• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZMAR: platíš za kartu, pokud nemáš útratu aspoň 500 Kč. jinak výběry ze všech bankomatů nikdy nebyly v mBank zdarma neomezeně, i na začátku jen 3. Equa teď má neomezeně (fskutečnosti 10).
    YARIN
    YARIN --- ---
    ZMAR: treba equa. zatim...
    ZMAR
    ZMAR --- ---
    u Mbank zacli uctovat nakejch 30Kc/ mesic :( .. poradi nekdo k jake bance se presunout kde neplatim opravdu nic za transakce, vybery ze vesech bankomatu ani za vedeni? tak jako tomu bylo kdyz mbank zacinala?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROTTWEILER: na pobočce.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Jaký je nejjednodušší způsob jak zrušit účet v mBank?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SM3: kup si celoroční pojištění s omezením pobytu - je to levný a na "jednou za čas vypadnu na pár dní z republiky" ideální. Ale počítej s tím že budeš muset mít doklad o vycestování pokaždý když někam pojedeš...
    DYNK
    DYNK --- ---
    NELDE: jedno to neni, protoze u bezkontaktni karty ji mas uz pred zadanim pinu zpatky v penezence (a penezenku uklizenou), kdezto pri zasunu cekas na uplnej konec transakce, nez ti terminal dovoli kartu odebrat. Sice malickost, ale ja vitam, ze nemusim uklizet penezenku a prebirat uctenku plus nakup v jeden cas.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PISTA1: Většina mých plateb je nad 500, takže je to jedno, jestli přiložím nebo zastrčím (ale lepší by bylo, kdyby byla). Jsem docela zvědav jestli u nás někdy budou i bezkontaktní bankomaty. Nebo aspoň bankomaty, kde kartu můžete celou dobu držet.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DYNK: i kdyby byl napořád, tak kčemu je dneska kreditka která není bezkontaktní :(
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DYNK: po celou dobu urcite ne...
    Ja ji obcas vyuzival, pak jsem prestal a presel k vyhodnejsi konkurenci, a tak mi taky nabidli na 3 mesice tuhle akci. Vyuzil jsem, bonus dostal a zase jejich kreditku pouzivat nebudu ;-)
    DYNK
    DYNK --- ---
    NIGHTHUNTER: maji ten bonus porad jen po prvni pulrok, nebo uz po celou dobu pouzivani kreditky?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Tak jsem využíval akce 2% zpátky při platbě kreditkou a bonus jsem dostal. Ale asi by to nebyla mBank, aby jim zase něco nevyšlo...

KCE
    KCE --- ---
    diky vsem za rozsahle komentare! :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KCE: Bezplatné účty vede více bank - mBank, FIO, Zuno, Wüstenrot, Air Bank, Equa, za určitých podmínek i další banky.
    U mBank je problém v platbě 29 Kč za kartu, pokud s ní neutratíš alespoň 500 Kč. Pak mají velmi nevýhodné kurzy, takže platit kartou mBank v cizí měně je finanční sebevražda.

Účet v eurech vede více bank, ze zmíněných FIO, Air Bank, Zuno, Equa. Všechny zdarma, ale platí se za pohyby (příchozí a odchozí transakce, vklady a výběry hotovosti - ze zmíněných umí jen FIO, ostatní zmíněné banky nemají pokladny) , což výhodnost toho účtu celkem sráží. Záleží tak a tom, jakým způsobem ten účet chceš používat, většinou vyjde výhodněji zřídit si ho v zahraničí, v nějaké zemi, kde se platí eurem.

Když trochu podrobněji popíšeš způsob používání účtu, tak můžeme vybrat nějakou variantu
    YARIN
    YARIN --- ---
    ADAMM: ja zatim resil jen eura a zloty no...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YARIN: no není to top, ale lepší průměr. Zajímavé pro mě je, že GE má aktuálně horší kurz než mBank. Když ale mrkneš na libru nebo dolar, tak se pořadí bank může měnit, čili může záviset i na konkrétní zemi, o kterou ti jde :)
    YARIN
    YARIN --- ---
    BUNDA: nevim aktualne, ale kdyz jsem to sledoval vloni, tak equa mela naopak jedny z nejlepsich kurzu???
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KCE: Equa navíc podporuje multiměnovou kartu, takže eura bere z EUR účtu CZK z českého. A poplatek za výběr v zahraničí je jen 9,- Kč. Kurzy také žádná hitparáda, ale lepší než mBank.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KCE: U mBank pozor na kurzy, platit jejich kartou v zahranici je nevyhodne
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KCE: pokud chceš euroúčet zdarma, tak Fio mi přijde jako dobrá volba, Equa taky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam