• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KID_MCHUTT: a stav zadosti mas jaky? je to v netbankingu..
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Hlavní bezpečnost je zakázat internetové platby a MOTO a povolit je těsně před transakcí. Jinak pro paní může být "vždy" od doby, co tam dělá.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    (resp. založení nového eMax+)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    zeptám se ještě jednou :) nevíte, jak dlouho standardně trvá aktivace eMax Plus? V pátek odpoledne jsem zažádal a furt nic...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: no, koukam do stareho ceniku a bylo to zadarmo, obnova je zdarma. ona tvrdila, ze to vzdy bylo za kilo a (tady uznavam, ze jsme se do toho zamotali a mozna nespravne rozumnel) dokonce i obnova ze je za kilo.

rsp. mi nabizela kreditku a argument mela, ze internetove platby jsou "bezpecnejsi", tak jsem rekl, ze mam emax, kde nemam prachy jen tesne pred platbou. a na to rekla, ze karta k emax stoji 100, coz je zbytecne. a zbytek viz nize.

napisu jim maila, byla prijemna, jen at vi, ze neni pravda, co rikala.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak sem zjistil, že to byla moje chyba.

Našel sem, že mám od pátku novej trvalák pro city.

Takže jsem podle všeho při odesílání v supr novýmu bankingu nebyl v menu "provést jednorázovou platbu" ale v "provést pravidelnou platbu", takže sem automaticky vybral předdefinovanýho příjemce, doplnil částku a odbouch trvalák, kterej se ale vytvoří bez VS.
    Moje blbost.

Nicméně jak tvrdil na infolince, že je vidět VS při potvrzování odesílání, tak to v novém bankovnictví není, (ve starém bylo), takže si to nejde ověřit a nepomoh by mě ani ten printscreen co po mě chtěl.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: vydání je za kilo, zavedlo se to asi po roce a něco, protože každej blbec si udělal 4 eMAXy a k nim si objednal karty, který vůbec nepoužíval.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ted jsem byl na pobocce a ukecana pani mi mimo jine rekla, ze karta k emaxu stoji 100,-
    tak jsem rekl, ze si nevzpominam, ze bych za kartu k emaxu kdy platil. trvala si na svem, tak jsem se nehadal, ale za kartu, kterou nepotrebuju bych nikdy nedal ani korunu, tak mi to prijde zvlastni...

v ceniku ted vidim, ze vydani je za 100, ale nebyvalo to zadarmo? v historii pri filtru poplatku nic takoveho taky nevidim od zalozeni..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: určitě reklamovat. popiš když tak celou situaci, pošli mi to do zpráv s nějakými identifikačními údaji, můžu to ve čtvrtek omlátit o hlavu přímo generálnímu řediteli.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    ja tak jednou dokonce nahral video pro podporu ZUNO... vyjadreni prislo ze to neumeji prehrat :D A tim snaha o reseni skoncila... :)

Tak pomalu uhaslo moje nadseni pro novou krev novych internetovych bank... :)
    URZA
    URZA --- ---
    Ahoj, jak prosimvas funguji kreditni karty v pripade ze
    1. nedostanu zbozi ktere jsem kupoval (nejaky podvod adt)
    2. nekdo kartu zneuzije (treba nejaky hacker ziska cisle me karty a koupi si tim neco atd)

je potreba bance splacet tyto castky potom v bezurocnem obdobi a teprve to nasledne resit nejakou reklamaci? Nebo se da bance rict ze tyto transakce nejsou legit, a neni potreba je splacet?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: pokud máš v šabloně ten VS a dal jsi provést šablonu tak by tam měl být ne? Zkus to stejným postupem nasimulovat (neodesílat a podívej se zda tam bude či ne). Pokud ne tak je jasný způsob jak jim to zreplikovat. Pak bych trval na reklamaci.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak v citi se zachovali super a pokutu stornují :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    BUNDA: Zrovna ráno sem volal na mLinku, byl tam nějakej arogantní machýrek, a prostě mám smůlu pokud jím nedokážu, že sem tam ten VS uved. Což jaksi nemám jak :(

Do city sem volal ještě včera večer a bohužel to prý ručně neumí spárovat a platba se mě do 5 dnů vrátí.

Takže sem tam zrovna ráno poslal o litr víc na pokutu a ještě jim zkusím cinknouut jestli by nemohli přimhouřit očko, ale naději si nedělám.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: zkusil bych to reklamovat. Chyba tam byla (je?), ale při kontrole před odesláním se tuším VS a další podrobnosti defaultně nezobrazují?

btw zkusil bych kontaktovat banky kde máš kreditku a požádat je o sprárování a odpuštění poplatků. Třeba vyjdou vstříc.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PISTA1: se tu resilo.. [ SM3 @ mBank ]
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    No super, tak mě to nový bankovní debilnictví přišlo na na 600 + měsíční úroky z kreditky :(
    Z nějakýho mě neznámýho důvodu odešla platba bez variabilního symbolu.
    Je to předdefinovaná platba kde vyplním jen částku, zbytek včetně VS je předvyplněnej a ještě před odesláním kontroluju, že tam je. Jenže sem si to blbec nezkontroloval 2 den když platba odešla. :(

Má cenu to nějak reklamovat a chtít to po bance, nebo si mám šetřit nervy a vykašlat se na to?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    V Polsku se neposilaji penize mezi ucty nebo proc to je v Polsku tak jine?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: je teda fakt, ze to je spis pro mistni. alespon psychologicky mi to tak prijde..
    rsp. ja si precist, jak "slozite" to funguje a neznat tu banku, tak myslenka, ze si zakladam ucet jen abych si zalozil dalsi ucet, pak cekal na kartu, aby mi mohli pri platbe strhavat nejake drobne, mi prijde hodne vzdalena..

mimochodem ty spekulace "do konce roku".. neni teda trosku ojeb tady delat kalkulacku na vysledky od 1 roku nahoru?
    mSpoření
    http://www.mbank.cz/osobni/sporeni/msporeni/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: taky to tak chápu a mělo to i motivovat k použítí nového IB ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam