• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: ale kurva mysleli jsme to upřímně, fakt.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MORTAELTH: tak si na tom postavili marketing, že mají tu garanci TOP3. Ale i když to krásně zabalili, ty podmínky se samozřejmě taky zhoršily :) já jsem z jejich komunikace coby profesionál nadšenej samozřejmě a mBank je mi líto, fakt to je nebe a dudy proti tomu, co jsem tehdy napsal na web já:

Mise a vize
    https://web.archive.org/web/20071204043730/http://www.mbank.cz/mbank/mission-and-vision.html

dneska to zní skoro jako výsměch a je pravda, že už já jsem musel tenhle text z listopadu 2007 sám upravovat. hodně vtipné bylo, co se s ním dělo později a nakonec samozřejmě bez náhrady z webu zmizel ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    PTAH: Simtě, jednodenní PRIBOR je 0,15 procenta a ty řešíš nějaké úroky?
    MORTAELTH
    MORTAELTH --- ---
    no je fakt, ze pristup AirBank je unikátní.. nejen že dají informace o tom jak a kdy se bude posouvat úroková sazba, ale taky co dva měsíce pošlou jak se úroková sazba vyvíjí na trhu u konkurence.

stále ale nemám potřebu od Mbank odcházet, jako průtokové konto kam příjde výplata a zase odejde mi to vyhovuje. Zejména to automatické zakategorizování plateb a následný rozbor historie.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZMAR: mBank účtuje 29 Kč za kartu, kde neutratíš alespoň 500 Kč v měsíci.
    Alternativou může být Equa - jedinou nevýhodu bych viděl v jejich nekonsistentní police, podle mého názoru je jen otázkou času, kdy radikálně změní ceník.
    Pak FIO, tady je bolístkou, že zdarma jsou jen výběry z vlastních bankomatů (a na pobočkách, nad 1000 Kč), z cizích pouze při utracení 4000 Kč. Ale zase je lze "spořit" a když utratíš 4 tisíce v květnu, výběr můžeš "spotřebovat" klidně až v prosinci. Takto můžeš naspořit až 5 výběrů
    Air Bank - zdarma jsou jen výběry z vlastních bankomatů. Za rozumných 10 Kč můžeš vybírat (ale jen malé částky, do 3000 Kč) i z terminálů Sazky.

Pokud máš v dosahu bankomaty FIO, zvolil bych FIO, pokud ne, tak Equa, s tím, že ale musíš být připraven změnit banku, až změní podmínky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PTAH: úroky stoupají a klesají zcela běžně a nemá to nic společnýho s obchodníma podmínkama, tečka. že je to komunikační průser, to nijak nerozporuju, ale je to v bankovním sektoru zcela běžný postup. což Air bank samozřejmě není.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PTAH: tak pravdou je, že informování a vůbec celá komunikace Airbank se mi jako klientovi líbí.

Úroky padali, padají a zatím bohužel budou padat všude, ale opravdu je rozdíl v přístupu.

MBank je poslední dobou čím dál tím zoufalejší, jak komunikačně tak výskytem chyb a tvorbou komplikovaností. S původní mBank (kterou ADAMM pomáhal budovat proto chápu jeho vztah k ní) už však nemá takřka nic společného :-(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PTAH: o změně se zpoplatněním karet neinformovali dost? chápu, že si potřebuješ zabrečet, ale o změnách úrokových sazeb se obecně neinformuje v podstatě vůbec a ani mBank kvůli tomu téměř nikdy nic neposílala (ani zprávy v IB, ani mail). úroková sazba se mění tak nějak z podstaty věci.

takže to je z tvé strany prostě lež - "kdesi v blogu" se píše o změně úrokových sazeb, nikoli obchodních podmínek. kdo tyhle dvě věci neumí rozeznat, inu, eh, whatever.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jojo, doporučuju prostudovat
    CERTIS - Systém mezibankovního platebního styku - Česká národní banka
    https://www.cnb.cz/cs/platebni_styk/certis/
    (ale samozřejmě o implementaci v jednotlivých bankách to nic nevypovídá)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DYNK:
    KOC256: mBank přijímá po dávkách, ale odesílá dvakrát denně. skutečně ses přesně trefil, ráno to odchází pár minut po osmé (není to úplně přesně v nějaký čas - já vidím odchozí platby 8:05, 8:07 nebo dnes 8:11... druhá várka je pak téměř vždy v 16:00.
    DYNK
    DYNK --- ---
    KOC256: Ta prvni platba pripadla asi na konec souboru, kterej byl kratce pred odeslanim, zatimco ta v 8:05 uz byla v souboru dalsim. A ten uz se asi nestihl naplnit platbama tak, aby odesel do deviti. Tim padem se pak ceka s odeslanim na dobu, kdy za to odelsani banka plati nejmin (= neni zadna prirazka).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    vcera jsem zadal z mBank dva prikazy:
    8:04 na AIR
    8:05 na AIR

první odešel v 8:07 a na AIR byl ještě ráno druhý odešel v 16,00. Jsem se trefil zrovna do nějaké uzávěrky? :)

Jo a ten co odešel v 16,00 se na AIR připsal ve 3 ráno... taky dost neobvyklé :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ten člověk, u kterého jsem si to ověřoval, je, jak jsem psal, normálně interní a zároveň má hypo, ale nedělá to. takže doporučuji se normálně obrátit na toho, s kým jsi to dělal, pokud tam už není, tak zavolat na finanční centrum, kde jsi to řešil.

WITTGENSTEIN: svou poradkyni můžeš vyvést z omylu - klidně řekni, že sis to ověřil na centrále, že ti tvrdí bludy. případně bych to řešil přes nadřízeného.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nevím - jak mám bilančák tak sazbu úroků tolik nesleduji.
    Máš někoho koho bych mohl kontkaktovat za účelem fixace?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: je to zdarma, potvrzeno z centrály :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: teď jsem mluvil s kamarádem, co je v mBank na centrále (a sám variabilní hypo má). dvě zprávy - to s těma 4k se mu nezdá, ale zítra zjistí. a přijde mu divné, že splátka neklesla (jemu ano). zítra mi dá vědět ohledně toho poplatku.

NELDE: a tobě se splátky měnily?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Taky bych poprosil. Také mám variabilní sazbu a uvažuji o fixaci.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ADAMM: Ó, prosím. Přijde mi to divné, protože o takovém triku by dřív či později nějaký novinář napsal.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: moc bych se neradoval, ještě to může být ta položka o řádek níž za 3000 :) ale nezdá se mi to. ještě tam nějaké kontakty mám, chceš poslat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam