• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    YNZA
    YNZA --- ---
    Poradte mi jak jednoduse zrusim tu mKreditku prosim. nemuzu to v tom letajicim blazinci najit
    CASTER
    CASTER --- ---
    CASTER: a nejlepsi na tom stejne bude to, ze pri prihlaseni do bankovnictvi nebudu muset klikat na obalku a dozvidat se, ze mam tolik a tolik vyberu zdarma.

Ovsem zpravy o skvelych pujckach tam budou asi dal...
    CASTER
    CASTER --- ---
    Tak aspon ze se to ted zjednodusi, i kdyz je to jedina pozitivni zmena novych podminek...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak ono je logické užít datum zaúčtování plateb. A bohužel je logické i užít datum uskutečnění vyběru (-; Nelogická je ta jejich konstrukce jako taková. Mohli bývali udělat převod nevyčerpaných do dalšího měsíce, což by sice lidé uvítali, ale udělali by to ještě nesrozumitelnější.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CASTER:
    BUNDA:
    Ano, je to tak. Zatímco platby jsou počítány dle data zaúčtování, výběry dle data uskutečnění
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    a to vse aby se to nepletlo :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: nejsem si jist, ale u výběrů na rozdíl od plateb možná rozhoduje datum uskutečnění a ne datum zaúčtování?
    YARIN
    YARIN --- ---
    ten system je fakt neuveritelne kokotskej. aspon ze tohle se s novejma podminkama asi tak o tisic procent zjednodussi
    CASTER
    CASTER --- ---
    Mno ale to je teda zajimavy, ze kdyz se mi povedlo v zari vybrat z bankomatu 4x, a ten ctvrtej vyber mi zustovali az 1.10., tak byl za 35,-. Nemel by se teda pocitat az za rijen?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PETER_PAN: a to tam chybí upozornění, že se v kalendářním měsíci započítají jen zaúčtované platby :-)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Odpovedeli mi. Jednodussi uz to nemuze byt :-)

...
    sazby za výběry z bankomatu jsou pevně stanovené, klienti mají první tři výběry za 9Kč, pokud splní podmínky platby kartou v kalendářním měsíci nad 4 000Kč, tyto tři výběry mají úplně zdarma. Poté je každý další výběr za částku 35Kč, vice informací naleznete v našem sazebníku: http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik-osobni-finance/#tabs=5.

Tedy pokud (v kalendářním měsíci) s kartami zaplatíte bezhotovostně méně než 2000,- Kč, první, druhý i třetí výběr bude za poplatek 9,- Kč/výběr. Pokud s kartami zaplatíte bezhotovostně alespoň 2000,- Kč, první výběr je zdarma, druhý a třetí za 9,- Kč/výběr. Pokud s kartami zaplatíte bezhotovostně alespoň 3000,- Kč, první a druhý výběr je zdarma, třetí za 9,-Kč. Pokud s kartami zaplatíte bezhotovostně alespoň 4000,- Kč, první, druhý i třetí výběr je zdarma.

Poplatky jsou přitom účtovány zpětně, 9 Kč z 11.12.2014 je poplatek za výběr z bankomatu, který jste realizoval v listopadu 2014.
    ...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Pěkně to teda válej, no co se dá dělat :(

Protože mám hypošku tak se mě debetky netýkaj.
    Vlastně to má výhodu, protože používám citi kreditku, vybírám jen přes cashback aby ušetřil poplatky. Takže budu moct zas chodit k bankomatu. :)

Klidně bych i používal mKreditku, jenže to, že v dnešní době není bezkontaktní, ji spolehlivě zabíjí. Opravdu kvuli nákupu sváči za pár korun nebudu tahat kartu z peněženky a zadávat pin :(
    Takže sem jí právě zrušil.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Chvilku jsem hledal kde se obsluhuje v IB karta... ale po nalezeni tak zruseni bylo na 3 kliky... a mam vyreseno :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Tak mě to sice netěší, ale tak trochu jsem to čekal (tu změnu ohledně výběrů / poplatek za kartu) už dávno, protože stejně je to v Polsku. Výběry jsou zdarma, ale pokud někdo kartou vůbec neplatí, je tam měsíční poplatek. To se mě osobně nijak nedotýká. Platby v zahraničí 5% jsou ovšem masakr. Na druhou stranu, ani to se mě nijak netýká, protože už dlouho nic ze zahraničí mBank kartou neplatím :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VIDA: Pořiď si kreditku, ta se prý počítá, a dělej jeden nákup potravin měsíčně s její pomocí.
    VIDA
    VIDA --- ---
    BUNDA: OK. Počkám a budu to brát tak, že cílem nízkonákladové banky je udržovat klienta ve střehu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VIDA: těžko říci. Sama mBank má zatím tradiční zmatek na kterou verzi Přečerpání se to vztahuje a zda nebude nutné aktivní využívání :-( Podmínky upravují za pochodu na základě dotazů z fóra. Takže kdo ví...
    VIDA
    VIDA --- ---
    KOC256: Chápu dobře, že pokud si pořídím mRezervu (kontokorent zdarma), budu mít debetku/debetky bez poplatků, přestože mRezervu nevyužiju?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BUNDA: za dotaz na zůstatek banka platí autorizační organizaci (většinou Global payments, dříve MUZO), náklad je podobný tomu za výběr.
    PTAH: za "rezervaci" čísla se platí roční poplatek VISE
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: :-) Ne každý má smartphone a platí si data. Což mi připomíná, že budu muset vyřešit i tenhle probém :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam