• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OCTOPUSS: pokud neutratíš kartou 1500 za měsíc(připadně nemáš přečerpání, půjčku, hypo), strhnou ti z účtu 29kč
    když vybereš z bankomatu míň jak 1500 bude tě stát výběr 29kč
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    WITTGENSTEIN: Může mi to někdo přeložit do češtiny? Nemám nejmenší tušení do je to debetní karta, hlavní karta, vedlejší karta, a ze všech těch tabulek se mi motá hlava. Jsem finančně naprosto, ale naprosto tupej a negramotnej.
    Mám účet a k němu to, čemu jak jsem se dozvěděl nesprávně říkám kreditka. Kolik za ní teda budu platit, když nebudu vybírat/platit takový sumy, jak po mně chtějí?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    WITTGENSTEIN: jj nejvyšší čas zvednout kotvy, sranda je, že se po 8 letech vracím zpátky do ČSOB odkud sem zdrhnul :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Hleďme, šroub se zase o něco utáhl:
    Změny v Sazebníku mBank od 1. 9. 2016 - Blog :: mBank
    http://www.mbank.cz/blog/post,704,zmeny-v-sazebniku-mbank-od-1-9-2016.html
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOBYLKA: Valuto dnes ukončilo provoz :(. Takže z rozumných alternativ asi jen Fortissimo.
    Nebo ta platba kartou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOBYLKA: Možná nebudou umět, možná jen nechtějí. Jedna věc je rezervace přes kartu, druhá je platba. To první je pro storno, škody zjištěné následně, apod.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Já jim ale nepsal, že vím o Booking.com nabídce. Psal jsem jim napřímo (doufal jsem ve věrnostní a množstevní slevu - už jsme tam byli několikrát) a dali mi cenu stejnou jako na Booking.com . Když jsem protestoval, tak mi nabídli malinkatou slevu, jenže podmínky storna mnohem horší.
    Pokud tě jenom vybízí k přímé komunikaci a nedají slevu, tak nemáme důvod jim šetřit ten poplatek, co dají Booking.com.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    NELDE: jo, je to přes booking, ale když jsem se tam dívala na jejich info, tak tam mají platby pouze v hotovosti + to, že jsou oprávněni požadovat právě zálohu a k tomu mi poslali jen číslo účtu. Obávám se, že to asi nebudou chtít/umět
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    nebo se bojí že jsi kontrola. Osobně zkušenost nemám ale známý co jezdí dost na stejná místa už léta tak všude ho vyloženě prosili, ať jim raději volá napřímo a ještě má nějakou lepší cenu než přes booking.com
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOBYLKA: Jestli to je přes nějaký server typu booking.com, tak by to jít mělo. Pokud ubytovatel umí příjímat kartu, tak by měl umět i přijmout číslo karty pro účely rezervace.
    Jinak jsem byl zvyklý komunikovat napřímo, jenže letos jsem zjistil, že cena přes booking.com je stejná, jako mi dá majitel, přičemž mám lepší podmínky pro storno.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    NELDE: já teda kartou skoro neplatim, tak mě to ani nenapadlo. Požadavek ubytovatele prostě je, aby měl na účtu částku ve zlotých jako rezervaci pobytu. To si teda nejsem jistá, jestli umím zaplatit kartou (?) :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOBYLKA: A nebylo by lepší to platit kartou? Při menší částce ty horší kurzy vadí méně než poplatky. Nebo dát kartu jen na rezervaci a třeba na místě platit hotově?
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: uf, no jde jenom o rezervační poplatek na ubytování, takže žádná vysoká částka. akorát že jestli budou chtít všichni ubytovatelé, tak to budu muset platit 3x
    nechce se mi to nějak složitě řešit. zkusím je nejdřív přesvědčit, že zaplatim až na místě všechno, tak uvidíme
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOBYLKA: SEPA platba jde poslat jen a pouze v eurech, musíš to tedy poslat jako "ostatní zahraniční platbu".
    Tady vyjde výhodněji využít nějakou devizovou společnost, buď Akcentu nebo Fortissimo. Obě mají plaby zdarma. Záleží na tom, o jaké se bavíme částce. Fortissimo má zdarma i drobné platby, ale má horší kurz. Akcenta má lepší kurz, ale u plateb pod ekvivalent 2,5 tisíce eur si připočítává poplatky za malou platbu.
    Případně Valuto.com, ti mají platbu ve zlotých do Polska za 10 Kč.

Jestli jde o nějakou drobnou částku, můžu ti to poslat, kdyžtak SZ.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ADAMM: aha, já se teda nedívala, jestli to do té banky jde :-(
    hm, no super
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PAKOBYLKA: europlatbu nepošleš, musíš to poslat jako swift platbu, bohužel.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    VXP: no vim jenom, že je to bank Millenium a napsala jsem příjemci, jestli by mu to vadilo (ale nevím, jestli bude schopen odpovědět, i tak to potřebuju prostě nějak poslat)
    VXP
    VXP --- ---
    PAKOBYLKA: to nezáleží na mbank, ale na té bance do které to přijde (jestli to přijme a jak...)
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    zdar, netušíte někdo, jak to je u mbank s platbama do zahraničí? potřebuju zaplatit na polský účet v polských zlotých. zadarmo jsou ale jenom platby v eurech.
    když to nějak přepočítám a pošlu v těch eurech, dostane to adresát taky v eurech nebo mu to nějak přepočítají zas na zloté na jeho polském účtu?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    VXP: to by asi bylo tezsi prokazovani, nastesti to tak nebylo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam