• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    ADAMM: v tom případě pardon :-) jak jsem od bankéřů koupil, tak jsem prodal. KK byl můj jediný "dluh" a půjčku mi nedali kvůli "registru dlužníků" ... a já fakt nemíním rozumnět úplně všemu i mimo svůj obor :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: tak tak. Kladná úvěrová historie může být dokonce podmínkou získání nějakého úvěrového produktu. Blahé paměti i v minulosti u mBank.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ADAMM: NELDE: Jj, u RB např. se při žádosti o hypotéku na moji řádně splácenou kreditku a kontokorent, plus několik splacených úvěrů, dívali velmi příznivě (= má zkušenosti s úvěrovými produkty a umí s nimi zacházet). Zrušení kreditky jde o něco jiného - tam jde o posouzení, jaké jsou tvoje měsíční výdaje a jestli si k tomu můžeš přibrat hypotéku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To jsem přesně byl nucen udělat - zrušit kreditku, získat hypo a zažádat znova o kreditku. Snížili mi trochu limit (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MALAMUT: to je blbost! nešiř bludy. dostáváš se do BRKI (bankovní registr klientských informací) - je tam informace, že máš úvěrový produkt a jaký. to není žádný registr dlužníků, proboha. jsi tam i pokud máš kontokorent nebo půjčku - a kladná úvěrová historie (= mám úvěrový produkt a nemám problémy se splácením) je naopak často užitečná věc. když by sis chtěl vzít třeba hypotéku, tak se ti pak může hodit kreditku zrušit, aby ti ten limit na kreditce nepřekážel.
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    TOM: a hlavně! s kreditkou se dostáváš automaticky do registru dlužníků ... co to pro koho znamená ať si domyslí (najde) sám ;-)
    TOM
    TOM --- ---
    NELDE: asi. zatím toho nemám tolik a očekávám nějaké větší výdaje, takže si spořicí účet zakládat nebudu/nechci
    beru to teda tak, že bez spořicího účtu se mi kreditka nevyplatí...
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM: Z běžného ano. Ale peníze určené na splátku (celou rezervu) můžeš mít na spořícím účtu - v případě potřeby užiješ kreditku a máš čas na vytažení ze spořícího účtu. Jsou to prostě rezervní peníze, které tě nic nestojí. Stejně bys celou tu rezervu neměl mít přístupnou přes kartu - kvůli riziku zneužití karty.
    TOM
    TOM --- ---
    NELDE: no... úroky z běžného účtu jsem ve výpisu stejně nějak nezaznamenal. Budou imho zanedbatelné.
    Blokování mi nevadí, rezevu mám ... aktuálně tak 5 výplat určitě.
    Jaké vybrakování? Toho se bojim asi nejvíc. Že v případě zneužití se dá oproti debetce dostat do mínusu.
    PISTA1: dobrej argument proti, díky. Bude mi operátor ještě koncem týdne volat .)
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM: Debetní si nech na výběry z bankomatu, kde není bezúročné období. Výhoda kreditky je, že ty peníze nejsou tvoje - po dobu bezúročného období mohou vydělávat. Plus ti neblokují tvoje peníze - strhnou se ze tvého účtu jednou za měsíc - ne okamžitě. Dále ti vybrakování kreditky nezničí hlavní účet.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CAIDEL: hlavní problém mBank kreditky je, že není bezkontaktní. To pak ztrácí její využití pro placení nízkejch částek smysl.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    CAIDEL: related
    Kreditní karty - srovnání od Měšec.cz
    http://prodej.mesec.cz/kreditni-karty-srovnani/#prehled-karet
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    no tajne to asi neni, ale jak to komunikujou per huba tezko rict.. (z hlavni stranky webu)

CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    TOM: Když se mi nedávno snažili kreditku taky nacpat, bylo pak někde v obchodních podmínkách pod čarou zmíněno, že ta "parádní" nabídka 1% je tak na dva měsíce/půl roku max, pak smolík. Tak se schválně podívej, jestli to není podobný ojeb...
    TOM
    TOM --- ---
    K čemu je mi u mBank kreditka? Pokud nepotřebuju jít nikdy do mínusu? Rezervu na účtě mám velkou dost.
    Vždycky jsem měl jen debetní karty. Teď mi marketing mbanky tvrdí, že se se mnou podělí o 1% částky z ceny zboží, kterou strhávají obchodníkům za platby klientů kartou. Tzn. že debetku můžu rovnou zahodit, protože se teď v podstatě okrádám.
    Jakým mechanismem se pak řeší doba splatnosti, když je kreditka svázaná s běžným účtem? Automaticky jako při platbě běžnou kartou?
    GOR
    GOR --- ---
    NELDE: Jo, díky, já myslel, že 5k bylo dostatečně hodně... ale nebylo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GOR: Proto jsem psal, ať to zvýšíš hodně - to abys viděl jestli tam něco bylo.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: tak to dává smysl.
    GOR
    GOR --- ---
    BUNDA: Tak a mam to. byla to platba ze zari zauctovana v rijnu, bylo to 9k. Jsem to ale vul...
    GOR
    GOR --- ---
    BUNDA: Pocty transakci jsou mimo a tam je plny pocet.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: koukni, pak mne napadá jen, jakej máš limit počtu plateb? Jestli není háček v tom. nemám zkušenost jestli se nulovej limit počtu transakcí v zobrazení může projevit takto.
    GOR
    GOR --- ---
    BUNDA: Nerekl bych, ale jeste zkusim.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: a nemáš měsíční už vyčerpaný? Neplatils přes net tenhle měsíc?
    GOR
    GOR --- ---
    NELDE: No, prave ze tohle uz je navyseny z 1000 na 5000 a furt tam zaryte sedi (0)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam