• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    VICA: jo, už jí mám doma, je tam všechno stejné, magnetický proužek i čip, + nápis visa pay wave navíc, jinak žádný rozdíl, příští týden odzkoušim platbu mávnutím...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SM3: tuším bylo, že když to zrušíš, tak ho můžeš znovu aktivovat až za 12 měsíců.
    VICA
    VICA --- ---
    ....tedy rozumím tomu dobře, že bezkontaktní kartou bude možné platit na všech klasických terminálech i nadále ?
    SM3
    SM3 --- ---
    Vím, že si to můžu najít, ale zeptám se :)
    Udělal jsem si cestovní pojištění ke kartě, jedu někam párkrát do roka, né každé měsíc a koukám,že mBanka strhává měsíčně 35kč a né jednou za rok jako ČS, kde jsem to tedy neřešil, když to odešlo naráz za celý rok, ale je reálné to pojištění u mBank, vždycky zrušit, resp. mít ho aktivní pouze na ten měsíc kdy jedu pryč?
    Naposledy jsem si to pojištění dělal lehce před půlnocí a v 6ráno jsem letěl - podle slečny na přepážce je to aktivní za 24hod od zaktivování v IB ... tzn. je poplatek za zrušení pojištění a opětovné zaktivování?
    Není to nějak závratná částka, ale když si hrajou na banku s min. poplatkama, tak bych si to rušil jak mě to napadne... at tedy ušetřím :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    POPEY: tak mBank kartu prakticky nepoužívám, kdyby tak pouze na výběry. Proto raději kontaktní. Naopak kreditkou jiné banky platím téměř vše a tam mám bezkontaktní už dlouho.

Co je ale horší s bezkontaktními terminály se rozmáhají off-line platby a tak jsou ti limity na nic a na účtu vidíš až zaúčtované platby bez blokací a pozdě :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    POPEY: Viděl jsem to užívat v Holandsku před lety. Měli to kombinované. Buď jsi to užil jako peněženku nebo jako kartu (měli i speciální bankomaty, kde jsi mohl tu peněženku dobít). Bylo to super, nahrazuje to drobné. Zejména v různých automatech. Je to rychlejší než hotovost, takže se vyplácelo mít pokladny jen pro tyto platby. Takže je to dobrý pokrok. Pokud to je fakt 2,5 cm, tak je to bezpečné až dost.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POPEY:
    no je to nejaka evoluce a ukaze az cas zda to neni slepa vetev...

sirokouhle monitory bych taky neodhadl ze budou mit budoucnost sveho casu...
    POPEY
    POPEY --- ---
    jj postrehl
    prisel mne mail protoze mne konci platnost karty

a hned sem jim tam volal ze ji nechci
    ze chci starou klasiku

apropo co si o tom myslite?
    je lepsi ta bezkontakni nebo kontaktni(stara)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pro ty co to nahodou jeste nepostrehli... :)

Bezkontaktní karty pro všechny - Blog
    http://www.mbank.cz/blog/article,404,bezkontaktni-karty-pro-vsechny.html
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUANITA: zavolat a nechat se ověřit.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    wtf. zablokovane mBankovnictvi: kde zjistim ciselne heslo pro mLinku (kdyz ne v IB? :]). potrebuju odeslat platby.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    POPEY: Na SEPA platby jsou ze zakona tridenni lhuty; byt nic nebrani bance stihnout to drive (coz se muze stat napr. v situaci "posilam penize v ramci sesterskych bank v ruznych zemich"), vymahani kratsi nez zakonne lhuty bude dost ztraceny pripad.
    POPEY
    POPEY --- ---
    dotaz ohledne SEPA platby

sedim u pocitace ja a moje pritelkyne
    zadavame uplne stejnej prikaze SEPA platby kdy si posilame penize do spanelska
    na stejnej ucet
    ona u KB
    ja u mbank
    no a vysledek je ten ze druhej den na spanelskym ucte pristanou penize z KB
    a mbank zatim jeste nic
    ?

Jak je to mozny?
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: (1) Nemá jich stále dost. Ty systémy něco stojí. Navíc si asi žádá matka větší podíl na trhu. (2) Nemám přehled o spořících produktech, mám dluhy. (3) Vlastní aktiva se hodí vždy a jsou potřeba i na kreditky a krátkodobé půjčky, které se ve výroční zprávě nemusí objevit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: klientů má víc než dost a to, že vlastních aktiv má také na rozdávání poznáš jak z výročních zpráv tak z úroků na spořících produktech :-)

Jakmile pomine akční úrok nemá aktuálně v konkurenci ostatních spořících produktů, které jsou na trhu mVklad smysl.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Mně žádnou komunikaci neposlali (-;

MRTVY_KENNY: Ano, stejně jako každý nový produkt.

BUNDA: Banka potřebuje kritické množství klientů plus aby většina byla zisková. Pro úvěry potřebuje peníze (které by půjčila - vlastní jsou lacinější než mezibankovní půjčky) a klienty, které může snadno oslovit. Stávající klienti jsou dobrá báze. Dále nezapomínej, že pasivní užívání mKonta (jen převody na vklad a zpět na běžný účet) zase tolik nestojí (systém jako takový už mají, takže je to hlavně o platbách za clearing - oproti tomu mají možný zisk z úroku mezi mVkladem a mezibankovním úvěrem). A pokud ukážou klientovi srovnání, že jejich banka jim za ten převod na mVklad a zpět účtuje poplatek (ČS by tuším účtovala 2+2+5+2 za jeden) a mBank nic, tak třeba začnou užívat více služeb.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    já reagoval na to že to budou jen startovací ceny...

přečti si pozorně celou komunikaci... ...pak nebudeš reagovat na střípek...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: terminovany ucet muze mit detske nemoci? 8)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: nějak nevidím smysl v lákání na mKonto. Banka by měla vydělávat na úvěrech to jsou pro banku ziskové služby. Tedy podpora půjček, kreditek, hypoték. S mKontem rostou jen náklady, zvlášť pokud klient neplatí kartou mBank.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Proč ti chybí rozum?
    1) Konkurence nabízí vyšší úroky na spořících účtech. To se musí nějak dohnat. Plus je k dispozici něco, co se dát inzerovat jako výhoda. Očekával bych, že po odchytání počatečních dětských nemocí bude mediální massage. Navíc tam může být nějaká optimalizace cashflow (proto s výpovědní lhůtou).
    2) Klienti od drahých bank mají strach, že ty služby zdarma jsou výrazně horší. Vsadil bych se, že s mVkladem získáš i mKonto. Tedy dávají lidem důvod si vyzkoušet svoje produkty a nalákat je i pro mKonto.
    3) Mám pocit, že to je jeden ze starých slibů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam