• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADITU
    ADITU --- ---
    Co mně přijde jako, řekněme zvláštnost je, když mě mBank vyzývá zprávou z banky (v el. bankovnictví), ať si zvednu úročení na eMax+, když žádnej nemám :) Sleduju to už několik měsíců s pobaveným úsměvem a jsem zvědavá, jestli to bude i v novém :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    Mozna jsem objevil Ameriku, ale treba to nekdo nevi..

Dal jsem si na plochu v mobilu ten mBank widget, kterej ukazuje aktualni stav uctu. Jde tam nastavit upozorneni na zmenu stavu uctu, coz povazuju za nejvetsi funkcnost celyho toho widgetu. Pokud ma tedy clovek zapnuty internet v mobilu porad, tak tim lze nahradit placene sms notifikace. A kdo nechce mit na mobilu videt castku zustatku, tak si muze nastavit zobrazeni v procentech, kdy nikdo nepozna kolik tam vlastne je.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BOD: Jak napsal Patrik. Plus tam nejsou výběry zdarma z bankomatů (ale platby v obchodě jsou). Podle mě je lepší si pořídit kreditku zdarma a ty eMaxy užít na splacení.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BOD: pokud se něco nezměnilo, tak karta k mKontu je zdarma. Za kartu k eMaxu se platí 100 Kč za vydání a to pouze jednou, tedy opakované vydání po skončení platnosti je již zdarma.
    BOD
    BOD --- ---
    NELDE: je možné mít až 4 eMax účty k jednomu mKONTU? to je super, v případě že bych k tomu chtěl karty tak už musím platit, bezplatně je jen jedna, je to tak?
    NELDE
    NELDE --- ---
    BOD: Na odložení peněz je eMax dobrý (můžeš mít až 4). Přesun je okamžitý - můžeš přesunout přes mobil u bankomatu. Pokud si nastavíš šablony, tak je i velmi rychlý.
    Nicméně úrok je opravdu velmi malý.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BOD: jo, nevyděláš stejně nic, takže eMax pro tvoje účely bude v podstatě jistě stačit.
    BOD
    BOD --- ---
    PATRIKCHRZ: moc peněz mi tam stejně ležet nebude, mít to u stejné banky znamená výhodu okamžitého přesunu i o svátcích, což se mi hodí.

jestli spořící účty chápu dobře, tak při uložených desítkách tisíc z toho za rok dostanu pár desítek korun (pokud mám vedení ad zdarma), druhý "problém" je inflace, jestli se nemýlím, znamená to, že za pár let (budu-li mít dobrý úrok) koupím stejný počet rohlíků jako dnes
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BOD: pokud to má být účet na spoření, tak asi raději vybrat takový, kde je aspoň trochu nějaký úrok, co takhle Air Bank? Běžný + spořicí účet zdarma a na spořicím možnost obálek, takže si můžeš roztřídit i na co spoříš.
    BOD
    BOD --- ---
    VXP: děkuji
    BOD
    BOD --- ---
    VXP: jde mi o to, aby bylo vedení účtu bezplatné a abych mohl bezplatně přesouvat peníze mezi novým a stávajícím účtem mKONTO, vybírat ani platit z něj nebudu. řešil jsem to po telefonu s někým od mBank a dostal jsem informaci že nic takového nenabízejí a za další účty se platí
    VXP
    VXP --- ---
    BOD: primo v internetovym bankovnictvi si muzes otevrit ucet eMAX pripadne eMAX+ ... maji nejake omezene vybery, ale na odkladani ideal...
    BOD
    BOD --- ---
    Ahoj, mám mKONTO a chtěl bych druhý účet s podobnými podmínkami, též ideálně na moje jméno, v současné době ho mám u ZUNO, což mi moc nevyhovuje. JE možné mít u mBank 2 účty, nebo jeden nějak rozdělit na dva? Z toho druhého neplatím, jen si tam ze současného odkládám peníze. Děkuji za tip.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NTR23: V tom případě zaplať českou a požaduj ať ti vrátí tu Švédskou - mají chlapci chybu - pokud posílají do jiné země EU mají uplatnit místní DPH. Nebo přines potvrzení celníkům, že už byla DPH zaplacena.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NELDE: tohle mají na svém webu
    If your country is part of the European Union (EU), prices include Swedish VAT at 25 %.

Prostě bota za botou.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NELDE: Vím, že jen DPH, ale k tomu poplatky ČP. A já jsem je nekupoval osvobozené od švédské daně.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NTR23: To jsi měl zrušit už dávno. Jinak reklamaci skrze banku teď asi nepomůže. Jestli si dobře pamatuji, tak limit pro clo je asi 100 EUR, takže by ti měli doměřit akorát 21% DPH. Stejné DPH by ti dali i ze Švédska. Otázka je kolik je poplatek pošty.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Mám takový dotaz. Stala se mi taková věc, o které píšu zde http://blog.ntr23.net/post/73232586826/jak-jsme-si-k-vanocum-koupil-sluchatka

Přemýšlím co dál. Zboží leží na celnici a nemám vůbec chuť to již dále řešit. Jak se dostat k penězům zpět? Dá se požádat mBank/Visa o reklamaci platby. Vím že se platby kartou dají nějak stornovat. Bojím se, že požádat prodejce o vrácení asi nebude to pravé.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    Riešila som tu v decembri, že mi pravdepodobne zneužili kartu (JULYZ). Tak len pre info - 30.12. sa transakcie zaúčtovali takže som ich mohla reklamovať a k dnešnému dňu ich mám opäť pripísané na účte. Tzn, vyriešenie reklamácie trvalo dva týždne. Nečakala som ani zďaleka takú rýchlosť. Pre mňa plus pre mbank...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam