• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    YNZA
    YNZA --- ---
    vyse automaticke mesicni splatky, omg, to je nazev
    a to datum je co? mamtu "Konec zúčtovacího období "
    YNZA
    YNZA --- ---
    1 a 3 sou jaksi samy, mam kreditku na 30k a do emailu mi chodi mesicni vypis a i to je spam jak svine.
    dulezita bude tedy splatka 100% po trvalakach (hypo nemam, to je alergie na koně?)
    NELDE
    NELDE --- ---
    YNZA: 1) Zažádej si o kreditku s ne moc velkým limitem (méně než míváš na účtě).
    2) Chtěj nastavit 100% automatickou splátku (minimální splátka = 100%) a splatnost ve dnech, kdy nemáš jiné pravidelné platby (inkaso, hypo, trvalé příkazy..)
    3) Nastav si v IB, aby ti do emailu chodily i platby kreditkou (je třeba to přidat jako každou jinou kartu).
    YNZA
    YNZA --- ---
    naucte me ve trech krocich pouzivat tu mkreditku pliz.
    ja tim jednou za mesic koupim nadrz benzinu a sere pes.
    Jen to neumim "doplatit" abych neplatil ten urok. Obecne teda mam moralni problem platit penezma ktery nejsou moje kdyz to nepotrebuju a mam na to svy penize, ale ted kdyz to banka po klientech vyzaduje????? (taky by me zajimal bod, kde se todle zverstvo zlomilo/prosadilo, abych vedel na koho bejt nasranej pravem)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BUNDA: mmch kdyz bych presel tou zadosti, tak oni sami reknou sluzbe, ktera si cuca prachy, ze si to ma prehodit?
    a jinak tam mam plno dalsich veci, spis mi vadi ta "fyzicka" stranka veci, preklikat si prikazy by nebyl az takovy problem.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: v aktuální situaci si myslím, že nebudou mít zapotřebí částku zvyšovat. Přeběhlíků z mBank bude dostatek.

MRTVY_KENNY: lenost lze pochopit ne nadarmo některé banky nabízí, že práci s přesunem udělají za tebe .-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROUMEN: Klidně ti svých 150 za doporučení věnuji (-; Dostaneš tak 300 bez lhaní.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROUMEN: občas jsou i na Slevomatu, do dávali i 750 Kč :)
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PATRIKCHRZ: Koukám, že máš přehled o tom kde a jak ušetřit :-) Nic ve zlým, ušetřit by chtěl každý, ale já nemám tu trpělivost, čas a chuť sledovat všechny možné akční nabídky a jejich podmínky. Ale je fajn, když tě to baví a nenecháváš si zjištěné pro sebe. V odborech nejsem, kvůli pár stovkám do nich vstupovat nehodlám, ale ten starbucks nevyžiju, lhát nechci, těch 50 Kč navíc mi za to nestojí, raději ať ten kdo mi banku doporučil dostane také svých 150.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: to nebyl sugestivni dotaz. uprimne nevim, jestli je pro ne lepsi kenny platici chleba a maslo kartou mbank, anebo kdyz tenhle ukon presune jinam..
    pujcku mi nestreli a hypo mam jinde..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: však já ji už dávno nehájím ;)
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    DYNK: aplikace mBank jsou vůbec user friendly, teď jsem zase zjistil, že při zadávání trvalýho příkazu na webu je potřeba vyplnit skrytý variabilní symbol a až po té zvolit trv. příkaz, jinak nelze ... a člověk hledá a hledá ... o tý demenci s vyplňováním čísla účtu, kdy nemůžu prostě začít psát čísla, ale musim to nejdřív nakrmit nulama ani nemluvě
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: pokud muzu soudit podle meho prikladu, tak vysledkem bude, ze mbank mi zustane jen jako "platebni brana" pro stavajici transakce (trvale, inkaso atd. nechce se mi s tim hybat a vsude mozne to prehlasovat), vsechny ostatni penize pujdou jinam a kartu budu pouzivat taky jinou.
    myslis, ze to tim vyresi tu mou "pritez" bance (tedka jsem navic platil kartou, tze na konte byla castka na beznou utratu + za doby 3% sporeni i nejake prachy na sporaku)?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROUMEN: Kdyby ses nakonec rozhodl pro Equa (což já bych nedoporučoval, téhle bance zkrátka nevěřím a dle mého názoru je jen otázkou času, kdy radikálně změní svoji poplatkovou politiku, protože je neustále ve ztrátě), tak máš lepší tvrdit, že jsi rodinný příslušník zaměstnance Starbucks a dostaneš 2 stovky.
    Equa bank nabízí 200 Kč za zřízení účtu pro zaměstnance Starbucks a jejich rodiny - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/aktuality/equa-nabizi-200-kc-za-zrizeni-uctu-pro-zamestnance-starbucks/

Ještě lepší je, pokud jsi v odborech a zřídíš si účet přes www.odboryplus.cz. Nejen, že dostaneš pětikilo, ale ještě máš vedení účtu zdarma bez nutnosti splňovat podmínky (obrat, zůstatek). Což je hlavní důvod, proč jsem v bance účet zrušil, nechci být "klient II. kategorie", když si víc váží odborářů, fajn, já tedy mezi jejími klienty nebudu.

U Equa mi dále vadí její "bulharská konstanta" při zúčtování výběru z bankomatu, kdy výběr není zaúčtován kurzem deviza-prodej, jako platba kartou, ale neveřejným kurzem valuta-prodej. Tuto informaci banka sdělí až na přímý dotaz, nikde to neuvádí.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ROUMEN: To jsme se blbě pochopili. Jako "uspaný" peníze beru ty který sou navíc nad ty pro "běžnej provoz", teda když ty máš na provoz v průměru padesát. Tak bys měl na účtu trvale přes 100 a těch 50 by se tam jen tak válelo.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PISTA1: ja
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PISTA1:
    Já jsem ten blb. Nechci být otrokem peněz a každý den hlídat stav účtu přemýšlet co kam přesunout a ušetřit (nebo na úrocích vydělat) třeba stovku. To ten čas raději věnuju četbě zajímavé knihy (za kterou tu stovku klidně dám) nebo zajdem s parnerkou na oběd. Mimořádné občasné nepravidelné výdaje mě moc netrápí, ale pravidelné výdaje nebo pravidelné příjmy by měly být úměrné úsilí vydanému za jejich snížení (výdajů) nebo zvýšení (příjmy). Pravidelné skákání kolem peněz mě ale otravuje, takže buď najdu něco zdarma bez toho otravování nebo se raději smířím s malým poplatkem za to, že ušetřím čas a starosti.
    A protože výše mých pravidelných plateb (sipo, zálohy na energie, splátky auta, pojistky, ...) je kolem 20 tis. měsíčně, nenechávám nikdy klesnout běžný účet pod 20 tisíc, kdyby se třeba zdržela výplata, měl jsem nečekané výdaje, musel odjet na služebku nebo onemocněl a nemohl se dostat (nebo s obtížemi) na internet do banky a převést peníze. Už při poklesu pod 25 tis. jsem nervózní (chodí mi z mbank e-mail druhý den po pohybu na účtu výpis se změnami a zůstatkem). Většinou mám vyrovnaný rozpočet, ale kdybych málo utrácel, tak až když by bylo na účtu přes 60-70 tisíc, tak bych přebytek (nad 40 nebo 60, podle očekávaných výdajů a příjmů) převedl na spořící. Takže jsem blb, který má na běžném účtu v průměru mezi 40 a 60 tisíci.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    ADAMM:
    Díky za nabídku, tu equa mám mezi kandidáty. Jestli si ji vyberu, napíšu si o tvůj telefon a možná se tě vyptám na detaily účtu které nevyčtu na webu.
    PATRIKCHRZ:
    Bankomaty mě netrápí, jestli vyberu 2x ročně, tak je to moc, spíš jednou nebo vůbec :-)
    Ale před lety to nastavování limitů na kartách sice šlo přes internet, ale nefungovalo myslím okamžitě, ale až od druhého dne, nebo od nějaké konkrétní hodiny, kdy to hromadně zpracovali. Jestli se to změnilo a funguje to ihned (do minuty), tak je fio vážným kandidátem. Nemá dlouhodobě dokonce nejvýhodnější kurzy (poplatky) při platbách kartou v cizí měně?
    NELDE:
    Ty oje drobný platby jsou fakt drobný a ne moc pravidelně (svačina, knížka, malý dárek pro někoho, ...) a některý měsíc prostě 500 nezaplatim, běžné nákupy obstarává partnerka, já nakupuju nerad. Za rok zaplatím třeba 10 tisíc, ale je to fakt nepravidelný, některá měsíc třeba jen 100 nebo 200 nebo třeba vůbec nic. Ptatit kreditkou je pro mě další starost, tu mám jen jako nouzovou.
    CASTER:
    No to jsem zvědavý, rozlišovat takhle karty, to je další nesystémovost, to je možná nějaký omyl :-) 100 za 3 roky bych přežil, ta internetová by ani nemusela být fyzická, stačila by mi jen virtuální (číslo karty a ten kód z druhé strany), když by byla levnější (bez poplatku), stejně jen leží v šuplíku, k platbě přes internet fyzicky není třeba.

Vpadá to asi na změnu banky, až najdu banku co mi nabídne zdarma a s minimem starostí a hlídání nesmyslných podmínek bezpoplatkovosti, vyzkouším online limity karet, trvalý příkazy, inkaso a sipo snad umí zdarma kdekdo a postupně to převedu. Čím míň účtů musím hlídat, tím je to pro mě pohodlnější, i když možná z lenosti nechám staré příkazy a inkasa v mbank, dokud budou zdarma.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: přesně tak. Ze stejných důvodů neplatím mBank kartama. Takže karty musím zrušit.
    Přišlo by mi zvrhlé platit něco bance (která mě naučila, že za běžné služby se neplatí) když u spořky (od které sem tehdy utekl) nyní není problém mít i na 5 let běžné služby grátis.
    Paradoxně by bankovní disaurus byl levnější než bývalá štika v zatuchlém rybníku. To je prostě zvrhlost, na kterou nemůžu přistoupit už z principu :-D
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: a není náhodou mBank kreditka kontaktní?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam