• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    VANEK
    VANEK --- ---
    Roman Truhlář: V mBank hrají prim běžné transakce - E15.cz / názory
    http://nazory.euro.e15.cz/rozhovory/roman-truhlar-v-mbank-hraji-prim-bezne-transakce-999570
    Asi na třech místech plácá nehorázné nesmysly nebo přímo lže.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nějaká šance, jak v mobilní aplikaci změnit velikost písmen u ikonek? Mám 4,5'' a je to zatraceně malé a navíc vůbec nechápu logiku toho, proč mám aplikaci anglicky, když jsem si ji stáhla na českym google aps a je to česká banka (a mobil mám navíc celý francouzsky), ale budiž, v nastavení také nikde monžost to změnit.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAMM: jo jasně, máme tam všechno. Chybová hláška tuším pravila něco ve smyslu, platba nebyla přijata, zkuste jinou kartu, ale bohužel jsem si ji neokopírovala a nejsem nic o autorizaci tam nebylo. Jinou českou kartu u sebe ve Francii nemám a kupovat lístek jenom proto, abych zjišťovala "jestli to funguje, se mi nechce". Ale jsem si jistá, že jsem před rokem na tom samém portále platila mbank a šlo to.

NELDE: jo, vybrali jsme visa. Jinak berou všechny druhy.

KOC256: hm, taky bezva, ale oni to maj občas blokovaný, nicméně Norové normálně ne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Něco podobného funguje v Dánsku - zadáš v IB kód a je to zaplacené. Zřejmě nějaké databáze sdílená mezi bankami, kam pošleš svůj požadavek a když plátce zadá ten kód tak dostane z centrální databáze účet, částku a další detaily. Něco jako pojmenovaná šablona platby dostupná všem. Dodavatelé ani neuvádí účet své banky, protože není potřeba. Pěkné lokálně, ale jde to proti SEPA - máme s tím problém, protože platíme ze zahraničních účtů.

Integrace mikroplateb s facebookem (nebo jinou socialní sítí) zní jako zajímavá fíčura.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOC256: frikulini
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: vypada dobre. snad zamakaji a nebude to klickovani mezi errory
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    ty barvy vypadaji nejak moc divoce :) Kdo bude jejich nova cilovka? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    V PL startuje nový mBank - vychytávky jako fulltextové vyhledávání, posílání malých částek jako kód pouze se znalostí telefonního čísla nebo kamarádstvá na FB a další věci. Nové logo (už to mimochodem nebude BRE Bank, ale všechny BRE a Multibank budou pouze mBank), všechno v novém... v CZ se předpokládá spuštění někdy v roce 2014.

více informací třeba tady:
    Dziś wystartował nowy mBank - Bankier.pl
    http://www.bankier.pl/wiadomosc/Dzis-wystartowal-nowy-mBank-2849501.html
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PULKA:
    me tak nesly zaplatit veci na hollisteru... ale to neslo zadnou ceskou kartou, tak nakonec paypal
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Čerstvá zkušenost z výletu po Rakousku. Na jedné mýtnici a jednom podzemním parkovišti nebrali VISA, ale jen MasterCard
    NELDE
    NELDE --- ---
    PULKA: A byla ta fr. karta VISA? Občas někde berou jen Maestro.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PULKA: předpokládám, že se nemusím ptát na banality typu - máte tam peníze, máte povolené internetové platby, zkontrolovali jste si to, že? v tom případě - otázka je, co to udělalo. objevilo se něco, nějaká chybová hláška? následně bych zkusil jinou českou kartu (jestli pro ně není Česko Čečensko) a kdyby i to fungovalo, tak bych to řešil s mBank. sice je šance na nápravu mizivá, ale zkusit se to dá. případně pošta.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Proč nejde zaplatit mbank kartou lístek zakoupenej přes norský dráhy (nsb.no)? Francouzskou kartou jsem normálně zaplatila (a ty mBank jsme tu zkoušely dvě)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: hm mBank, Equa, Fio, Zuno, Air Bank, Wuestenrot, GE, Ing, Artesa a končící Axa
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA:
    NELDE: tak na Dalicha samozřejmě nemám. kromě toho, co jsem psal (mB, Equa, Fio, Zuno a Air bank) jsem měl ještě tu Axu (právě jsem teď absolvoval dlouhý rozhovor po telefonu - protože jsem ztratil - respektive nechce se mi to hledat - klientské číslo, tak mi pošlou znovu uvítací balíček, abych ten účet mohl zrušit). pak už jen MPÚ, víc nic :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Jenže já jsem normální uživatel a ty jsi sběratel.
    Asi si dám i UCB na zkoušku.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: a navrch ještě cca 4 další :-) Ale na počty karet bych s Dalichem nesrovnával :-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE:
    ATAN:
    já mám všechny tři :) a Air bank a Zuno navrch...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: Možná pro někoho ano, ale mě zatím přijde mBank + EB lepší kombinace než mBank + Fio. Náhrada Axy je v kombinaci dobrého úroku na spořícím účtu + dobré kurzy v zahraničí.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Posledni offtopic. Dle toho testu u Fio vychazi kurz zhruba (halirove rozdily) stejne jako u Equa. Vybery neresim. Nebylo by lepsi jit do Fio?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam