• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    KAREN
    KAREN --- ---
    WITTGENSTEIN: já ten sazebník, co platí ode dneška, jen zběžně přelítla, ale nějakou dobu zřejmě platí práh pro bezplatný používání karty ve výši 500 Kč (ten, co se od září zvýší na 1500) - zrovna koukám, že mi 11. 6. strhli těch 29 Kč, poprvé.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAREN: Překládal jsem k tomu nějakou tu komunikační omáčku. Pokud se nic nezměnilo, je to účinné od 1. září.
    KAREN
    KAREN --- ---
    WITTGENSTEIN: hmm ;/ koukám, že budu muset přehodnotit svou strategii účtu (a karty) u mbank "na druhé koleji"... ještě jsem neprostudovala info, který poslali ve včerejším mailu - změna sazebníku platná ode dneška. tam doufám ten "přítuh" v souvislosti s kartama ještě není, nebo...?

http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/archiv/sazebnik-osobni-finance/2016-07-01.pdf
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OCTOPUSS: každý má svoje :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PISTA1: mBank zase vypadá jako omalovánky, a nic tam nedává smysl. Zjistit, kde schovali inkasa, mi trvalo asi pět minut zoufalýho klikání :(
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OCTOPUSS: S IB ti nevím, ale je to hodně o zvyku, mě v tuhle chvíli ČSOB připadá jak návrat do minulýho století :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OCTOPUSS: záruku nemáš nikde. Ale třeba u FIO mám účet od roku 2006 (to byli ještě záložnou) a za celou tu dobu neudělali žádnou změnu, která by se mě negativně dotkla.
    OCTOPUSS: Viz můj článek, co jsem dával odkaz, první část "Základní služby bez poplatků a bez dalších podmínek"
    V úvahu přicházejí 3 banky: Air (Malý účet), FIO, Equa
    Záleží na způsobu použití. "Papírově" je nejlepší Equa (i když jí chybí některé funkce, třeba neumí kartu pro disponenta), ovšem já mám nějak problém jí věřit, udělala několik změn v cenících, zvýhodňovala odboráře, manipuluje s kurzy cizích měn (jednu dobu účtovala výběry z bankomatů horším kurzem, než platby), třeba po úspěšném umístění se v testu finančního serveru nenápadně zvedne marže a tak. Takže k ní necítím velké sympatie.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Co teda v dnešní době vychází nejlíp pro někoho, kdo má minimální pohyby na účtu, a využívá leda tak internetový bankovnictví a občas něco zaplatí kartou?
    +předpokládám, že rozhraní IB je všude lepší než u mBank.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Nikde. Tak prostě přejdeš za rok jinam
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PATRIKCHRZ: A kde je záruka, že banka, ke který dneska přejdu, se za rok nezačne chovat stejně...?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    V mBank se někdo úplně zbláznil.

No nic, přihřeju si polívčičku a doporučím můj článek o bezplatných účtech
    Jaký bezplatný účet je ideální přímo pro vás? - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/jaky-bezplatny-ucet-je-idealni-primo-pro-vas/

Nejlepší bude vybírat z "Základní služby bez poplatků a bez dalších podmínek", tedy Equa, FIO a Air.

V kategorii "Základní služby bez poplatku, ale při splnění podmínek" už poměrně těsno, tam už mBank soutěží s molochy jako KB, GE (Moneta), RB, UCB, ČS (ta má dokonce tři želízka v ohni).

Já si teď (vedle dalších více než 10 bank, co používám) pořídil Premier od ČS. Vstupy do salonků, cestovní pojištění na 6 milionů, concierge, premierbonusclub.cz. A podmínku platit kartou stačí splnit jednou za rok (řeší doporučený dopis na dobírku na Českou poštu :D ), nemusím si to hlídat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    OCTOPUSS: Náklady vznikají za vydání karty. Plus zlepšíli podmínky - už to není jen 3, ale libovolně. Takže za mě je to lepší - těch 1500 znamená sámošku jednou týdně.
    Co mi vadí více je 40 za příkaz přes mLinku a 25 v případě, že se kreditka "samozaplatí". Ten druhý nechápu.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PISTA1: Díky.
    To je teda prasečina. Platit za vedení něčeho, z čeho bance nevznikají žádný náklady.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OCTOPUSS: pokud neutratíš kartou 1500 za měsíc(připadně nemáš přečerpání, půjčku, hypo), strhnou ti z účtu 29kč
    když vybereš z bankomatu míň jak 1500 bude tě stát výběr 29kč
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    WITTGENSTEIN: Může mi to někdo přeložit do češtiny? Nemám nejmenší tušení do je to debetní karta, hlavní karta, vedlejší karta, a ze všech těch tabulek se mi motá hlava. Jsem finančně naprosto, ale naprosto tupej a negramotnej.
    Mám účet a k němu to, čemu jak jsem se dozvěděl nesprávně říkám kreditka. Kolik za ní teda budu platit, když nebudu vybírat/platit takový sumy, jak po mně chtějí?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    WITTGENSTEIN: jj nejvyšší čas zvednout kotvy, sranda je, že se po 8 letech vracím zpátky do ČSOB odkud sem zdrhnul :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Hleďme, šroub se zase o něco utáhl:
    Změny v Sazebníku mBank od 1. 9. 2016 - Blog :: mBank
    http://www.mbank.cz/blog/post,704,zmeny-v-sazebniku-mbank-od-1-9-2016.html
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOBYLKA: Valuto dnes ukončilo provoz :(. Takže z rozumných alternativ asi jen Fortissimo.
    Nebo ta platba kartou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOBYLKA: Možná nebudou umět, možná jen nechtějí. Jedna věc je rezervace přes kartu, druhá je platba. To první je pro storno, škody zjištěné následně, apod.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Já jim ale nepsal, že vím o Booking.com nabídce. Psal jsem jim napřímo (doufal jsem ve věrnostní a množstevní slevu - už jsme tam byli několikrát) a dali mi cenu stejnou jako na Booking.com . Když jsem protestoval, tak mi nabídli malinkatou slevu, jenže podmínky storna mnohem horší.
    Pokud tě jenom vybízí k přímé komunikaci a nedají slevu, tak nemáme důvod jim šetřit ten poplatek, co dají Booking.com.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    NELDE: jo, je to přes booking, ale když jsem se tam dívala na jejich info, tak tam mají platby pouze v hotovosti + to, že jsou oprávněni požadovat právě zálohu a k tomu mi poslali jen číslo účtu. Obávám se, že to asi nebudou chtít/umět
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam