• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: mBank se pomalu, ale jistě chce zbavit části klientů :-D No nic je načase zrušit karty. Podmínku hlídání si něčeho nahradit podmínkou hlídání si něčeho jiného a vydávat to za změnu k lepšímu? No kdo chce kam pomožme mu tam.
    CASTER
    CASTER --- ---
    PETER_PAN: bude to jinak
    Změny v sazebníku mBank :: Blog :: mBank
    http://www.mbank.cz/blog/post,532,zmeny-v-sazebniku-mbank.html

od 1. března 2015 máme pro všechny zákazníky, kteří mají debetní kartu, první tři výběry z bankomatu zdarma

Akorat ze za kartu, kterou se mesicne nezaplati aspon 500Kc, se bude platit 29Kc poplatek.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    cywe, achjo
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PETER_PAN: je to pořád stejně blbě. Záleží nejen kdy transakce proběhla, ale i kdy se zaúčtovala.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Jak je to ted s poplatky za vyber z bankomatu? Mel jsem za tenhle mesic zatim 4 platby kartou dohromady pres 3000 CZK a vcera jsem vybral z bankomatu a stejne mi to nauctovalo 9 CZK poplatek. Myslel jsem ze alespon 1 vyber budu mit zdarma.
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    PATRIKCHRZ: myslim, ze sa to iste stalo aj nam. pracovne hodiny su od 9-17 alebo si ich tam mam nastavit podla seba? :D s novym IB som tiez nespokojna.

ADAMM: o SEPA platbe sme vedeli vsetci aj odosielacia strana a aj ja ako prijimajuca strana, tento prevod bol prvy v zivote, ktory odosielajuca strana robila a ako spomina Patrik, pri zadavani platby sa SEPA musela zmenit na SWIFT a tym padom smola.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: já to použil loni na platbu do UK a přišlo mi to v pohodě. o spamování jsem v zásadě nic nezaznamenal, přečtu si to.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Tak třebe europlatba.cz vůbec nevyžaduje smlouvu. Takže ji můžeš využít právě i na tu jednu jedinou platbu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: I ty Brute? Transferwise díky svojí spamové kampani na Měšci i Finexpertu moc dobrou pověst nemá - http://forum.mesec.cz/index.php?topic=6710.msg35301#msg35301
    Navíc ty jejich kurzy fakt nejsou nic moc. Podobných společností je na trhu hafo, u nás jim konkuruje ještě MoneyPolo.
    Proti devizovkám nemají v eurech šanci vůbec, v jiných měnách jen u velmi malých částek (kvůli poplatkům). Navíc se na český trh z Polska tačí P2P systémy, které ještě možná trochu zamíchají podmínkami. První je Valutomat, další budou nejspíše brzy následovat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: pokud bys to chtěl vyzkoušet (samozřejmě platí pro všechny, nejen pro Patrika), uděláš mi radost, když použiješ můj promo-kód :) https://transferwise.com/u/29f2
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak jasně, ale zase ne každému stojí kvůli jedné výjimečné platbě řešit devizovku, žejo. a pak je určitě pruda poslat to jako SWIFT místo SEPA...

jinak znáš tohle?

TransferWise | Supported Currencies
    https://transferwise.com/support/customer/en/portal/articles/1569835

vypadá to, že v mezičase, co jsem to použil, už přidali koruny, je to docela velkej britskej startup (s kořeny v Estonsku, zakladatelé jsou jedni z prvních zaměstnanců Skypu).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Tak je to možné, že to změnili. Já jsem to zadával pouze v rámci testování. Zkoušel jsem pak i reklamaci na mLince a bez úspěchu, prostě "zadáno jako SWIFT, poplatek účtován správně". Peníze za poplatek jsem pak dostal zpět "nestandardní cestou", takže běžný klient má smůlu.

No a když vezmu v úvahu, že jsou tu devizovky, které cizí měny smění levněji než jakákoliv banka a pošlou platbu taky zdarma (zrovna včera jsem přes Easychange posílal 2 platby - 48 euro a necelých 5 euro), tak celkem není důvod mBanku pro cizoměnové platby používat. A nabídka alternativ se neustále rozšiřuje, např. teď směřuje na český trh Valutomat, který slibuje rovněž posílání zdarma a lepší kurzy než banky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: mimo pracovní dobu je SEPA šedé a nejde zakliknout, řešil jsem to tak dva týdny zpátky, takže buď to změnili, nebo nevím. u jiných lidí si myslím - LD_DRTH může doplnit? - že šlo spíš o neznalost rozdílu mezi SEPA a SWIFT než o podobný omyl.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Asi jsem zaujatý, ale mně se chybně zadat platbu podařilo (prostě jsem zadal SEPA a během vyplňování údajů se mi to přeplo na SWIFT - protože jsem platbu zadával mimo pracovní dobu) a jak je vidět zde v této diskusi, ale i v jiných, nejsem sám.
    U žádné jiné banky se mi nikdy nestalo, že bych zadal chybně typ platby, pouze u mBank.
    Podle mého názoru jde o chybné nastavení, za správné bych považoval, pokud by platba zadat nešla (odmítlo by to při nějaké validaci), případně se provedla o den později, ale ne, že se změní typ platby.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak zase je tam vidět jasně, jestli je to SWIFT nebo SEPA, to už mi přijde fakt jako zaujatost (v minulém byla konkrétně tato záležisto imho míň přehledná).

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LD_DRTH: Bohužel v internetovém bankovnictví když zadá člověk platbu mimo pracovní dobu (kdy je nutné zadat SEPA), tak se to automaticky přepne na SWIFT a jde to snadno přehlédnout. Mně se to stalo taky :(. To nové IB je zkrátka naprosto na houby :(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LD_DRTH: mezinárodní platbu je možné poslat jako SEPA nebo SWIFT převod. SEPA je zdarma, SWIFT nikoli. viz:

http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik/osobni-finance/sazebnik_aktualni.pdf

bod 1.2.2. vs. bod 1.2.3.
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    ahoj, chcem sa spytat ako to je s medzinarodnym prevodom - mBank Slovensko - mBank CR, peniaze odisli aj prisli, ale na internete sa pise, ze je platba bez polatku a rozdiel mezi odoslanymi eurami a prijatymi CZK je 280,- czk. Ako teda funguju poplatky pre prevode?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    zdar, uz druhý krát sa pokúšam založit mB. účet online. avšak maximálne sa dostavam k vyplneniu osobných údajov,, pri zadávaní typu dokladu totožnosti mi nedáva možnožnosť vybrať typ dokladu. to je volaký momentálny error, alebo mi čosi uniká? dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam