• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DRAGON: To co popisuješ je Cash Back a ten funguje uplně normálně s kartou VISA jakýkoliv banky, pokud platíš zboží za víc než 300 můžeš si vybrat hotovost až 1500.
    Alberty to maj všechny a ženský s tím i počítaj a uměj to :)
    Jinak to překvapivě jde i v místních malejch obchodech, akorát to povětšinou nedělaj a neuměj. Ale stačí je přesvědčit že to jde a pak není problém:)

Už takhle vybírám roky, vždycky když udělám větší nákup, tak si u toho zrovna vyberu hotovost. Z bankomatu vybírám jednou za x měsíců, jen když potřebuju najednou víc peněz.

Najděte si svoji prodejnu :)
    http://www.visa.cz/cz/osobni_karty/visa_cash_back/visa_cash_back_seznam_prodeje.aspx

Zatímco Cash Advance je výběr u cizí banky kdy chceš víc než ti dá bankomat, takže od nejakejch 80tisíc Kč víc.
    Takže pokud si nakráčíš do banky a "hodíš na stůl" cizí kartu ať daj půl mega, tak chápu i tu prodlevu než si banka ověří, že ty prachy na účtu máš.

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KOC256: ok, cas advance sem v indii nezkousel v bance, ale v podstate to co sem delal bylo cash advance, protoze sem si nic nekupoval :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    jiz v prvnim prispevku jsem jasne napsal CASH ADVANCE a ne CASH BACK ;-) Takze je moje chyba ze to neznate? :)

CASH BACk jsem nezkousel takze nehodnotim... ale jinak by to melo fungovat presne jak jste tu popisovali...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    a proste se to delalo jednoduse, fiktivni nakup, proste zadal castku do termnalu, vzal si procenta a nazadar. zadny slozity zavadeni a tyhle picoviny jako u nas
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DRAGON: ja mam pocit ze sice funguje ale s nejakejma nesmyslnejma regulema a jen na nejaky typy karet od urcitych bank, rozhodne ne normalne s kazdou kartou.
    a taky musis mit minimalni nakup, v ty indii sem si proste jen vybral penize a nauctovali mi k tomu poplatek, kterej byl mensi nez za co bych to vybiral z bankace, notabene v tom meste nebyl bankac na visu tusim (uz si to moc nepamatuju) a kartu sem mel pochopitelne nejakou beznou ceskou
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANDY_WARHOL: presne tak.

KOC256: thank you Obama! takze ty tady napises jednu vec, my z toho pochopime uplne neco jinyho a rozjedem tu diskuzi ktera nema vubec cenu, fajn ;)))
    mimochodem cash back teda v cr nekde uz funguje, kdyz to tu resime? ;D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    VYHULENY_UFO:
    ja se nebavim o casback (coz jsem nezkousel) ale o cash advance. Vyber velke castky na pobocce kamene banky.

Jinak v marketech uplne bezne platim kartami a teda zatim se me nijak jejich poplatky nedotkly (i kdyz vim ze existuji)...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DRAGON: je krasne si uvedomit, ze sme vlastne pozadu treba za takovou indii :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    no jasny, proste jednou prijde banka, ktera to bude delat tak, jak sem popsal ten Zeland model a ostatni ostrouhaj, protoze lidi zjistej, ze je to super, ne jen kvuli poplatkum, ale je to kurva pohodlny.
    Holt ten obchodni system se musi nejak vybudovat. Jsme 20 let po padu komunismu, v cizine si to budovali cely minuly stoleti, nedelam si iluze ze u nas to bude rychlejsi, protoze ta potreba okrast a vysat vsechno co de, je v nas zakorenena, ale jednou to prijde .)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VYHULENY_UFO: podle me je to prave to, ze by klesla vyteznost z poplatku v bankaci.. tak to budou komplikovat
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VYHULENY_UFO: tusis kolik prodejce zaplati navic za to, kdyz me nakup bude stat misto 800 treba 1800? protoze jestli to je stejny, tak pak byt prodejce, tak to dam sam od sebe jako benefit a udelam si skladovou polozku cashback a normalne to lidem nabizim.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ANDY_WARHOL: tezko rici, ale duvody bych videl v tom, ze
    a) v cechach pokud chce prodejce brat kreditni karty, tak plati za pronajem ctecky bance od ktery ma tu sluzbu pronajatou
    b) v kazdym vetsim *marketu je k dispozici bakomat nejake ceske banky (sporka, rf, csob) nebo nejaky jiny ATM bankomat
    c) nechteji prijit o hotovost kes na pokladne. i kdyz to jim musi kdejakej vietkong co de po slevach vynahradit...

jinak klasika, cechy, kolikrat by se to hodilo, zaplatit nakup a vybrat si.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANDY_WARHOL: jasne, klasika, mame pro vas novou sluzbu, ze ktery se ale vobkreslite, takze ji nebudete pouzivat, ale my jenom potrebovali utopit projektovy penize za customizaci systemu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DRAGON: taky sem to nikdy nepochopil, proc to nedelaj takhle
    funguje to takto i v indii, jen v cr je to proces tak slozity, ze se na to kazdy radsi vybodne a de do bankomatu.
    jedinej moznej duvod proc to tak je, je kvuli tomu, ze proste nechtej aby to lidi pouzivali, nic jinyho me nenapada.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOC256: tohle cash advance po cesku nejak nechapu. V cizine to funguje tak (aspon na Zelandu) ze si proste k nakupu za 8 dolaru reknes ze chces hotovost 100 dolaru a ona vyjede ucet na 108 dolaru a ty to zaplatis kartou. Muze mi nekdo vysvetlit, proc to vic komplikovat?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jsem vyzkoušel CASH ADVANCE.
    Postřehy:
    - slečna na CS věděla oč jde a neměla s operacemi problém
    - jelikož volal někam kde teprve zjišťovali zda na kartě ty peníze mám a toto trvalo skoro půl hodiny tak potom co jsme probrali můj bývalý účet (asi 7 let zrušený) a pak penzijko, tak několikrát nenápadně sdělila že ten čas je bohužel tak dlouhý protože jsem si vybral banku bez poboček a bez servisu a že se kolega nemůže dovolat na mlinku aby ověřil hotovost.

--- proč v roce 2013 tak "blbá" služba musí být tak komplikovaná. Takovou primitivní službu proti kartě dneska zvládá kde který novinový stánek a aby si to ověřily banky tak se to navolává přes 5 kontaktů a někde snad na mLince :)

Jinak OK...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    v polsku se to plotí zlotem.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    není nadto platim mBank ve zlotých :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DRAGON:

Dostaneš se k tomu v tom menu Změnit nastavení úplně dole...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: tu volbu tam skutecne nemam, nechapu :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam