• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOC256: ne, je to normalne mbank cz. cely je to v anglictine.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    nemuze to byt jina aplikace na ppstoru? nebo jazyk uctu?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jestli ono to nebude tim, ze mam iPhone locale v UK. Coz by teda bylo dost pitome.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOC256: wtf, tak to cumim, travil sem na tom asi 10 minut a nikde sem to nenasel
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    da, ja ji cesky mam... ...ted ale nemam cas to hledat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosim, lze iPhone MBANK aplikaci prepnout do cestiny? vubec nikde to nevidim.
    diky
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DRAGON: zaplatím 1000,- a banka mi připíše 20,- :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DRAGON: Obchodnik dostane o 2% min a o ty si snizis dluh na karte.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NELDE: Plus některé kreditky i vrací část peněz... jak tohle prosimte funguje? dik
    NELDE
    NELDE --- ---
    ALCATOR: Ano, úrok platíš jen pokud jsi pod nulou. Ale není tak žádné bezúročné období.

U kreditky si musíš vybrat zda chceš nízký poplatek (až 0,-) a vysoké úroky nebo vysoký poplatek a nízké úroky. To první je dobré, když jen využíváš bezúročné období, to druhé pokud jsi pravidelně v minusu.
    Plus některé kreditky i vrací část peněz, ale to se ti vyplatí až při větším obratu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ALCATOR: jak u které kreditky. Některá je zdarma, jiná až od určitého obratu a další platíš roční (či měsíční) poplatek. Navíc do toho mohou vstupovat akce jako nějaká doba zdrama a až pak poplatek atd.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SM3:
    NELDE:
    Mně to dokonce nabízeli telefonicky a baba přísahala, že úrok platíš jen tehdy, když to skutečně využíváš. tzn. dokud jsi v plusu, tak za to neplatíš nic. U kreditky naopak platíš roční poplatek (a nebo kravsky vysoké úroky) za to, že ji máš.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PULKA: i MSD půjde dolů a to pravděpodobně velmi brzo...
    NELDE
    NELDE --- ---
    SM3: Povolené přečerpání = kontokorent. Spíše si to pleteš s kreditkou, u kontokorentu se platí úroky vždy, občas i pevný poplatek, že to máš k dispozici.
    SITH
    SITH --- ---
    TOXICMAN: tak uvidíš jak to vydrží
    SM3
    SM3 --- ---
    Zdravím,
    ted mi přišlo, že za aktivní využívání služeb mbussines „předschválení povoleného přečerpání“... Když vyplním tu žádost v IB, tak mi pošlou skutečnou výši co by mi poskytli.
    Nemam o to aktuálně zájem, ale jako možnost, že bych někdy akutně potřeboval prachy na víc, se mi to nezdá úplně špatná, ovšem v těchto věcech se moc neorientuji.
    Moje ideální představa je takové, že budu mít předschválený limit, který můžu čerpat do minusu - nějakou dobu bez úroku (tuším bývá 52dní?), kdy pokud vrátím prachy do 52dní nezplatím ani korunu na víc, a nebudu platit za žádné vedení toho přečerpání ani jiné manipulační poplatky, třeba to ani nikdy nevyužiji...
    Ale moc se mi to nezdá, že by to tak fungovalo, co by ta banka z toho měla? Vsází na to, že nestihnu uhradit do 52dní a pak mě sežerou za živa? :)
    Nebo si pletu povolené přečerpání a kontokorent?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SITH: od 19.března je to 1.8% (předtím 2.1,ještě předtím 2.4 a před rokem 2.5)
    PULKA
    PULKA --- ---
    TOXICMAN: KOC256: diky, prozkoumam to.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOXICMAN:
    už jsem to našel...

TOP3 garance už jen pro někoho
    Tahle novinka nepotěší majetné klienty. Od srpna bude banka dodržovat takzvanou TOP3 garanci (jeden ze tří nejvýše úročených bankovních spořicích účtů na českém trhu) jen do výše vkladu jeden milion korun.

SITH
    SITH --- ---
    TOXICMAN: kdy naposledy snižovali? zuno snížilo na 1,3% před týdnem a AirBank musí následovat
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOXICMAN:
    ta garance ted pada ne? za posledni mesic to zase cele slo dolu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam