• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    Poslední kapka, nejde odeslat platba z aplikace, tlačítko je šedý, nevim v čem je problém. Seru na to. Jdu jinam.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Ty jsi unikát (v dobrém). Nicméně ne každý chce tolik bank (mě stačí 3 (-; - také zdarma - mB, Equa, Unicredit)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: jo, jenže když těch 500 Kč zaplatím vracecí kreditkou, tak z toho mám 10 (Citi) až 25 (akční GE) korun. Takže je raději zaplatím tou vracecí kreditkou a karty mBank jsem zrušil (kreditní i debetní). Mám zdarma výběry z vlastních bankomatů GE, ČSOB, FIO a Air Bank a všechny mám v dosahu bydliště i pracoviště. U žádná banky neplatím ani za vedení účtu ani za kartu, jen u Poštovky (ČSOB) musím mít na účtu průměrný zůstatek 15 000 Kč, ale zase jsem dostal 600 Kč za založení (ve formě poukázek do DM). Uvidíme, až uplyne rok, asi to zruším, pokud mi, jako přítelkyni, nenabídnou vedení zdarma i bez splnění podmínek.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: a to je imho hodně optimistický odhad. na druhou stranu: jestli mám 50k na běžném účtu s 0% úrokem, nebo na spořáku s 1,5% úrokem, není to jedno? já třeba nakoupil bitcoiny na Mt.Gox a měl jsem hroznou radost, jak jsem dobře investoval :) a teď mi chodí z Japonska koresponďáky od správce konkurzu, no.
    CASTER
    CASTER --- ---
    ROUMEN: jestli se to mezitim nezmenilo, tak za eMax karty se tech 29,- mesicne neplati. Ale zase se tam plati 100,- pri vydani/obnoveni, takze kazde 3 roky (nebo kolik maji platnost).
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ještě bych dodal, že ten obrat se dá v pohodě natočit trvalými příkazy tam a zpět. Akorát nevím jestli Equa dává kartu k spořícímu účtu.

ROUMEN: Možná kdyby někdo navrhnul mBance, že by to měla počítat za delší období, tak to projde - jenže to by ho museli doúčtovávat. Pokud máš kreditku, tak máš debetní zdarma a je třeba dosáhnout 500 na kreditce.
    Jinak na spoustu místech už mají bezkontaktní terminály a člověk může platit malé částky pohodlně, takže to za ten měsíc těch 500 dá v pohodě - toho asi chtějí dosáhnout. Zkus se podívat jestli není místo, kde pravidelně platíš hotově a mohl bys kartou.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROUMEN: FIO. Platební kartu (zdarma bez podmínek) můžeš mít jak k běžnému, tak ke spořicímu účtu. Takže si založ spořák a kartu k němu. Převody mezi běžným a spořicím jsou on-line. Nastavení limitů karty FIO umí přes Internet také.
    K oběma účtů můžeš mít zdarma dvě karty (pokud si tam dáš disponenta), takže celkem zdarma 4 karty a žádné podmínky protočení.
    Při vydání karty FIO máš 2 výběry z cizího bankomatu (platí po celou dobu platnosti karty) a navíc za každé utracené 4000 Kč ti naskočí další výběr (ty čtyři tisíce musí být utraceny v jednom měsíci). Takto si můžeš "spořit" výběry až do počtu 5 ks a použít je kdykoliv později.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ADAMM: Tak to je docela smutný.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: tak asi 50% lidí, co těch 50k má.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    XMEDA: Můžeš mě ukázat blba, kterej nechá válet jen tak 50kolíků na účtu s nulovým úrokem?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    beztak nechapu ze je pro ne dulezitejsi stalej prutok nez kdyz by mel nekdo na uctu uspanych 20 (30, 50..) litru se kteryma si muzou hrat..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROUMEN: tehdy na začátku to byla hodně dobrá vychytávka - ale dnes mi přijde, že už to je v podstatě standard? určitě to má Equa bank, změny by měly být okamžité. podmínka pro vedení zdarma je buď tři platby kartou měsíčně (libovolná výše) nebo obrat na účtu 10k. plus startovní referal bonus 150 Kč (jestli bys měl zájem, pošlu ti do pošty svůj telefon - znamená to 150 Kč pro obě strany).
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Tak taky přemýšlím, co s těma kartama od mbanky.
    Poplatek za výběr z bankomatu mě netrápil, jestli jsem vybral jednou za rok v nějaké nouzi, tak těch pár korun přežiju, štvou mě pravidelné platby a nutnost něco hlídat.

Debetní kartou (bezkontaktní) k běžnému účtu platím běžné drobnosti, ale ne pravidelně (běžné každodenní nákupy má na starosti partnerka). Takže ne každý měsíc se mi povede zaplatit víc než 500, některý měsíc neplatím třeba nic, ale když tankuju benzín, tak to je hned přes 1000. Lepší by pro mě byl větší roční objem plateb kartou než pravidelný malý měsíční. Takže to je to co mi štve, buď měsíční poplatek, nebo hlídat limit, když nakupujem společně, kdo musí zaplatit kartou, nebo kartu zrušit. Jenže bez karty si to už neumím představit.

Kreditku jsem měl jako rezervu v zahraničí a použil ji snad jen jednou, tu klidně zruším, to mě netrápí.

Ale mám ještě kartu k eMax účtu, tu mám svázanou s paypal účtem a platím s ní na internetu. Mám k ní nastavený nulový limit, na příslušném účtu mám jen malé množství peněz (stokoruny, max. tisíc) a jen těsně před platbou paypalem nebo přímo kartou na netu na ten účet z jiného emax účtu převedu požadovanou sumu (pokud tam není dost peněz), nastavím limit (jen o málo větší než platba s rezervou na poplatky z převodu a podle kurzu), provedu platbu a limit na kartě hned zase nastavím na 0. A mám klid a jistotu, že si číňan nevezme z kart dvojnásobek a i když by se někdo dostal k údajům o mé kartě, bude mu to k ničemu, protože je trvale "zablokovaná" a platit jde jen malou chvilku, za minutu tak bude nulový limit a jen omezená částka a na účtu.
    Nevím o jiné bance a jiné kartě, která by umožňovala podobně bezpečné (pro mne) občasné placení.
    Platit teď 30 měsíčně za ní nebudu a přímo na webu kartou nebo paypalem platím jen několikrát do roka, takže 500 měsíčně touhle kartou prostě nedám (5000 za rok minimálně, a asi i víc, ale nejsou to pravidelné platby).

Víte o bance, která umožňuje něco jako ten emax účet s okamžitou změnou limitů na kartě k němu vedené? Bez poplatků? Rozumné měsíční příchozí platby (obraty) nebo zůstatky na účtu jako podmínka není problém, ale hlavně okamžitá změna limitů online zdarma je nutná.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: chápu ;)
    GOR
    GOR --- ---
    BUNDA:
    ADAMM:

Jo, mate pravdu panove... proste jsem si to neuvedomil.

I kdyz mi prijde trosku nepomer, ze zridit uver lze SMSkou a na zruseni je treba posilat overeny podpisy...
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    A když chci provést platbu, tak minutu čumim na nahrávání kontaktů ... ufff
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    mBanka má novou aplikaci do telefonů a furt bez QR? Bože můj. Jestli je to pravda, tak to byla poslední naděje, kterou jsem mBance dával.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DYNK: tak to byl jen tip na levnější řešení aniž by vytáhla paty z domova .-) Jestli ti více vyhovuje RB tak ať si založí účet u ní.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: z něčeho Everest zaplatit musíš... :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DYNK: tak RB bych neradil ani nepříteli :) jakou máš úrokovou sazbu, jestli se můžu zeptat? několikrát jsem tady i od známých slyšel, že při konci fixace jim napálili takovou dardu, že se bankéři s krčením ramen sami omlouvali, že s tím nemůžou nic dělat a že na jejich místě by taky refinancovali.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam