• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: poslal bys mi screenshot s nějakým komentářem, v jaké souvislosti se ti to stalo? předal bych to dál, pokud o tom ještě neví... adam@zbiejczuk.com dík
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: polština provází mBank od počátku a řekl bych, že to tak bude i do budoucna :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Hezká chybička - výpis z karty ukazuje: cs-CZ Prowizja za przewalutowanie
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OTZ: nesmysl predrazenej, imho
    OTZ
    OTZ --- ---
    jinak jsem si pořídil taky druhej účet u fio, z dův. toho že u mbank mam dluh. moc ho sice nepoužívám ale zatím spoko.
    OTZ
    OTZ --- ---
    tak aby to bylo komplet:

Výběr z bankomatu Fio banky*
    zdarma / 9 Kč
    zdarma / 0,35 €

Zdarma je poskytováno 10 výběrů v každém kalendářním měsíci. Nevyčerpané výběry zdarma se do dalšího měsíce
    nepřevádějí.

b) Výběr z bankomatu jiné sítě v České republice
    zdarma / 30 Kč
    zdarma / 1,20 €

Výběr zdarma získává majitel karty za každé celé 4.000 Kč, resp. 160 EUR (dle měny účtu) součtu transakcí uskutečněných příslušnou platební kartou prostřednictvím platebních terminálů nebo internetových platebních bran za jeden uzavřený kalendářní měsíc. Počet výběrů zdarma je omezen na pět v jednom měsíci. Ke každé nově vydané
    kartě přiznává banka jednorázový bonus dvou výběrů zdarma.

c) Výběr z bankomatu v zahraničí
    0,50 % + 80 Kč
    0,50 % + 3,20 €

http://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby_130201.pdf
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ADAMM: jo kdyby mbank mela euro konto, asi by to bylo zajimave, ale takhle by mi sly penize pres dve konverze a to bych ztratil mnohem vic nez ty dve eura za poslani platby do uerozony, kdy mi to nejde pres zadnou knoverzi, jen to co chci poslat v korunach pres jednu
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak co se týče FIO a výběrů - nepíšu tady "nějak tak to je", ale podívám se na ceník, ne?

http://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby.pdf

Easy:
    vlastní bankomaty - 10 výběrů zdarma
    cizí bankomaty - 30 Kč, nebo za každé utracené 4000 Kč kartou jeden zdarma (max 5 měsíčně).

ty dva z cizích zdarma jsou jen úvodní bonus, takže tím bych moc neargumentoval.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MISHUGE: pokud posíláš peníze v rámci Eurozóny, tak to můžeš mít zadarmo (čili v tomhle ještě lepší než FIO) - to je tzv. SEPA platba. vyšší poplatky jsou za SWIFT platby (např. do USA, VB, Polska atd...)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DRAGON: K bežnému úctu Fio banky nabízíme zdarma mezinárodní embosované platební karty MasterCard Standard. S nimi mužete využít možnost vybírat desetkrát v mesíci zdarma z bankomatu Fio banky a pri aktivním používání karty až petkrát zdarma z dalších bankomatu v CR. Novinkou v nabídce jsou bezkontaktní platební karty s technologií PayPass vydávané zajednorázový poplatek.

já potřebuju hotovost spíš vkládat, ale v Praze jsou i bankomaty FIO ještě relativně dostupné (pro mě nejbližší např. Motol, OC Nový Smíchov, Smíchovské nádraží, pobočka ve Štefánikovo ulici), mimo Prahu už je to horší a nemusí vyhovovat každému
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    jak to to s platbami přes ibankovnictví do zahraničí? Platila jsem poplatek 220czk, operátor mi doporučil jinou možnost, levnejší, ale nějak jsem to zapomněla..

dik za připomenutí

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NELDE: jo nejak tak to je, dva jsou zdarma pro vsechny v cizejch bankomatech a pak ti pribejvaj vybery za nejaky veci jako bonus.

ale me to bylo celkem jedno, ja ziju v zahranici, ale vyplata mi chodi na ucet v cr, takze mam jeden ucet eurovej druhej kc, vyplata mi prijde na eurovej ucet a ja si cast preposlu na ucet do zahranici, kde ocenuju ze mam penize jeste ten den! bez zadani expres platby!
    a druhou cast na kc ucet, z kteryho pak hradim platby v cr a kartu v podstate nepotrebuju, protoze si vybiram tady v nemecku z ty nemecky karty.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud vím (nedávno jsem koukal), tak za 5000 útraty je jeden výbět zdarma, nebo něco takového. Jinak jsou 2 zdarma do začátku. To je pro cizí, pro jejich je asi 10 zdarma.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    pisu nejaky, ne vsechny, mam dojem ze jeden dva vybery jsou skutecne zdarma, a teprve dalsi za 30, tak to maji skoro vsechny banky.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a tohle me dostalo: Dotaz na zůstatek v jiných bankomatech 9 Kč, to je kruty :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    je to tak, vybery z bankomatu = 30KC
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    pochybuju ze bude vyber zdarma, to by tam napsali vsechny bankomaty zdarma, ne jen ten na pobocce, prave..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DRAGON: tak to netusim, z bankomatu nevybiram, nemam ani kartu, ale mam dojem ze nejaky je zdarma.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANDY_WARHOL: a kolik stoji vyber z bankomatu? na fio.cz sem nasel akorat to ze "Výběr hotovosti na pobočce (nad 1000 Kč)" je zdarma.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja muzu rict ze mam dobry zkusenosti s fio
    android bankovnictvi ok, platba do zahranici jen 2 eura, kdyz to poslu do nemecka, tak to ten den mam na nemeckem ucte.
    jinak vse zadarmo.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    coby zamestnanec, zalozil sem si bezny a sporici ucet u Equa bank a jelikoz mi uz 2 mesice neprisla platebni karta ani omluvny dopis proc se tak nestalo, tak sem ji ze seznamu moznych kandidatu vyskrtl :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: pravdepodobne Zuno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam