• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: po změnně PINu je dobré se v bankomatu (téměř 100% jistota online transakce) zeptat alespoň na zůstatek. Nový PIN se zapíše na kartu a pak už s ní není problém ani při offline platbách.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KOC256: Aby se provedla změna musí se provést online transakce, pokud si prováděl offline (typicky nákup v marketu) pin se nemůže změnit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM: Kdyz jsme u PINu..,

Vcera jsem zkousl prvni poplatek u mBank za zmenu PINu (25kc). Krom toho ze hned nefungoval - coz jsem potreboval a nikde na rozumne dostupnem miste o tom nebyla ani zminka (pokud vubec nejaka nekde je) tak je to hodne mesmyslny poplatek... Nebo to pak nekomu vyjede v mailu a dela to nekdo rucne? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ANDY_WARHOL: no já už tam nedělám skoro 4 roky :) ale furt lepší než nemožnost nastavit si PIN na kartě.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KOC256: mam 4 úcty u různých bank. 2 to umějí. ale pamatovat si všechny čísla a k tomu par pinu je nahovno. protože sice si to pamatuju ale když to pak nejvíc potrebuju tak si na to nemůžu vzpomenout. Nevím proc by takovou jednoduchou věc by to bankovnictví nenelo umět. sem programator a imlementace něčeho takového je Fakt dost
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ADAMM: tak jim vyrid ze sem párkrát nadával jak Špaček, když sem se potřeboval na účet a nemel to číslo po ruce
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: no odpověď tehdy byla, že je to marginálie, jejíž implementace je neekonomická. v novém systému už se s tím bude počítat - doufám - od začátku a pak to jistě není žádný problém. FIO to umí a Air bank taky. Equa umožňuje vlastní - ale jen čísla (taky dost demence).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM: Osobne mi to nevadi. Neumela to sveho casu abi CS. Neumi to ZUNO. A nepripada mi nadlidsky ukol zapamatovat si par cisel.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ANDY_WARHOL: Jinak já to navrhoval už někdy v roce 2007 :D ale tehdy bylo řečeno: "Nie, bo nie".
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ANDY_WARHOL: nová verze bude pravděpodobně 1Q 2014.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: OK. diky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: nejde, ale pravděpodobně bude v nové verzi
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    proc nelze si v inte bankovnictvi zvolit alias ? kl cislo si proste nepamatuju a u fio sem si mohl zvolit alias a tim se prihlasuju... funguje mi i na mobilu v androidu. nebo sem to jen nikde nenasel ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROUMEN: divné to je ;)
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    NELDE: Neměl prý nic v nezaúčtovaných ani v blokovaných a to prý ani v té záložce pro kartu ani v té pro účet, ke kterému ta karta je.Je ale divné, že mailem to přišlo, ale dohledatelné na netu není.

ADAMM: e-mail mu předám, jestli mu něco napíše nevím pokud ano a dostane odpověď, tak to sem zkusím zveřejnit (pokud bude souhlasit).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROUMEN: pokud nechce psát na helpdesk, tak ať napíše na vit.novak@cz.mbank.eu a zeptá se - to je člověk zodpovědný za mFórum a docela rozumný borec.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Bloakce transakcí je něco jiného. Mělo by to být v nezaúčtovaných transakcích.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROUMEN: Pokud opravdu nepsal nikde na internetu svoje číslo karty, ať to ohlásí na mLince. Mělo by to být jednoduché. Nicméně ta firma je poskytovatel platebních řešení, takže to mohl být jakýkoli eshop - včetně českých.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    NELDE: Tenhle výpis je od kolegy. Zhrozil se co mu to přišlo, prý hledal podrobnosti v internet. bankovnictví ve výpisech ke kartě (blokované transakce či něco podobného) a právě že tam nic nenašel. Přišlo mu to včera (jako součást výpisu o pohybech na účtu z předchozího dne (e-mail push nebo jak se to jmenuje). Tak jestli se ty zamítnuté autorizace někde archivují a lze zjistit podrobnosti? A navíc víc než měsíc nikde na internetu nic nekupoval (prý). Apple nemá.

Že to má tedy nahlásit jsem mu taky radil, ale škoda mu nevznikla a má špatné zkušenosti s helpdeskama institucí, takže když nemusí, nechce se stresovat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROUMEN: Tohle vypadá jako autorizace karty v nějakém eshopu (blokují částku a zase to zruší) nebo jako inapp nákup. Něco podobného dělal Apple při aktivaci karty k účtu. Podvodník by asi zkoušel větší částku.
    Mělo by to být vidět na výpisu karty
    Hlaš to bance.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam