• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    LD_DRTH: obrácenou polskou logikou, booleovská tu nefunguje ;-)
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    Ahoj, chcem sa spytat na jednu vec z noveho cennika k mKonto.
    Poplatok za debetnu kartu je po novom definovany: "Vedení hlavní karty (měsíčně) - 29 Kč v případě, že bezhotovostní objem zaúčtovaných plateb danou debetní kartou vydanou k mKontu v daném měsíci bude nižší než 500 Kč nebo držitel debetní karty nemá sjednaný úvěrový produkt u mBank (mPůjčka, mHypotéka, mHypotéka light, kreditní karta, povolené přečerpání)"
    Tzn. - Budem platit za poplatok kartu aj vtedy ked mesacme miniem na terminaloch 501KC a viac, pretoze nemam ziaden uverovy produkt?
    Alebo ako mam chapat tu vetu? Diks
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VANEK: A smíš měnit heslo tak často jak chceš? Ještě by tam mělo být, že nesmíš měnit heslo třikát za den.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VANEK: jo, podobně to měli v několika bankách, kde jsem jako kontraktor pracoval. A nějaký blb to zavedl i u nás (naštěstí bez omezení těch speciálních znaků).

a injection ti nehrozí, pokud pole, do kterého to zadáváš, pracuje s řetězcem a nespouští v sobě scripty. Dneska je omezení znaků kvůli bezpečnosti jenom planá výmluva.
    VANEK
    VANEK --- ---
    CAIDEL: A jak já jako zákazník se mám zeptat vedení jinak než prostřednictvím Twitteru? K čemu si ho zřídili, když jim tam pak chodí lidi? Jiná věc je, že jiná odpověď než "prostě nám to ve SWOT cost-benefit analýze nevyšlo, jo, konkurence to holt má jinak, od toho se byznys modely liší, a sorry, detaily vám fakt žádná firma nedá" se čekat nedá; ale neumět to nějak pěkně zaobalit, to je fakt SocMktg 101 fail.
    Ale důvod by mě fakt docela zajímal, pokud vím, jiné banky / karetní asociace / výrobci plastů to naopak cpou horem dolem (a paranoici si pak stěžují podobným způsobem).

KID_MCHUTT: Script injekce, standardizovaný čistič HTML vstupů, zkušenosti s tím, že si Poláci nastaví ogonky a pak se z cizích počítačů nedostanou na účet, co já vím.

BTW pro zasmání, nejmenovaný systém ČNB pro komunikaci s venkem vyžaduje v hesle 15 znaků, velké a malé písmeno, číslici, speciální znak (z krátkého seznamu), měnit asi po čtvrt roce a je zakázaná shoda asi 10 zpátky.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KOC256: já a právě proto, že je málo lidí používá a většina netuší, jak vypadá tilda nebo jak udělat stupně nebo promile :)
    takováhle odpověď je košer - proč ji nedal odpovědný pracovník? :) nebyla by za debila celá banka, ale jenom ten "vývojář" nebo "analytik"

(sice furt nechápu, proč ta maska je omezená tímhle směrem...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KID_MCHUTT:
    to se tu resilo...
    protoze tu masku vymyslel nekdo "superchytry" a treba ho ty znaky zrovna nenapadly... Na druhou stranu ve starem hesle stacily cisla a pismenka jedne velikosti. Coz dneska nejde... a zajimalo by me kolik lidi pouziova takto specialni znaky (dobrovolne) ;-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: podívej, řekni mi jediný jiný důvod k omezení možných znaků v hesle - obzvlášť, když se jednalo o znaky jako je ~ nebo <> a podobné... A viděl jsem u konkurence v databázi jiné zhůvěřilosti, takže zrovna tohle by mě nepřekvapilo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KID_MCHUTT: db s heslama v plaintextu je imho nesmysl a dovolím si o tom na 99% pochybovat. nakonec, teď si po letech udělal profil na LinkedInu borec, co má na starosti oddělení bezpečnosti (a byl tam, ještě když jsem tam byl já), tak se ho můžu zkusit zeptat, jestli to může popřít.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CAIDEL: já, upřímně, ne. Malér je sice trochu troll (kdo z Okouna není, že), ale odpověď "Není dostatečný zájem," je imo košer. Je to stejně nesmyslná reakce, jako ta na dotaz, proč mBank s novým IB snížila bezpečnost hesel.
    Z té jsem si pro změnu odnesl, že mBank si koleduje o průser, protože má hesla v DB v plaintextu. A argumentace "silnější heslo k ničemu nepotřebujete" se stala důvodem, proč tam nedržím peníze. A byla jednou z těch kapek, kvůli kterým včera už přetekl pohár.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VANEK: Tady bych se upřímně možná maličko zastal mBanky. Přijde mi, že se tazatel ptá - no, ne na úplně něco, do čeho mu nic není, ale na něco, co nemá korektní odpověď směrem ven. Protože reálný výsledek takové odpovědi by mohl vypadat jako "tak jsme k zavedení bezkontaktních kreditek měli nějakou poradu na vedení a tři z pěti lidí nakonec hlasovali proti". Proč? Jak to mám já jako správce twitteru vědět, zeptejte se jich...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    mBank holt pokračuje v páchání sebevraždy :-) Ať už automatickým blokováním vybraných karet nebo povedenou odstávkou.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PISTA1: a zkoušel jsi to někdy nastavit?
    VANEK
    VANEK --- ---
    MRTVY_KENNY: Já taky ne, ale leze mi to samo:
    Martin Ler on Twitter: "“Osobo, neviděla jste tudy jít dvě děti?” "Pleju len," odpověděla @mbank_cz http://t.co/kx2UggeDSW"
    https://twitter.com/malercz/status/574910063007170561
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    NTR23: No jo když si neumíš spočítat, že chceš poslední platbu v trvaláku v únoru 2018, to je pak problém :D
    NTR23
    NTR23 --- ---
    MRTVY_KENNY: Nějak zvlᡚt jsem to neprojížděl.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NTR23: dneska mit na krku ten twitter bylo asi dost za trest, ne? (ja to nesleduju)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: já mám problém s tím, že není možné nastavit trvalou platbu na xx měsíců. Co je na tom za problém?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: nedělo se to v RB (ale tam jsou jiné problémy). A buď mám na tohle chování kliku nebo nevím, ale vzhledem k tomu, že mě živí testing, jsem na tohle dost háklivý...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KID_MCHUTT: tak good luck. až najdeš banku, kde se to nikdy nestalo, dej vědět... osobně mi přijde vynulování limitů jako výrazně horší problém než nedostupnost (pokud trvá hodinu, jsem ochotný to v zásadě překousnout).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam