• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MISHUGE: pokud posíláš peníze v rámci Eurozóny, tak to můžeš mít zadarmo (čili v tomhle ještě lepší než FIO) - to je tzv. SEPA platba. vyšší poplatky jsou za SWIFT platby (např. do USA, VB, Polska atd...)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DRAGON: K bežnému úctu Fio banky nabízíme zdarma mezinárodní embosované platební karty MasterCard Standard. S nimi mužete využít možnost vybírat desetkrát v mesíci zdarma z bankomatu Fio banky a pri aktivním používání karty až petkrát zdarma z dalších bankomatu v CR. Novinkou v nabídce jsou bezkontaktní platební karty s technologií PayPass vydávané zajednorázový poplatek.

já potřebuju hotovost spíš vkládat, ale v Praze jsou i bankomaty FIO ještě relativně dostupné (pro mě nejbližší např. Motol, OC Nový Smíchov, Smíchovské nádraží, pobočka ve Štefánikovo ulici), mimo Prahu už je to horší a nemusí vyhovovat každému
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    jak to to s platbami přes ibankovnictví do zahraničí? Platila jsem poplatek 220czk, operátor mi doporučil jinou možnost, levnejší, ale nějak jsem to zapomněla..

dik za připomenutí

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NELDE: jo nejak tak to je, dva jsou zdarma pro vsechny v cizejch bankomatech a pak ti pribejvaj vybery za nejaky veci jako bonus.

ale me to bylo celkem jedno, ja ziju v zahranici, ale vyplata mi chodi na ucet v cr, takze mam jeden ucet eurovej druhej kc, vyplata mi prijde na eurovej ucet a ja si cast preposlu na ucet do zahranici, kde ocenuju ze mam penize jeste ten den! bez zadani expres platby!
    a druhou cast na kc ucet, z kteryho pak hradim platby v cr a kartu v podstate nepotrebuju, protoze si vybiram tady v nemecku z ty nemecky karty.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud vím (nedávno jsem koukal), tak za 5000 útraty je jeden výbět zdarma, nebo něco takového. Jinak jsou 2 zdarma do začátku. To je pro cizí, pro jejich je asi 10 zdarma.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    pisu nejaky, ne vsechny, mam dojem ze jeden dva vybery jsou skutecne zdarma, a teprve dalsi za 30, tak to maji skoro vsechny banky.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a tohle me dostalo: Dotaz na zůstatek v jiných bankomatech 9 Kč, to je kruty :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    je to tak, vybery z bankomatu = 30KC
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    pochybuju ze bude vyber zdarma, to by tam napsali vsechny bankomaty zdarma, ne jen ten na pobocce, prave..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DRAGON: tak to netusim, z bankomatu nevybiram, nemam ani kartu, ale mam dojem ze nejaky je zdarma.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANDY_WARHOL: a kolik stoji vyber z bankomatu? na fio.cz sem nasel akorat to ze "Výběr hotovosti na pobočce (nad 1000 Kč)" je zdarma.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja muzu rict ze mam dobry zkusenosti s fio
    android bankovnictvi ok, platba do zahranici jen 2 eura, kdyz to poslu do nemecka, tak to ten den mam na nemeckem ucte.
    jinak vse zadarmo.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    coby zamestnanec, zalozil sem si bezny a sporici ucet u Equa bank a jelikoz mi uz 2 mesice neprisla platebni karta ani omluvny dopis proc se tak nestalo, tak sem ji ze seznamu moznych kandidatu vyskrtl :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: pravdepodobne Zuno
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Tohle je - podle mě - dané něčím jiným. Vždycky jde o to, co se zrovna děje v Polsku. Už se český byznys několikrát tlumil, protože důraz byl na snižování nákladů. Když se Romanu Truhlářovi povedlo domluvit změny nastavení podmínek mezi PL-CZ (např. co se týče hospodaření s vklady), tak se to zase celé nadechuje a dá se něco víc vymýšlet.

Logika termiňáku je myslím jasná: nalákat a nepustit.
    Utíkající klienti podle mě nejsou nic takového, že by to stálo za tyhle akce. Pochopil jsem, že spíš jde o snahu získat větší dynamiku bez velké investice do reklamy (TV) - místo toho se jde (v mBank už úspěšně vyzkoušeným) Member get member modelem.

DRAGON: kampak?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NELDE: coz se vubec nedivim, ja ji pomalu taky opoustim..
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Protože potřebuje vydělávat - více klientů a větší bilanční sumu. A možná ji utíkají nějací klienti ke konkurenci.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VXP: tak ten 3m byl jasná akce, ale tohle vypadá na déle trvající počin. Když pominu záložny tak to není zas tak špatná hodnota v době kdy všichni snižují. Navíc v případě nutnosti předčasného výběru je narodíl od bežných podmínek termiňáků vstřícný.
    VXP
    VXP --- ---
    BUNDA: ten mVklad je nic moc... doted byl trimesicni s 3% urokem... tak pouze nechteji, aby si ti lidi odnesli ty penize zase pryc... coz presne udelam pote co mi vyprsi ten trimesicni vklad :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Tak koukám, že se v mBank něco děje.

Za prvé akce s voucher 1000,- Kč pro nového klienta či 500,- + 500,- za doporučení a teď k tomu i kreditka, které v prvním měsící vrátí 2% zpět (při útratě nad 5000,-)?

Navíc roční mVklad s 3% úrokem.

Co to? Nabízí se otázka proč najednou mBank přestala šetřit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam