• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Lze v internetovém bankovnictví mBank zjistit zamítnuté autorizace?

V e-mail notifikacích (e-mail push) chodí (jenže to chodí den zpětně a většinou to moc nesleduju), ale na internetu prý nikde vidět nejsou. Kolega si totiž všimnul v mailu tohohle:

mBank: Zamit. autorizace ...: (...) DENNÍ LIMIT OBJEMU. DIGITALRIVER.COM LUXEMBOURG. Castka: 1,00 GBP. Dostup.zust: ... CZK

mBank: Zamit. autorizace ...: (...) DENNÍ LIMIT OBJEMU. DIGITAL RIVER INT NORTHAMPTON. Castka: 1,00 GBP. Dostup.zust: ... CZK

Naštěstí se tohle týkalo karty kterou má jen na platby na netu, kde má limit na 0 a nastavuje ho jen když chce něco platit. Já to řeším podobně, tak by mě zajímalo, jestli můžu zpětně někde v historii najít, kteří lumpové a kdy mě chtěli okrást.

Případně nevíte někdo, co je ten DIGITALRIVER za zmetka, protože kolega to viděl poprvé a nikdy ani za libry nic nekupoval, natož pak jen za jednu :-)

Existuje někde nějaký "black list", kam by se nahlásil nepoctivý obchodník a banky (karetní společnosti) by mu "vysvětlily", že tohle se nedělá? Abych věděl co dělat, kdyby mě něco podobného taky potkalo :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    dik vsem :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMIRA: koukni do IB měl bys mít u karty status ve výrobě.
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADAMIRA: Ano, pošlou automaticky, teď někdy bys jí už mohl pomalu dostat. Na mém příkladu: Karta měla platnost do 08/2013, nová přišla na konci července, ale starou se dalo platit dokud jsem novou neaktivovala (a mělo by to jít až do konce měsíce, do kterého platí - tzn. u mně do konce srpna, u tebe do konce září).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    mensi dotaz, platebni kartu mam do zari 13,posilaji novou automaticky? a v jakem predstihu? dik
    AETHER
    AETHER --- ---
    PATRIKCHRZ: ok, prima, dík:)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AETHER: stačí aktivovat novou, stará se tim automaticky zablokuje
    AETHER
    AETHER --- ---
    Prosímvás, když mi přišla bezkontaktní karta (kterou chci místo té původní debetní), mám tu starou zablokovat, nebo co s tím? Expiraci má až za dlouho. Nikde to tam nemůžu najít...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SINEAD: tohle netuším. asi bych doporučil brnknout na tu pobočku, kam chceš jít, to bude nejjistější.
    EMIS
    EMIS --- ---
    add: ZUNO, presel jsem k nim z mbank s vidinou, lepsich kratkodobych pujcek - jen dojem nepujcili nikdy nic ;)

* Kdyz mi zacli chodit prachy, tak se zacli ozyvat napr. hypo, kreditky.. Ale na domluvene schuzce me nechali 15 minut cekat a jeste se tvarili o co mi jde, ze pani tam ma prece klienta - sry neni muj problem, ze si neumi rozvrhnout cas. Jako kdyby mi rekli skocte si na kafe mozna se to protahne, ale jen prskani me nebralo a myslel jsem ze oni se chteji sejit..
    * Nemoznost nastavit zvlast limity pro platby kartou u obchodniku a platby na internetu. Fakt nechci aby mi nake pako co dostane cislo kreditky z hacknute db, vysalo ucet. Ale taky chci platit kartou u obchodniku jako clovek ne s limitem 2KKc mesicne, coz je tak max objem mych plateb na netu. Dotazovano, po urgencich zodpovezeno stylem - eee nastavte si limit u obchodniku to ovlivnuje i internetove platby - omg
    * sem tam mi nejde vyjet historii plateb par mesicu zpet, proste to padalo - zadna reakce od ZUNO, jen pokud by se to delo znova at je nevaham kontaktovat.
    *Rozhrani mi moc nesedlo, minimalisticke u mbank mi sedelo mnohem vic, ale to jim nevycitam, to je mozna jen muj dojem a zvyk
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: Ja bych to prave rada vedela dopredu, at to dotycny neresi na 30krat. Takze je to spis otazka na Adama...
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: Já měl vždy to potvrzení. Plus jsem dával tři starší výpisy. Asi záleží na tom, jak velkou částku chceš.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Zdravim, mam dotaz...kdyz si pujdu do mBank zazadat o uver, muzu jako potvrzeni o vysi prijmu prinest vyplatni pasku? Nebo treba vypis z uctu? Nebo musim mit jen ten standartni formular, co je na mBank webu...diky!
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    Nakonec to asi nebude potreba, diky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MARWIN: ty jako uživatel se k tomu nedostaneš určitě :( možná by to šlo přes mLinku, nejsem si tím ale úplně jistý. mám se zeptat?
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    Dotaz: je nejaky zpusob jak vytahnout z IB historii starych trvalych prikazu? Presneji receno den kdy jsem prikaz zrusil?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Také mám raději jednoduché IB. Minulý týden jsem byl na testování nového IB jedné z bank. Dosud ho měla velmi jednoduché a přehledné, nově se chce ubírat směrem Air Bank, bohužel jen vzhledem IB služby zůstanou při starém. Nakonec zbude poslední použitelné IB u FIO :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    NELDE:
    no tak zrovna tato socializace me neuchvacuje... radeji bych prakticke veci souvisejici primo s bankovnictvim...

viz autopilot u ZUNU, rozumne inteligentni kreditky co se samy zplaceji a kdyz nejaky drobak usetri tak proc ne...

IB mi jiz ted prislo jako jedno z nejlepsich jak v rychlosti tak pouzitelnosti. tak snad to spise nepokazi nez aby to vylepsili... ...ale je tam par veci ktere byly na hklavu postavene...

Ale pokud nenabidnou zajimave zmeny v produktech (eMAX+ zejmena) tak jim nepomuze ani nejake fulltextove vyhledavani cehokoliv...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To poslání kamarádovi nezní špatně, nebylo by od věci zprovoznit něco jako id platby pro inkaso. Neboli v IB zadám id a tím je všechno předvyplněné (účet, částka, VS) - kdokoli, kdo zná to id, tak může snadno zaplatit. Ideální pro velké poskytovatele služeb s ne moc velkými částkami (telco, utility). Optimálně jako QR kód pro mobilní bankovnictví. Perfektní by bylo rovněž něco jako elektronický šek - pošlu id a ten druhý si stáhne peníze (asi něco jako píšeš).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: pokud ti nevadí prasácký Google Translate, tak se podívej sám: https://nowymbank.pl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam