• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Odpovedeli mi. Jednodussi uz to nemuze byt :-)

...
    sazby za výběry z bankomatu jsou pevně stanovené, klienti mají první tři výběry za 9Kč, pokud splní podmínky platby kartou v kalendářním měsíci nad 4 000Kč, tyto tři výběry mají úplně zdarma. Poté je každý další výběr za částku 35Kč, vice informací naleznete v našem sazebníku: http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik-osobni-finance/#tabs=5.

Tedy pokud (v kalendářním měsíci) s kartami zaplatíte bezhotovostně méně než 2000,- Kč, první, druhý i třetí výběr bude za poplatek 9,- Kč/výběr. Pokud s kartami zaplatíte bezhotovostně alespoň 2000,- Kč, první výběr je zdarma, druhý a třetí za 9,- Kč/výběr. Pokud s kartami zaplatíte bezhotovostně alespoň 3000,- Kč, první a druhý výběr je zdarma, třetí za 9,-Kč. Pokud s kartami zaplatíte bezhotovostně alespoň 4000,- Kč, první, druhý i třetí výběr je zdarma.

Poplatky jsou přitom účtovány zpětně, 9 Kč z 11.12.2014 je poplatek za výběr z bankomatu, který jste realizoval v listopadu 2014.
    ...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Pěkně to teda válej, no co se dá dělat :(

Protože mám hypošku tak se mě debetky netýkaj.
    Vlastně to má výhodu, protože používám citi kreditku, vybírám jen přes cashback aby ušetřil poplatky. Takže budu moct zas chodit k bankomatu. :)

Klidně bych i používal mKreditku, jenže to, že v dnešní době není bezkontaktní, ji spolehlivě zabíjí. Opravdu kvuli nákupu sváči za pár korun nebudu tahat kartu z peněženky a zadávat pin :(
    Takže sem jí právě zrušil.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Chvilku jsem hledal kde se obsluhuje v IB karta... ale po nalezeni tak zruseni bylo na 3 kliky... a mam vyreseno :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Tak mě to sice netěší, ale tak trochu jsem to čekal (tu změnu ohledně výběrů / poplatek za kartu) už dávno, protože stejně je to v Polsku. Výběry jsou zdarma, ale pokud někdo kartou vůbec neplatí, je tam měsíční poplatek. To se mě osobně nijak nedotýká. Platby v zahraničí 5% jsou ovšem masakr. Na druhou stranu, ani to se mě nijak netýká, protože už dlouho nic ze zahraničí mBank kartou neplatím :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VIDA: Pořiď si kreditku, ta se prý počítá, a dělej jeden nákup potravin měsíčně s její pomocí.
    VIDA
    VIDA --- ---
    BUNDA: OK. Počkám a budu to brát tak, že cílem nízkonákladové banky je udržovat klienta ve střehu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VIDA: těžko říci. Sama mBank má zatím tradiční zmatek na kterou verzi Přečerpání se to vztahuje a zda nebude nutné aktivní využívání :-( Podmínky upravují za pochodu na základě dotazů z fóra. Takže kdo ví...
    VIDA
    VIDA --- ---
    KOC256: Chápu dobře, že pokud si pořídím mRezervu (kontokorent zdarma), budu mít debetku/debetky bez poplatků, přestože mRezervu nevyužiju?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BUNDA: za dotaz na zůstatek banka platí autorizační organizaci (většinou Global payments, dříve MUZO), náklad je podobný tomu za výběr.
    PTAH: za "rezervaci" čísla se platí roční poplatek VISE
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: :-) Ne každý má smartphone a platí si data. Což mi připomíná, že budu muset vyřešit i tenhle probém :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Problém je, že to vlastníci bankomatů zpoplatnili. Jinak efektivnější je užít smartphone, kde je to zadarmo.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: tak nejde jen o poplatek za kartu (sice si myslím, že jí to marketingově uškodí víc než úsporami přinese, ale to je jejich problém), ale co dotaz na zůstatek. Byl grátis a nově bude za 9,- tedy za dřívější cenu výběru neaktivního člověka. To bude naštvanejch lidí, který si před výběrem zkusí zjistit zůstatek...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PTAH: Zatímco spící účet je položka v databázi banky plus další věci, které jsou pro banku pevný náklad (bez ohledu na počet klientů), za kartu IMHO nějaký poplatek platí asociaci - když nic, tak vystavení.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Sice mrtvější, ale lacinější z hlediska banky.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: ta kreditka je jiné banky takže dotkne. Jinak nejde o 500 (to je minimální obrat), ale o princip, že nebudu hlídat každý měsíc jestli mám použít tuhle nebo jinou kartu a žena totéž. Navíc pak za kartu k eMax platit další kilo. je to jejich volba.

Od jejich vstupu na trh jsem klient co tam posílal celá léta výplatu a pokud to bylo výhodné tak tam i spořil. Výběry z bankomatu minimální (schválně si vyjedu statistiku jestli to půjde). Když spustili new IB pohár přetekl a výplata šla jinam. Teď zruším karty a vlastně bude účet ještě mrtvější.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Páchá mBank sebevraždu? Odhání „průtokové“ klienty – FinExpert.cz
    http://finexpert.e15.cz/pacha-mbank-sebevrazdu-odhani-prutokove-klienty
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    presne muj pripad...
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: To je právě ten problém, který nedomysleli - celá řada lidí bere mBank jako rezervní, což znamená pevné náklady a nulový zisk (zneužívám takhle Equu). Pokud ale žena vybírá z bankomatu mBank kartou, tak musí mít obrat na kreditce, tedy se jí to nedotkne. A 500 měsíčně kreditkou nebo debetní je fakt děsně málo. Jak jsem psal, mají motivovat pozitivně
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BUNDA: já jsem k mBank přešel poté, co RB změnila loni ceníky... uvidím, jak moc se mě ty změny dotknou
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KID_MCHUTT: chápu. Většinou platím kreditkou jiné banky a vybírám (sice minimálně, ale když musím) debetkou jiné banky. Žena platí dodatkovou kreditkou a prakticky nevybírá (jen ve vyjímečných případech práve mBank debetkou). Takže mBank karty máme jen jako rezervu. Ale mbank je ta, která mě naučila za běžné služby neplatit. Takže zrušení karet je nevyhnutelné a zvážím přitom rovnou i zrušení účtů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam