mezi bankami - odchozí platby, příchozí platby
    http://forum.mesec.cz/index.php?topic=98.0
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Souhlas, že to má mouchy, ale je to docela užitečné,člověk koukne a ví, kde manželka nakupovala a jestli už došly prachy (případně kolik). Tak jednou za měsíc se na základě toho přihlásím do IB a koukám na detaily.
    Optimální by bylo mít i okamžitý email.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    me to chodi celkem spolehlive (vyjimkiy potvrzuji pravidlo). jo HTML format me taky sere zbytecne kliknuti navic - ale zvykl jsem si. nic jineho me nejak na tom nestve...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: nejde o okamžitou notifikaci, ale souhrn za předchozí den, který má od samého začátku problém docházet. Nedocházel vůbec či s několika hodinovým (až několika denním) zpožděním. Email má navíc údaje v html formátu a zprácené (jde vlastně o kopii sms pusche) což ještě zhoršuje jeho použitelnost. De fakto mám nastavené jen kvůli té historii.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    proc funkce na zabiti?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    jinak v mBank, pokud máte nastavený email push (jinak funkce na zabití) tak v historii vidíte vždy přesný čas, kdy peníze odejdou (do jiné banky nejčastěji v 8:05).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No moje zkusenost je ze pokud penize odeslu vecer do 20,00 tak v CS to je druhy den rano.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    OTZ: je to různé. Záleží na bance a pak také často na počtu transakcí jak zmiňuje ADAMM. Třeba z mBank se odesílá pravidelně kolem 8 hod (a občas i kolem 16 hod) a v některých bankách je to již ten samý den mezi 9-12 hod (osobní zkušenost).
    OTZ
    OTZ --- ---
    joa myslím že když to pošleš do 16:00 tak je to jenom přes jednu noc..ale myslím že třeba v německu je to všechno rozhodně rychlejší..
    OTZ
    OTZ --- ---
    z mbanky do mbanky je to hned. a jinak se to procesuje přes půlnoc, někdy i přes dvě..?

jakože když dáš příkaz třeba v 18:00, tak se to připíše někam na request list, v noci to maniframe pošle, cílová banka to přijme a zapíše na svůj request list a jejich mainframe to připíše na účet uživateli asi až zase další noc. a pokud je mezitim víkend tak o ten se to zpravidla ještě prodlužuje (nevím proč, počítače přece víkendy nepotřebujou, ale ještě nikdy mi na účtu o víkendu nic nepřistálo pokud to nebylo zrovna z mbank:)..moje domněnky vyplývající ze zkušeností..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    POPEY:
    platby se mi vzdy pripisuji mezi 9-10 hodinou. ale to je vypozorovane. Jak funguje system nevim...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POPEY: jednotný to není. v mBank se (podle mě - ale už tam nedělám a mohlo se to změnit) připisují průběžně, stahují se z ČNB v dávkách. čili když přijde X (tuším, že to bylo 5000) plateb, stáhne se to z ČNB a obratem připíše na účty. ale pokud chceš stoprocentní odpověď, zeptej se na mFóru nebo to tam zkus najít.
    POPEY
    POPEY --- ---
    nevíte někdy když se posílaj peníze v kolik hodin se připisujou na účet.

jakoze o půlnoci,
    nebo 3x denně 8:00, 16:00 24:00
    nebo je to online

proste obecne jak se aktualizujou ucty co se tyce prichozich prostredku

zajimalo by me zdali to ma kazda banka jinak nebo je to jednotny

to ze podle nakej reguli to ma trvat maximalne den vim
    ale jestli nevite jak je to s tema bankovnima systemama a konkretnima casama
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    a jelikož to jsou poláci tak se nedokážou ani inspirovat od nových bank a vykrást inspirovat se dobrými nápady...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: také jsem ze slušnosti vyplnil před několika dny a pochopil jsem z toho, že se chystá další produkt na nic :-( Termínovaný vklad od banky, která peníze nechce viz spořící účty, nemůže být konkurenceschopný jaksi z principu :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Vážený kliente,
    rádi bychom Vám poděkovali za Vaši důvěru vyjádřenou mj. aktivním využíváním spořicích produktů mBank. Názor našich zákazníků je pro nás klíčový a výrazně nám pomáhá při vývoji a neustálém zlepšování nabízených produktů a služeb. Chtěli bychom vás tedy tímto požádat o vyplnění krátkého dotazníku, který obsahuje otázky týkající se našich depozitních produktů. Využijte možnost přímo se podílet na dalším rozvoji mBank a udělejte si, prosím, chvilku na vyplnění následujícího průzkumu.

Děkujeme za Váš čas
    Vaše mBank

Aktivní znamená, že je mám založeny ale vzhledem k podmínkám je již dva roky nepoužívám... :)

No každopádně všechny otázky se týkají termínovaných vkladů, takže snad nám mBanka nechystá termínovaný vklad místo něčeho rozumného :(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY:
    POPEY: už tam imho není :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    POPEY: asi je to netrapi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam