• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nebyla tam náhodou možnost splatit 20% ročně bez penále?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: nemají, i možnost libovolné mimořádné splátky zdarma je pryč. ale pořád to není podle mě vůbec špatná varianta.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Me se na jejich hyposce strasne libil ten bilancni ucet, ale ten uz pokud se nepletu nemaji.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: já to teď budu asi zkoušet :) tak pak dám vědět... ovšem je pravda, že moje výhoda je, že to bude zcela jistě do 50% LTV.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KOC256: no jen aby zas nebyly zajimave jen pro ne, na me historicky pusobili, ze byl docela problem jejich hypo dostat
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SM3:
    precti si ten chat... dost tam nekolikrat na to narazi... :)
    SM3
    SM3 --- ---
    KOC256: nečekal, spíš by mě překvapilo, kdybych si mohl vybrat nějakou alternativu...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    jinak vcera jsem si pred spanim na mobilu cetl chat s GŘ mBanky...

par veci tam rozumne popisuje...
    Záznam chatu s generálním ředitelem. - Blog
    http://www.mbank.cz/blog/article,377,zaznam-chatu-s-generalnim-reditelem.html

A hlavne se tesim az se dodivaji na to uroceni e-max plus. to je asi jedine co zni trochu rozumne i kdyz to stejne bude na prd protoze tam taky jasne napsal ze nemaji mabice mit vysoke uroky ale chteji se orientovat na zajimave hypoteky (coz me zrovna zatim neoslovuje) :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SM3:
    a cos cekal? ze kvuli tobe budou modifikovat svuj system?
    SM3
    SM3 --- ---
    AXTHEB: myslel jsem si to :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SM3: nijak.
    SM3
    SM3 --- ---
    Jen mě napadlo, měsíčně udělám xy obrat na kartě, a za to mam 3 výběry zdarma, které nevyužiji... Jak moc je reálné, abych za ty obraty, dostal nějaký jiný "bonus"? :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ:
    ja to tvrdil take a nejsem mezi 100 mysliteli sveta :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    možná budoucnost:)

„Banky nás brzdí, protože používají technologie ze sedmdesátých let minulého století. Jenže bankovní průmysl v příštích deseti až patnácti letech zkolabuje stejně, jako se dnes hroutí nahrávací průmysl,“ podotkl Falkvinge, jehož tento týden zvolil magazín Foreign Policy mezi stovku nejvlivnějších myslitelů roku 2011.

http://www.ceskapozice.cz/byznys/finance/„nejnebezpecnejsi-projekt-historie“-ovladne-internetova-mena-svet
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    OTZ: podle mě to má víc důvodů 1) peníze se reálně nepřevádí (clearing = vyrovnání) 2) dohled (některé věci spustí kontrolní mechanismy, je to imho víc hlídané než si většina lidí myslí) 3) je to levnější 4) je to tak dané i zákonem imho
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    IMHO je to hlavně proto, že skoro žádné peníze se obvykle neposílají. párují se "má dáti - dal" a převede se jen ten rozdíl, že jo. ale pokud se chcete bavit na tohle téma, tak doporučuju jít do klubu Banky a bankovnictví, sledují to lidi, co mají zkušenosti s SW i HW bank (třeba id HARALD) a budou vám schopný říct kompetentněji, jak to opravdu je.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Ony jsou tam i jiné aspekty, než výkon nebo modernost. Ale fakt je když KB upgradovala z Mainframu, tak si ho SG odvezlo do Francie.

Jinak to také záleží na ČNB, pokud není jiná alternativa než něco jako EDI, tak to on-line prostě nejde.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ... pak by ale meli nejak zasahovat regulatori aby usmernovali dnesnim moznostem a trendum poskytovane sluzby...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    No znamy ktery dela velke HW reseni mi rikal ze nektere i velke ceske banky jedou na HW na kterem bychom nechteli pracovat ani sami... Takze SW bude asi stejnych kvalit a pak se neni cemu divit ze nekdo neco nechce... :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Podle mně hlavně cena. Plus jedné bance je na nic, když ona je on-line, na tom vydělávají ostatní.
    Nicméně by ČNB mohla vyžadovat častější připojení.
    Další důvod je, že stejně většina bank ještě nejede vnitřně on-line, ale dávkově.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam