• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    VANEK: je to karetni transakce a tvari se to jako platba přes paypal...
    VANEK
    VANEK --- ---
    BEBERA: Jak, "stáhl z účtu", kartou nebo tím phishing/virem, co se teď šíří (http://www.airbank.cz/cs/vse-o-air-bank/novinky/pozor-na-novou-formu-hackerskych-utoku/ )?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mate někdo prosim zkušenost, jak rychle reaguje mBanka na zpravu poslanou prostřednictvím kontaktního formulare? Někdo mi stahl z uctu 900 Kc, chci to reklamovat, dovolat se jim nemuzu, zpravu jsem jim poslala uz rano a nic. Paypal mel v podobne situaci během několika hodin uz vyrizeno...
    KAREN
    KAREN --- ---
    PULKA: jo, tak nějak mi to právě taky vyznělo... ono se to v průběhu let dost mění ("fašizuje") ./
    PULKA
    PULKA --- ---
    KAREN: Jo, s cizíma měnama je Paypal fakt blbej. Řešila jsem, že chci přijaté eurové platby vybrat na svůj fr. účet vedený na mé jméno, momentálně už českou adresu a tak. a support mi napsal, že paypal je vázanej na jednu zemi a že když chci používat fr. účet musím si jedině založit ještě jeden účet (na jinou adresu), kterej zase spáruju s francouzským účtem a pak si tam mám peníze poslat...
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    ADAMM: No já vás předem varovala :o))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MORGYSZ: každopádně se tady bavíme - v případě plateb na PayPalu o korunových položkách, to není to "poplatek za zahraniční platbu" :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ROUMEN: Teď už to jde bez problémů.
    Zrovna sem platil 4.68 USD
    Převodem paypalu to dělá 98.83
    Převodem mBank by to bylo 99.20
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    KAREN: Nevím, jak to mají u paypalu teď, ale když jsem to kdysi měnil, tak to taky nešlo nikde "naklikat". Napsal jsem tam e-mail se žádostí co chci nastavit a oni mi to nastavili.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ROUMEN: to uz ale pri registraci ceskyho uctu, pokud vim, nejde. mam fiokonto vedeny v eurech a nemam moznost si tam z plateb od klientu pres paypal prevadet eura.// leda ze bych to obesla, registrovala si u paypalu druhej ucet jakoze slovenskej a zadala tam c. uctu toho fiokonta ve slovenskym formatu - nebo tak neco...
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    MORGYSZ: Když platíš paypalem, tak v případě mBank si nastav převod z cizí měny na CZK u paypalu. Paypal si tedy strhává asi 2 % za konverzi (asi přes VISA), ale vidíš přesnou částku, co ti strhnou z karty rovnou v korunách. mBank má ošklivé kurzy při platbách v cizí měně, takže se i ten mizernej poplatek za převod u paypal u vyplatí. Kdo má banku s lepším kurzem (třeba ta fio), tomu se naopak vyplatí u paypalu mít zvoleno účtování v cizí (původní) měně.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    paypal v cechach pracuje z ceskyho uctu, ne?
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    KAREN: Hm, takhle jsem na to nekoukala, jsem já to fakt lama :) Platby ze zahraničí často nepřijímám (jen párkrát do roka), ale spíš odesílám (nákupy na netu, atd.). Dík moc.
    PIZI
    PIZI --- ---
    MORGYSZ: Ideálně si to prostě zkus. Zřízení a vedení účtu je u mbank zdarma, takže se s tím dá pohodlně eperimentovat. Zaplať něco paypalem a pak se podívej kolik ti mbank strhne. Ideálně ve steojnou dobu stejnou částku i ze spořky a porovnej.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MORGYSZ: z hlediska poplatku je oproti sporce lepsi snad skoro vsechno (ok, prehanim, ale...). ;)
    pri placeni pres paypal se ti jen uplatni (nevyhodnej) kurz a u tyhle zahr. platby se ti nic neodecte. tobe se ted neco u sporky odecita, kdyz platis pres paypal?? odecitaj se ti penize, kdyz ti napr. prijde zahr. platba - 49 Kc (v pripade USD a asi i nekterejch jinejch men, s tim nemam zkusenost), pokud to neni SEPA platba. tzn. kdyby ti chodily eura (SEPA platba), neodecte se ti za prichoz platbu nic - jen se uplatni (neprilis vyhodnej) kurz mbank. pokud zahranicni platby prijimas casto, sla bych spis do fia nebo neceho jinyho...
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Mám (pravděpodovně lamí) dotaz: Přemýšlím o tom, že bych přešla od spořky k mBanku, prozatím jsem zběžně prolítla sazebník a jak tak koukám na poplatky za zahraniční platby, koukají na mě dost nepříjemné částky. Strhávají se i v případě, že platím paypalem (který si ty peníze z účtu stahuje)? Dík moc.
    YNZA
    YNZA --- ---
    vypada to dost silene tabletove/HD, soufam ze to pujde i v nejaky lite verzi na mobilech
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    a spot nechapu, vypada to draze natoceny, ale sdeleni je nejak za rohem, co to ma byt?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    mne se to libi, ale byl bych rad, kdyby tam byl nejaky legacy nebo streamlined switch, kdyz tohle cloveka moc netankuje.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Doufám že to BUDE:
    - rychlé jako současné mBank
    - komplexní jako AirBank
    - přehledné jako současné mBank případně ZUNO

Doufám že to NEBUDE
    - pomalé jako ZUNO
    - nepřehledné jako AirBank
    - nepoužitelné jako AXA bankovnictví
    - nechutné retro jako ZUNO
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam