• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    No Equa má "deadline" o půlnoci třeba a prioritní platby taky nemá. V mBank to odchází opravdu vždy v 8h, nepřijde mi, že by to byla nějaká extra požadovaná služba. Aspoň já jsem teda po tom nějakou velkou sháňku za svého působení nikdy nezaznamenal.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: Ne, nemá. Na druhou stranu platby zadané před 7 (bez záruky před 8.) hodinou pošle ještě ten den bez poplatku.
    Spoustu bank má pro prioritní platby uzávěrku mezi 10. a 12. hodinou. (a chtějí za ně i víc, než stovku), takže by to tazatel stejně nestihl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    v tomhle je opravdu lepsi fio. to mi i do nemecka prijde platba do par hodin, kdyz ji zadam do desiti tak pred dvanactou, kdyz ji zadam do dvanacti tak ve ctyri a bez prioritni platby, neznam rychlejsi banku
    stejne jako do nemecka mi to prislo i na ceskou rb...
    POPEY
    POPEY --- ---
    PATRIKCHRZ: jinak dekuji za nabidku. Ale vyresim to pres rodice.
    POPEY
    POPEY --- ---
    cywe
    dekuji za odpovedi. to sem fakt prekvapenej ze to proste pres internetbanking nejde.

sem si myslel ze je mbank o trochu dale...
    VANEK
    VANEK --- ---
    mBank fakt nemá prioritky?!
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    POPEY: Teď už je fakt pozdě. Kdyby šlo o pár tisíc, tak mi můžeš poslat peníze do MB, já je vyberu a vložím v ČS, ale počítej, že "vklad 3. Osobou" bude tak za stovku :(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    POPEY: požádat někoho ze známých s účtem u ČS.
    POPEY
    POPEY --- ---
    nejsem v CR
    VXP
    VXP --- ---
    POPEY: penize vybrat a vlozit je na pokladne ceske sporitelny :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    POPEY: kdyby jsi to stihnul zadat v mBank před osmou ráno tak to zafungovalo...
    POPEY
    POPEY --- ---
    potreboval bych rychloradu
    musim poslat penize dnes tak aby na ucte v ceske sporitelne byli jeste dnes?
    nevite jak?
    jestli existuje neco jako expresni platba?
    a taky na kolik to vyjde?
    diky moc
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HOUSKA: jen na preddefinovane prijemce (a jen jednou za mesic, za dalsi je poplatek)
    HOUSKA
    HOUSKA --- ---
    prosím, z konta eMAX PLUS nelze převádět na jiný účet? Nenacházím položku "platební příkazy"... děkuji za radu
    MASCA
    MASCA --- ---
    ADAMM: Ten aktuální virus, jestli se bavíme o tomtéž, funguje tak, že číhá kdy se přihlásíš k IB a pak ti zobrazí hlášku, která vypadá jako že tam patří. Nenechá tě s účtem udělat nic jiného dokud to neodešleš, dokonce ti zobrazuje zůstatek o tu částku vyšší. Takže to poslání děláš vědomě, víš kam to posíláš, SMSka souhlasí, všechno je sluníčkové. Pokud jde o detekci ze strany mBank, jde to kontrolovat při odesílání, protože těch bílejch koní zas nebude tolik, případně možná online, jestli se ve stránce neobjeví něco, co tam nemá být.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK:
    Bod jedna - nevím, do jaké míry to bylo zkresleno nepochopením novináře nebo neobratnou formulací - jádro výpovědi je imho to, že vkladů je dost, takže se na nich nedá moc trhnout, pokud se jen pasivně ukládají (= nabízejí na mezibankovním trhu).

Bod dva - to o těch hypotékách jsem nepochopil z jiného důvodu - nějak se mi nezdá, že by nějak zvlášť zdražily, viz: http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/urokovy-listek/#tabs=3 vs Archiv. Nicméně stejně mi není jasné, co tam vidíš jako lež.

Ten bod tři myslím nerozvedl z pochopitelného důvodu, že o technických detailech nic neví a nerozumí tomu, na druhou stranu nemyslím, že by to bylo nereálné. O hrozbě tohoto typu malware jsem slyšel od lidí z bezpečnosti v mBank poprvé ještě když jsem tam sám pracoval a upozorňovali na to, že taková věc je reálná. Takže to muselo být v roce 2009. Pokud jsem to správně pochopil, funguje to tak, že oběť při provádění bankovního příkazu ve skutečnosti posílá místo 2000 Kč kamarádovi (což vidí u sebe na obrazovce) třeba 70 % zůstatku na účet bílého koně. Dokud se přihlašuje pouze z infikovaného počítače, malware průběžně mění viditelný disponibilní zůstatek. Ovšem v SMS zasílané pro potvrzení operace je skutečná částka a skutečný účet - jenže smsky nikdo nečte, že.
    Více také zde: https://en.wikipedia.org/wiki/Zeus_%28Trojan_horse%29
    Nemyslím si, že by to byla lež nebo nesmysl.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Sorry, byl (a furt víceméně) jsem mimo pořádnou klávesnici.

1) "V bance máte tři zdroje příjmů. První je výnos z pasiv, tedy klientských vkladů, a tyhle výnosy v Česku hynou na úbytě vzhledem k tomu, že depozitní sazby prakticky neexistují, takže není reálný prostor pro marži." WTF? To jako že by vklady úročili níž než PRIBID (v současnosti nula nula nic) a počítali marži z rozdílu?
    2) na dotaz, proč zdražili hypotéky, odpovídá "jsme získali nové vklady za ceny, které byly zveřejněny, a jako dobří hospodáři musíme tyto vklady umístit za vyšší cenu, než za jakou jsme je přijímali. ... Máme tu situaci, kdy se kvůli dlouhotrvající recesi zvýšil příklon domácností i firem k držení úspor a ten převis vkladů nad úvěry v ekonomice nadále roste. To také znamená, že máte trochu starost, jak nejlépe naložit s těmito vklady. Naše řešení vychází z toho, co jsme si před chvíli popsali"

A samozřejmě škoda, že nechtěli rozvést " Také s využitím detekčního softwaru varujeme klienty, u kterých máme důvodné podezření, že by tuto infekci mohli mít ve svém počítači."
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: tak kde jsou pls ty lži? fakt by mě zajímalo, co jsi měl na mysli. bohužel jsem chyběl na čtvrteční mRadě, ale "nová mBank" (to, co je teď nasazeno v PL, kompletně nové IB) by měla být v ČR v 1Q 2014 (může se samozřejmě ještě posunout).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YARIN: ne, jako aktivní účet bych bral každý, kde je nějaký obrat a/nebo rozumný zůstatek. ale v případě, že máš průměrný zůstatek 10k, tak z těch 10k jdou bance úroky, které jsou imho dostačující na pokrytí nákladů, které má s jeho vedením.
    YARIN
    YARIN --- ---
    ADAMM: hranice deseti tisic je nejak podstatna pro to, ze banka dostava (od koho?) penize za ten ktery ucet?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam