• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DYNK:
    KOC256: mBank přijímá po dávkách, ale odesílá dvakrát denně. skutečně ses přesně trefil, ráno to odchází pár minut po osmé (není to úplně přesně v nějaký čas - já vidím odchozí platby 8:05, 8:07 nebo dnes 8:11... druhá várka je pak téměř vždy v 16:00.
    DYNK
    DYNK --- ---
    KOC256: Ta prvni platba pripadla asi na konec souboru, kterej byl kratce pred odeslanim, zatimco ta v 8:05 uz byla v souboru dalsim. A ten uz se asi nestihl naplnit platbama tak, aby odesel do deviti. Tim padem se pak ceka s odeslanim na dobu, kdy za to odelsani banka plati nejmin (= neni zadna prirazka).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    vcera jsem zadal z mBank dva prikazy:
    8:04 na AIR
    8:05 na AIR

první odešel v 8:07 a na AIR byl ještě ráno druhý odešel v 16,00. Jsem se trefil zrovna do nějaké uzávěrky? :)

Jo a ten co odešel v 16,00 se na AIR připsal ve 3 ráno... taky dost neobvyklé :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ten člověk, u kterého jsem si to ověřoval, je, jak jsem psal, normálně interní a zároveň má hypo, ale nedělá to. takže doporučuji se normálně obrátit na toho, s kým jsi to dělal, pokud tam už není, tak zavolat na finanční centrum, kde jsi to řešil.

WITTGENSTEIN: svou poradkyni můžeš vyvést z omylu - klidně řekni, že sis to ověřil na centrále, že ti tvrdí bludy. případně bych to řešil přes nadřízeného.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nevím - jak mám bilančák tak sazbu úroků tolik nesleduji.
    Máš někoho koho bych mohl kontkaktovat za účelem fixace?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: je to zdarma, potvrzeno z centrály :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: teď jsem mluvil s kamarádem, co je v mBank na centrále (a sám variabilní hypo má). dvě zprávy - to s těma 4k se mu nezdá, ale zítra zjistí. a přijde mu divné, že splátka neklesla (jemu ano). zítra mi dá vědět ohledně toho poplatku.

NELDE: a tobě se splátky měnily?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Taky bych poprosil. Také mám variabilní sazbu a uvažuji o fixaci.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ADAMM: Ó, prosím. Přijde mi to divné, protože o takovém triku by dřív či později nějaký novinář napsal.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: moc bych se neradoval, ještě to může být ta položka o řádek níž za 3000 :) ale nezdá se mi to. ještě tam nějaké kontakty mám, chceš poslat?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: za 4000 Kč je změna zástavy, což imho není ten případ.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Tuším, že kdykoli se PRIBOR hne o víc než 0,1 procentního bodu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Ad B bych se podíval do smlouvy, nemělo by to být ukryté až tak hluboko i pro laika. A jak často se vůbec sazba variuje?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Když jsem se rozhodoval, zda zvolit fixní nebo variabilní sazbu hypotéky u mBank, hrála podstatnou roli informace, že ji lze stejně kdykoli zdarma zafixovat.
    Dneska jsem se cvičně zeptal své poradkyně, jak na to, a dozvěděl jsem se, že fixnutí je zdarma a za dodatek ke smlouvě zaplatím čtyři litry.
    Je to skutečně tak? (Ehm, to by byla radikální redefinice slova "zdarma").
    Plus další dotaz: variabilní hypotéka je definovaná jako PRIBOR + marže banky. Za půldruhého roku se výše strhávané částky nezměnila, byť PRIBOR klesl o půl procenta. Co je za tím? Přepočítává se tedy každý měsíc podíl úroku/úmoru? (Tedy samozřejmě krom toho, že v čase podíl splácené jistiny v rámci splátky stoupá.)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ROUMEN: platím a byly to jediné peníze, které jsem byl ochotný dát navíc... Inu, nebudu.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    KID_MCHUTT: A proč platíš pojištění karty? Nebo si můžeš zdarma pořídit kontokorent a pak za kartu taky neplatíš.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NELDE: lepší než 35,- co mi tam přistálo teď. I s pojištěním jsem na krásných 64,- za tenhle měsíc - což vzhledem k tomu, kolik peněz se tam válí a kolik jich měsíčně proteče, považuju za prasárnu. Inu, jen dodělat ty formality a končíme.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZMAR: V tom případě jsi doteď za výběr platil 9,-
    Mimochodem hodně hospod kartu bere (-;
    ZMAR
    ZMAR --- ---
    VXP: kdyz zrusim kartu, tak nebudu moct vybirat z bankomatu, takze to urcite ne:) Mam jeden vyber v mesici vice mene vse co mi pristane z vejplaty... a prave tam kde utracim, kartu neberou (hospody, vetnamci...atd) Respektive nejsem zvyklej brat sebou kartu pac vim ze se sni neda platit vsude, takze radci nosim hotovost....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam