• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: kredit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JUANITA:
    to je divne ne? Kdo by si co pomohl posilat penize na VF?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    prave mi nekdo zkopromitoval kartu, 8 mnou neprovedenych plateb na ucet vodafonu po peti tisicich, nejneprijemnejsi operatorka.. udajne moje pripojisteni zneuziti karty je mi nanic (pry si mam zavolat pojistovnu, pritom pojisteni mi radostne strhava mBank)... dostanu se k nekomu primo na centrale v Karline?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Víte jak se nová karta musí poprvé použít v terminálu kontaktně. Tak přesně to chce asi i nálepka.
    V bankovnictví je aktivovaná, ale na terminálu to píše "Vložte, protáhněte nebo použijte jinou"
    ATAN
    ATAN --- ---
    NELDE: Diky, stavim se na pobocce, je kousek.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: Od stejné banky (jiná ti to nedovolí - vyžaduje být zapsána jako první v pořadí) by to jít mohlo. Třeba u mBank mám na jednom bytě dvě hypotéky - jednu na byt samotný a druhou na jinou nemovitost. Musíš ale splnit podmínky navíc - třeba, že obě hypotéky by neměly v součtu překročit LTV 50% apod. Poptej se nějakého poradce, který má mBank v portfólii. Můžu když tak jednu doporučit.
    ATAN
    ATAN --- ---
    NELDE: Na stejnou zastavu druhou hypoteku na rekonstrukci?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: Myslíš navýšení půjčky? To se obávám nejde. Ale je možné si vzít druhou hypotéku na stejný byt.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Nevite jest mHypoteka jde navysit pred koncem fixace? Napr. pro financovani rekonstrukce bytu z mHypoteky?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZONICEK: jinak je to u Visa a jinak u MasterCard. MasterCard vychází o něco lépe. Pokud máš VISA, počítej zhruba střed + 5 %.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZONICEK: dříve to bylo kurzem karetní asociace převod na Eur s údajným možným započítáním crossborderfee (2%) a pak kurzem mBank z Eur na CZK. Jestli to tak je i teď netuším, kartu od zpoplatnění nemám.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Netušíte pls. jak bude přepočítávat banka Islandskou korunu? Mám zaplatit přes debetku 110 000 ISK. díky
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    U těch zoufalejch amatérů v mBank stále žádnej pokrok. Už tam mám sice jen mSpoření, ale i s tím je legrace. Chtěl jsem si převést částku nad limit pryč. Ne hned, ale až v pondělí. A stále to nechá zadat datum do budoucna, vyplnit vše a po potvrzení to zahodit a napsat že platba v budoucnu u tohohle produktu není možná :-D

Tak proč to sakra dovolí zadat? O okamžité validaci či předvybrání data bez možnosti změny neví?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: aktivace neaktivního -> vytvoření kopie, to je podle mě feature, not bug. protože to bude prostě nová akce a zároveň vidíš, do kdy byl ten předchozí.

KOC256: ne, to se mi teď nedařilo duplikovat ;)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: ty nálepky jsou relativně velký a hnusný, na to abych je lepil na mobil. Nemám jí tedy kam nalepit a tak platím bezkontaktně přiložením celé peněženky..
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Asi bych do toho šel, ale
    - za poplatek to nestojí
    - na mobil bych to nelepil. Spíše třeba na služební kartu, jenže to by se mohlo prát s čtečkou na vstup. Takže vlastně nemám, kam to nalepit (kromě věcí, co už v peněžence jsou).
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PATRIKCHRZ: No to je právě ono nemusíš nic nikde lovit v peňěžence (karty, peníze) pak zas rvát zpátky, jen plácneš na terminál třeba mobil a jdeš. Parádně to urychluje placení u kasy. Matně si vzpomínám na 2 nebo 3 krámy který občas navštěvuju kde musím lovit kartu, většinou všude už maj bezkontaktní.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Nějak nechápu, jak jsou všichni z těch platebních nálepek "ustříknutý". Já je mám jen k Citi kartám. Nikdy jsem je nepoužil. Stejně s sebou musím mít "velkou" kartu (obvykle mám tak dvě nebo tři), protože ne všude jsou bezkontaktní terminály, tak jestli vytáhnu tu či onu je úplně jedno.

Holt jsem asi už starej :).
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DRAGON: kdyz to vezmem kolem tak to je porad stejne na how... jako pred tim, protoze ke kreditce neni. :-(
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    konecne se mbanka dostala z doby kamenny do pritomnosti a maj taky platebni nalepku. To to trvalo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam