• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KOC256
    KOC256 --- ---
    zkouseli jste nekdo cash advance? má to nějaké limity či úskalí? je třeba něco povolovat?
    PULKA
    PULKA --- ---
    NELDE: tam právě nebyla, divný.

ANDY_WARHOL: protože nebyla v operacích k autrizaci?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Na OPERE mi Ctrl+C kdekoliv vyvolava refresh... HNUS!!!
    Kde reklamovat?

BTW: mnou hlasena chyba v mobilni aplikaci je snad po dvou emsicich stale neopravena... :(
    NELDE
    NELDE --- ---
    Zkus ještě transakce k autorizaci - dokud není transakce potvrzená, měla by být tam.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PULKA: a jak vis ze to nebyl lokalni vypadek pripojeni k internetu u tebe, to prece nemuze nikdo na svete osetrit...
    PULKA
    PULKA --- ---
    NELDE: Není, ale pro jistotu volám na mLinku (což nesnáším, trvá to dlouho). Tak, prý to tam taky není. Tohle by se jim prostě stávat nemělo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PULKA: Podívej se, co je v transakcích k odeslání, případně v provedených transakcích.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Teď se mi dala divná věc. Potřebovala jsem udělat příkaz k úhradě na 18 tis. přišla mi potvrzovací sms, naklepala jsem číslo a pak se mi načetl error a příkaz se nikde neukázal. Znamená to, že se tedy vážně neprovedl a neprovede (a já to prostě zaplatím znovu)? Nerada bych to zaplatila dvakrát...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Za 500 bodu (korun vratky) se da poridit vedeni citilife karty na rok (600 korun). 500 bodu je utracenejch 25000, cili pri prumerne platbe pres zhruba 2000 mesicne je to lepsi nez karta zdarma.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: tak to už je na každém si spočítat zda se mu to vyplatí či ne. Mě jí sponzoruje defakto samotné SIPO (které také hradím z karty) takže z plateb je to čistá úspora. Kurz na PLN vyzkoušen nemám, ale při posledních nákupech v DE jsme střídavě platil Axou a Citi a po započítání vratky vyšla Citi lépe. Resp. nejlépe vyšla hotovost (od známého eura po 24,-).

Jinak i Citi má kartu zdarma (bez vratky) a nevím zda je bezkontaktní. To už by jsis musel zjistit.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    BUNDA: Ne když většinu obratu tvoří platba za naftu v polsku, to se ten 2% bonus krásně smázne + tratíš na kurzu. Co sem teď spočítal tak bych za první rok vyďál cca 500 a další už bych musel doplácet a to se fakt vyplatí. Dík nechci :(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOSHIRO, PISTA1: CitiLife. I v případě malých obratů se na ten první rok musí vyplatit každému.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Jo a musí mít výhodnej kurz pro platbu v polsku protože co koukám tak většinu z měsíců co sem měl nad 3k bylo z doby než sem si pořídil axu a tankoval na ni.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    BUNDA: může se zeptat kde?
    Je jasny že nechci nic platit ;)
    Někdy mám měsíční obrat necelý 1k jindy třeba 5k
    TOSHIRO
    TOSHIRO --- ---
    BUNDA: Jakou používáš kreditku?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: bezkontaktní kreditku (a výhodnější díky vratce) můžeš mít už dávno na to netřeba mBank :-) Takhle máš alespoň o starost méně (bezpečnost).
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    NELDE: Přesně tohle mě taky štve, platím zásadně kreditkou, debetkou jen když chci vybrat z bankomatu, nebo kontokorent.
    Bezkontaktní kreditku bych bral hned, debetka mě je naprostu k prdu :(

Jinak po 5 letech se mě povedlo po padesátý zadat špatně heslo a zablokovat si účet :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: To mi je jedno, já jen, že pokud má někdo kreditku i debetní, tak tu debetní vesměs nepoužije na nákup. Ergo je to zbytečná investice - měli to dát předně na kreditní karty.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: bezkontaktní jsou pouze k mKontu, ostatní jsou klasické. A i u mKonta můžeš bezkontaktní odmítnout.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak mi přišly nové karty. Překvapivě bezdotyková je jen debetní (do bankomatu), nová kredika to nemá. Tedy v mém případě vyhozené peníze. (-;
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam