Tak taky přemýšlím, co s těma kartama od mbanky.
Poplatek za výběr z bankomatu mě netrápil, jestli jsem vybral jednou za rok v nějaké nouzi, tak těch pár korun přežiju, štvou mě pravidelné platby a nutnost něco hlídat.
Debetní kartou (bezkontaktní) k běžnému účtu platím běžné drobnosti, ale ne pravidelně (běžné každodenní nákupy má na starosti partnerka). Takže ne každý měsíc se mi povede zaplatit víc než 500, některý měsíc neplatím třeba nic, ale když tankuju benzín, tak to je hned přes 1000. Lepší by pro mě byl větší roční objem plateb kartou než pravidelný malý měsíční. Takže to je to co mi štve, buď měsíční poplatek, nebo hlídat limit, když nakupujem společně, kdo musí zaplatit kartou, nebo kartu zrušit. Jenže bez karty si to už neumím představit.
Kreditku jsem měl jako rezervu v zahraničí a použil ji snad jen jednou, tu klidně zruším, to mě netrápí.
Ale mám ještě kartu k eMax účtu, tu mám svázanou s paypal účtem a platím s ní na internetu. Mám k ní nastavený nulový limit, na příslušném účtu mám jen malé množství peněz (stokoruny, max. tisíc) a jen těsně před platbou paypalem nebo přímo kartou na netu na ten účet z jiného emax účtu převedu požadovanou sumu (pokud tam není dost peněz), nastavím limit (jen o málo větší než platba s rezervou na poplatky z převodu a podle kurzu), provedu platbu a limit na kartě hned zase nastavím na 0. A mám klid a jistotu, že si číňan nevezme z kart dvojnásobek a i když by se někdo dostal k údajům o mé kartě, bude mu to k ničemu, protože je trvale "zablokovaná" a platit jde jen malou chvilku, za minutu tak bude nulový limit a jen omezená částka a na účtu.
Nevím o jiné bance a jiné kartě, která by umožňovala podobně bezpečné (pro mne) občasné placení.
Platit teď 30 měsíčně za ní nebudu a přímo na webu kartou nebo paypalem platím jen několikrát do roka, takže 500 měsíčně touhle kartou prostě nedám (5000 za rok minimálně, a asi i víc, ale nejsou to pravidelné platby).
Víte o bance, která umožňuje něco jako ten emax účet s okamžitou změnou limitů na kartě k němu vedené? Bez poplatků? Rozumné měsíční příchozí platby (obraty) nebo zůstatky na účtu jako podmínka není problém, ale hlavně okamžitá změna limitů online zdarma je nutná.