• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    SITH
    SITH --- ---
    TOXICMAN: tak uvidíš jak to vydrží
    SM3
    SM3 --- ---
    Zdravím,
    ted mi přišlo, že za aktivní využívání služeb mbussines „předschválení povoleného přečerpání“... Když vyplním tu žádost v IB, tak mi pošlou skutečnou výši co by mi poskytli.
    Nemam o to aktuálně zájem, ale jako možnost, že bych někdy akutně potřeboval prachy na víc, se mi to nezdá úplně špatná, ovšem v těchto věcech se moc neorientuji.
    Moje ideální představa je takové, že budu mít předschválený limit, který můžu čerpat do minusu - nějakou dobu bez úroku (tuším bývá 52dní?), kdy pokud vrátím prachy do 52dní nezplatím ani korunu na víc, a nebudu platit za žádné vedení toho přečerpání ani jiné manipulační poplatky, třeba to ani nikdy nevyužiji...
    Ale moc se mi to nezdá, že by to tak fungovalo, co by ta banka z toho měla? Vsází na to, že nestihnu uhradit do 52dní a pak mě sežerou za živa? :)
    Nebo si pletu povolené přečerpání a kontokorent?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SITH: od 19.března je to 1.8% (předtím 2.1,ještě předtím 2.4 a před rokem 2.5)
    PULKA
    PULKA --- ---
    TOXICMAN: KOC256: diky, prozkoumam to.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOXICMAN:
    už jsem to našel...

TOP3 garance už jen pro někoho
    Tahle novinka nepotěší majetné klienty. Od srpna bude banka dodržovat takzvanou TOP3 garanci (jeden ze tří nejvýše úročených bankovních spořicích účtů na českém trhu) jen do výše vkladu jeden milion korun.

SITH
    SITH --- ---
    TOXICMAN: kdy naposledy snižovali? zuno snížilo na 1,3% před týdnem a AirBank musí následovat
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOXICMAN:
    ta garance ted pada ne? za posledni mesic to zase cele slo dolu...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PULKA: pokud se ještě dá mluvit o spoření při úroku pod inflací, ale to jinak já jsem spokojen s AirBank - 1.8%, garance TOP3, kdykoli k dispozici
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nedoporučil byste mi někdo rozumný spořící účet? Chci mít přístup k penězům neustále, neposílám tam žádné velké částky a už vůbec ne pravidělně. Ideálně nenutnost zakládat tam normální účet, ale aby to mělo internetové bankovnictví. U mého ING opět snížili úrokovou sazbu na 1,2 % a to mi přijde moc málo.

Máte někdo zkušenosti s Metropolitním spořitelním družstvem?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KY_109: :)) ja zenskou na pobocce rozesmal, kdyz jsem se zeptal, co budu potrebovat na zruseni konta, kde je spoluvlastnik. ( [ MRTVY_KENNY @ Banky, bankovnictví, bankovní operace ] ) nutno dodat, ze nedavno jsem tam byl znovu a uz(?) tam byla jina.

KOC256
    KOC256 --- ---
    KY_109:
    tayk o tom premyslim...
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Zajimavy, v ramci jarniho uklidu jsem ted rusil eMAX a eMAX Plus (pres linku, rychla snadna operace), nechavaje si jen mKonto a vubec se nezajimali o tom proc? Cekal bych, ze tohle info se bude sbirat a pripadne vyhodnocovat, aneb "feedback is a gift", ale ono nee...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NIGHTHUNTER: diky, tak to bude bez problemu, tolik zdaleka nepotrebuju.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JUANITA:
    pokud to je vyrazne vyssi castka tak si vyfiltruj "cash advance" resilo se to tu jako jedno z poslednich temat...
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JUANITA: už se to tu řešilo, bankomaty mají většinou omezení na 40 bankovek a nejvyšší bankovky vedou 2000 Kč, takže 80.000 Kč by se mělo dát najednou relativně bez problémů (za předpokladu, že bankomat tolik bankovek má)
    jinak zkus filtrovat třeba slovo "bankovek", najdeš pak i [ EMIS @ mBank ] a další
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ahoj, potreboval bych si vybrat z ATM castku vyssi nez se asi obvykle vybira. pokud mam spravne nastaveny limity karty pro vyber v IB, muze me jeste neco jinyho zradit? dekuju.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    jop
    delam si prdel :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: souhlas.
    KOC256: dej na rady a nech je tam :-)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KOC256: Řek bych, že úrok co ti napálej za těch x hodin (minut) než tam ty prachy naleješ zpátky bude několikrát převyšovat to co ti vydělaj jinde :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    tak řeší to už 14 dnů. Přemýšlím zda si ty peníze nehodit ještě na spořák... Jsou to statisíce, takže nto ještě nějakou tu korunku hodí :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam