• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    TOXICMAN: Me ji cpat nemusej, ja se jim sama vetrela:))
    No kdyz kreditku umis pouzivat, je fajn. K tomu Citibank je vcelku leader v technologiich:NFC, 3D Secure, paypass.
    Mela jsem tu jejich Citilife kreditku cca rok a vydelala jsem na ni skoro 2000. Plus tam mam pocit je v pripade nejakejch neopravnenejch transakci velka sance je dostat zpet.

Agresivni marketing je jina kapitola...ale k ty se v dnesni dobe uz priklaneji temer vsechny firmy, banky nevyjimaje.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SINEAD: jaká je výhoda Citibank? já jsem na ně slyšel samé negativní reakce...
    + neustále nevyžádané volání a cpaní jejich karet
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    DRAGON: Jasne ...nemyslela jsem to jako insultaci....
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SINEAD: znela, ale pak ses ptala i na neco jineho a na to sem ti poslal link, to je cele :)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    DRAGON: No moje otazka znela jestli mbank je nebo neni 3d secure...nejsem schopna tuto informaci nikde vyguglit...tlacha se o tom na forech ale zadna ofiko informace nikde-takze se zda ze ne...
    proto me znepokojuje ze pri platbe pres internet me to presmerovava na portal, ne nepodobny tomu s 3ds, ale heslo to nechce.
    Nicmene reseni se blizi v podobe kreditky Citibank:)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SINEAD: http://en.wikipedia.org/wiki/3-D_Secure
    tady bys mela najit odpoved
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    AXTHEB: To jo, ale mam pocit, ze ve chvili, kdy banka je 3d secure a obchodnik neni, jdou skody automaticky na vrub obchodnika a tim padem ani ty nebudes mit vetsi komplikace vymoct castku zpet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DRAGON: max 10 dní a ano, jde zaslat i na úplně speciální adresu, když si na mLince řekneš (třeba do práce).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SINEAD: Vtipny na tom je, ze ta sms overovaci cast neni nijak povinna. tj. kdyz ti nekdo zcizi info o karte s 3d secure/sms, tak si napr. neporidi listek u student agency, ale na 99% webshopu si stejne nakoupi.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SINEAD: To jsem zatim nevidel ani u jedne karty (CS,RB,mB,KB), byt vsechny mlely o "3D secure" - neni to nejaka volitelna funkce?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SINEAD: toto po mne nikdy nechtelo, tak asi neni
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: Ale 3D secure je jeste dalsi forma zabezpeceni...vetsina bank to uz ma..posle se ti sms s kodem na mobil a ten musis zadat po nakupu. mBank tedy je nebo neni 3D secure?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: jeste dotaz: tusis prosim, jak dlouho to trva, nez mi poslou novou? a lze ji poslat jinam nez kde mam korespondencni a trvale?

dik
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: ok, dik
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DRAGON: imho úplně nejjednodušší varianta je kartu rozstřihnout, zahodit, nahlásit ztrátu, kartu zablokovat a objednat si zdarma novou.

víc sraní bude s postupem číslo dva: zavolat na mLinku, nahlásit, že chceš duplikát karty, ale protože to není tvoje vina, že ti bankomat pocuchal kartu, tak nechceš za duplikát platit. imho se bude postupovat tak, že se objedná nová karta, ty podáš reklamaci proti automaticky naúčtovanému poplatku 100 Kč, která bude pravděpodobně uznaná. nebo taky ne. výhoda bude, že budeš mít stejné číslo karty (může se hodit, že to nemusíš třeba znova zadávat na PayPalu) a než ti přijde nová karta, tak s tou starou budeš moct platit aspoň on-line.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosimvas, co mam dat pri blokaci karty, kdyz mi podelne praskla (a to tak ze ne moji vinou ale kdyz mi vyjela z bankomatu, tak byla napraskla kolem cipu a za tu dobu uz praskla vic), chci ji zablokovat aby mi poslali novou, ale neni tam volba ze je ponicena, jen ztrata, kradez a zruseni karty.

dekuji
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: Po mně to vždy chce to CVC kód. Stejně jako u jiných karet.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Ehm jsem asi mimo ale jak je to s mBank a 3D secure? Parkrat jsem ted po delsi dobe platila debetkou na netu a sice me to presmeruje vzdycky na nejaky zabezpeceny portal ale nic to po me nechce zadat a platba se schvali...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: úplně nevím, co máš na mysli, ale jo, pošli ;)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: pokud te zajima dalsi incidence, tak je polstina treba v nastaveni androidiho widgetu, co ukazuje zustatek na plose.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Máš to v poště. Souvislost je jasná z obrázku - výpis z účtu u výběru ze zahraničního bankomatu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam