• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: za 4000 Kč je změna zástavy, což imho není ten případ.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Tuším, že kdykoli se PRIBOR hne o víc než 0,1 procentního bodu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Ad B bych se podíval do smlouvy, nemělo by to být ukryté až tak hluboko i pro laika. A jak často se vůbec sazba variuje?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Když jsem se rozhodoval, zda zvolit fixní nebo variabilní sazbu hypotéky u mBank, hrála podstatnou roli informace, že ji lze stejně kdykoli zdarma zafixovat.
    Dneska jsem se cvičně zeptal své poradkyně, jak na to, a dozvěděl jsem se, že fixnutí je zdarma a za dodatek ke smlouvě zaplatím čtyři litry.
    Je to skutečně tak? (Ehm, to by byla radikální redefinice slova "zdarma").
    Plus další dotaz: variabilní hypotéka je definovaná jako PRIBOR + marže banky. Za půldruhého roku se výše strhávané částky nezměnila, byť PRIBOR klesl o půl procenta. Co je za tím? Přepočítává se tedy každý měsíc podíl úroku/úmoru? (Tedy samozřejmě krom toho, že v čase podíl splácené jistiny v rámci splátky stoupá.)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ROUMEN: platím a byly to jediné peníze, které jsem byl ochotný dát navíc... Inu, nebudu.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    KID_MCHUTT: A proč platíš pojištění karty? Nebo si můžeš zdarma pořídit kontokorent a pak za kartu taky neplatíš.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NELDE: lepší než 35,- co mi tam přistálo teď. I s pojištěním jsem na krásných 64,- za tenhle měsíc - což vzhledem k tomu, kolik peněz se tam válí a kolik jich měsíčně proteče, považuju za prasárnu. Inu, jen dodělat ty formality a končíme.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZMAR: V tom případě jsi doteď za výběr platil 9,-
    Mimochodem hodně hospod kartu bere (-;
    ZMAR
    ZMAR --- ---
    VXP: kdyz zrusim kartu, tak nebudu moct vybirat z bankomatu, takze to urcite ne:) Mam jeden vyber v mesici vice mene vse co mi pristane z vejplaty... a prave tam kde utracim, kartu neberou (hospody, vetnamci...atd) Respektive nejsem zvyklej brat sebou kartu pac vim ze se sni neda platit vsude, takze radci nosim hotovost....
    VXP
    VXP --- ---
    ZMAR: tak tu kartu zruš a máš to zadarmo... nebo chceš tvrdit, že musíš více než 3x měsíčně vybírat peníze které utrácíš v místech kde se nedá platit kartou? :) to placení kartou je o zvyku...
    ZMAR
    ZMAR --- ---
    ADAMM: ja prave kartou neplatim vubec, takze je to pro me uz nevyhodny. Ok, diky za info.. zkusim zajit do equa
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZMAR: platíš za kartu, pokud nemáš útratu aspoň 500 Kč. jinak výběry ze všech bankomatů nikdy nebyly v mBank zdarma neomezeně, i na začátku jen 3. Equa teď má neomezeně (fskutečnosti 10).
    YARIN
    YARIN --- ---
    ZMAR: treba equa. zatim...
    ZMAR
    ZMAR --- ---
    u Mbank zacli uctovat nakejch 30Kc/ mesic :( .. poradi nekdo k jake bance se presunout kde neplatim opravdu nic za transakce, vybery ze vesech bankomatu ani za vedeni? tak jako tomu bylo kdyz mbank zacinala?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROTTWEILER: na pobočce.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Jaký je nejjednodušší způsob jak zrušit účet v mBank?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SM3: kup si celoroční pojištění s omezením pobytu - je to levný a na "jednou za čas vypadnu na pár dní z republiky" ideální. Ale počítej s tím že budeš muset mít doklad o vycestování pokaždý když někam pojedeš...
    DYNK
    DYNK --- ---
    NELDE: jedno to neni, protoze u bezkontaktni karty ji mas uz pred zadanim pinu zpatky v penezence (a penezenku uklizenou), kdezto pri zasunu cekas na uplnej konec transakce, nez ti terminal dovoli kartu odebrat. Sice malickost, ale ja vitam, ze nemusim uklizet penezenku a prebirat uctenku plus nakup v jeden cas.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PISTA1: Většina mých plateb je nad 500, takže je to jedno, jestli přiložím nebo zastrčím (ale lepší by bylo, kdyby byla). Jsem docela zvědav jestli u nás někdy budou i bezkontaktní bankomaty. Nebo aspoň bankomaty, kde kartu můžete celou dobu držet.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DYNK: i kdyby byl napořád, tak kčemu je dneska kreditka která není bezkontaktní :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam