• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BLEESKO
    BLEESKO --- ---
    nevíte, jestli se plánuje zavedení IB v angličtině?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: no mě to jako slušná chyba přijde, ale jde jen o peníze tak co :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK:
    pokud to chapu tak to neni zadny velky fail. musel by utocnik znat login a heslo, pripadne vycihnout PC kde nekdo bankingoval a neodhlasil se...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Ty jistě, ale co nějaká bába Dymáková ;-)
    Jojo, donedávna jsem neměl ponětí, jak silnou nenávist Jirka u jistých kruhů vzbuzuje; někdy to berou i s celou rodinou, že prý otec nadělal nějaké dluhy či co.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: já to sledoval v přímém přenosu. určitě průser, ale reálná škoda mohla těžko vzniknout - ve chvíli, kdy by mi jako uživateli přišla SMS, že jsem si změnil tel. číslo (a já to neudělal), tak okamžitě volám na infolinku a podle mě by mBank reagovala nějakou dočasnou blokací účtu, než se situace objasní. je jasné, že došlo k chybě při updatu toho on-line formuláře.
    jinak diskuse jako obvykle zcela mimoňská, nejlepší je "fio vs. Mádl" ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    mBank podcenila zabezpečení internetového bankovnictví - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/mbank-podcenila-zabezpeceni-internetoveho-bankovnictvi/
    V diskusi Patrik Chrz 11. 9. 2013 18:43: Já s sebou nosím 2 telefony - "chytrý" (BlackBerry) a "hloupý" (taková několik let stará úplně nejzákladnější Nokia, co jsem kdysi dostal zdarma na předváděčce hrnců :D)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Jo proto si to pamatuji :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: tak to já mám vyřešené (jinak), ale prudí to (zbytečně)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Cislo k IB si muzes napsat do mobilu. Pokud to bude pod vymyslenym jmenem tak je to celkem neprustrelne... :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: A to mně ten PIN vadí méně - ten si totiž v zakódované podobě mohu napsat na kartu, kdežto k IB se přihlašuji z různých počítačů.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: je to popsané tady (našel jsem to tak, že jsem na homepage zadal hledat "změna pin"): http://www.mbank.cz/blog/article,180,pin-na-cipu-seznamte-se.html
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA: Jj uz vyreseno. Jen vcera kdyz jsem to potreboval byl to problem...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: tak někde to asi bude. Ono zkraje neměla mBank PIN na kartě uložen a ověřování probíhalo vždy online. Což byl problém tam kde to terminál nedává např. Anglie. Takže časem i mBank začala ukládat PIN na kartu a pak je nutná pro to zapsání online transakce. Někde stačí i na terminálu několik pokusů o zaplacení a pak se to autorizuje online, ale tím bankomatem máš takříkajíc jistotu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA: Proc to neni nikde napsane?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: po změnně PINu je dobré se v bankomatu (téměř 100% jistota online transakce) zeptat alespoň na zůstatek. Nový PIN se zapíše na kartu a pak už s ní není problém ani při offline platbách.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KOC256: Aby se provedla změna musí se provést online transakce, pokud si prováděl offline (typicky nákup v marketu) pin se nemůže změnit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM: Kdyz jsme u PINu..,

Vcera jsem zkousl prvni poplatek u mBank za zmenu PINu (25kc). Krom toho ze hned nefungoval - coz jsem potreboval a nikde na rozumne dostupnem miste o tom nebyla ani zminka (pokud vubec nejaka nekde je) tak je to hodne mesmyslny poplatek... Nebo to pak nekomu vyjede v mailu a dela to nekdo rucne? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ANDY_WARHOL: no já už tam nedělám skoro 4 roky :) ale furt lepší než nemožnost nastavit si PIN na kartě.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KOC256: mam 4 úcty u různých bank. 2 to umějí. ale pamatovat si všechny čísla a k tomu par pinu je nahovno. protože sice si to pamatuju ale když to pak nejvíc potrebuju tak si na to nemůžu vzpomenout. Nevím proc by takovou jednoduchou věc by to bankovnictví nenelo umět. sem programator a imlementace něčeho takového je Fakt dost
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ADAMM: tak jim vyrid ze sem párkrát nadával jak Špaček, když sem se potřeboval na účet a nemel to číslo po ruce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam