• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SINEAD: Vtipny na tom je, ze ta sms overovaci cast neni nijak povinna. tj. kdyz ti nekdo zcizi info o karte s 3d secure/sms, tak si napr. neporidi listek u student agency, ale na 99% webshopu si stejne nakoupi.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SINEAD: To jsem zatim nevidel ani u jedne karty (CS,RB,mB,KB), byt vsechny mlely o "3D secure" - neni to nejaka volitelna funkce?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SINEAD: toto po mne nikdy nechtelo, tak asi neni
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: Ale 3D secure je jeste dalsi forma zabezpeceni...vetsina bank to uz ma..posle se ti sms s kodem na mobil a ten musis zadat po nakupu. mBank tedy je nebo neni 3D secure?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: jeste dotaz: tusis prosim, jak dlouho to trva, nez mi poslou novou? a lze ji poslat jinam nez kde mam korespondencni a trvale?

dik
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: ok, dik
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DRAGON: imho úplně nejjednodušší varianta je kartu rozstřihnout, zahodit, nahlásit ztrátu, kartu zablokovat a objednat si zdarma novou.

víc sraní bude s postupem číslo dva: zavolat na mLinku, nahlásit, že chceš duplikát karty, ale protože to není tvoje vina, že ti bankomat pocuchal kartu, tak nechceš za duplikát platit. imho se bude postupovat tak, že se objedná nová karta, ty podáš reklamaci proti automaticky naúčtovanému poplatku 100 Kč, která bude pravděpodobně uznaná. nebo taky ne. výhoda bude, že budeš mít stejné číslo karty (může se hodit, že to nemusíš třeba znova zadávat na PayPalu) a než ti přijde nová karta, tak s tou starou budeš moct platit aspoň on-line.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosimvas, co mam dat pri blokaci karty, kdyz mi podelne praskla (a to tak ze ne moji vinou ale kdyz mi vyjela z bankomatu, tak byla napraskla kolem cipu a za tu dobu uz praskla vic), chci ji zablokovat aby mi poslali novou, ale neni tam volba ze je ponicena, jen ztrata, kradez a zruseni karty.

dekuji
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: Po mně to vždy chce to CVC kód. Stejně jako u jiných karet.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Ehm jsem asi mimo ale jak je to s mBank a 3D secure? Parkrat jsem ted po delsi dobe platila debetkou na netu a sice me to presmeruje vzdycky na nejaky zabezpeceny portal ale nic to po me nechce zadat a platba se schvali...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: úplně nevím, co máš na mysli, ale jo, pošli ;)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: pokud te zajima dalsi incidence, tak je polstina treba v nastaveni androidiho widgetu, co ukazuje zustatek na plose.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Máš to v poště. Souvislost je jasná z obrázku - výpis z účtu u výběru ze zahraničního bankomatu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: poslal bys mi screenshot s nějakým komentářem, v jaké souvislosti se ti to stalo? předal bych to dál, pokud o tom ještě neví... adam@zbiejczuk.com dík
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BUNDA: tebe bychom potrebovali u nas na projektu jako cloveka resici bugy s byznysem .))
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: polština provází mBank od počátku a řekl bych, že to tak bude i do budoucna :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Hezká chybička - výpis z karty ukazuje: cs-CZ Prowizja za przewalutowanie
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OTZ: nesmysl predrazenej, imho
    OTZ
    OTZ --- ---
    jinak jsem si pořídil taky druhej účet u fio, z dův. toho že u mbank mam dluh. moc ho sice nepoužívám ale zatím spoko.
    OTZ
    OTZ --- ---
    tak aby to bylo komplet:

Výběr z bankomatu Fio banky*
    zdarma / 9 Kč
    zdarma / 0,35 €

Zdarma je poskytováno 10 výběrů v každém kalendářním měsíci. Nevyčerpané výběry zdarma se do dalšího měsíce
    nepřevádějí.

b) Výběr z bankomatu jiné sítě v České republice
    zdarma / 30 Kč
    zdarma / 1,20 €

Výběr zdarma získává majitel karty za každé celé 4.000 Kč, resp. 160 EUR (dle měny účtu) součtu transakcí uskutečněných příslušnou platební kartou prostřednictvím platebních terminálů nebo internetových platebních bran za jeden uzavřený kalendářní měsíc. Počet výběrů zdarma je omezen na pět v jednom měsíci. Ke každé nově vydané
    kartě přiznává banka jednorázový bonus dvou výběrů zdarma.

c) Výběr z bankomatu v zahraničí
    0,50 % + 80 Kč
    0,50 % + 3,20 €

http://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby_130201.pdf
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ADAMM: jo kdyby mbank mela euro konto, asi by to bylo zajimave, ale takhle by mi sly penize pres dve konverze a to bych ztratil mnohem vic nez ty dve eura za poslani platby do uerozony, kdy mi to nejde pres zadnou knoverzi, jen to co chci poslat v korunach pres jednu
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak co se týče FIO a výběrů - nepíšu tady "nějak tak to je", ale podívám se na ceník, ne?

http://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby.pdf

Easy:
    vlastní bankomaty - 10 výběrů zdarma
    cizí bankomaty - 30 Kč, nebo za každé utracené 4000 Kč kartou jeden zdarma (max 5 měsíčně).

ty dva z cizích zdarma jsou jen úvodní bonus, takže tím bych moc neargumentoval.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MISHUGE: pokud posíláš peníze v rámci Eurozóny, tak to můžeš mít zadarmo (čili v tomhle ještě lepší než FIO) - to je tzv. SEPA platba. vyšší poplatky jsou za SWIFT platby (např. do USA, VB, Polska atd...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam