• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: ano, to by mi přišlo lepší
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Souhlas, že s tím zase něco udělají. Ale je vidět, že zrušením omezení na tři výběry kopírují Equu - kdyby neměli tak velký mrtvý fond klientů (byli první a celá řada klientů si jejich účet a kartu nechala, i když mají hlavní někde jinde), tak to udělají bez poplatku.
    Na jejich místě bych udělal spíše poplatek za vydání nové karty, pokud se tou starou za ty 3 roky málo utrácelo. A ještě ve formě, že první kartu ti dají zdarma. Pokud s ní neutratíš u obchodníků aspoň 30 tisíc za ty 3 roky, tak další už nebude automaticky vydána, ale jen za poplatek.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ... Ale uvidíme. Já tvrdím, že do roka bude muset mBank udělat 2 věci:
    1) změnu sazebníku
    2) dokoupit klienty, kteří jí utekli (takže se můžeme těšit na další MGM akce)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Nemusí nakupovat každý měsíc (v té měsíční bázi vidím největší problém) a některé benzínky mají za platbu kartou poplatek - třeba jednu máme hned u práce a to je v Praze.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: a benzín nakupujou ty lidi ve vědrech, že jo.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: na vesnicích se ještě stále najdou prodejny, které neberou karty. Jednou za čas se sice jede na nějaký větší nákup do super-hyper, ale nemusí to být každý měsíc.

Dle mého názoru je to z hlediska mBank špatné rozhodnutí a domnívám se, že do roka s ním budou muset něco udělat. A pak budou zase nakupovat klienty za 1200 Kč za kus.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MEDAN: Záleží na konkrétní směnárně, ale u mBank je skoro vždy lépe směnit dopředu.
    Jinak já tam byl s eury a bez problémů zaplatíš kdekoli (jen ti možná vrátí zpět drobné kuny) - takže balík drobných EUR bankovek je asi nejlepší varianta.
    VXP
    VXP --- ---
    MEDAN: směnit předem...

mbank mění jenom na EUR ... a z EUR na kuny pak visa ... + zaplatíš nějaké procenta za převod EUR > Kuny
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    nevite prosim jestli se da nekde videt kurz mbank na chorvatske kuny? zajimalo by me jestli je lepsi vybrat je v chorvatsku z bankomatu (vyber nad 2500,- je zdarma), nebo si je radsi smenit predem v cechach?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: to chápu. ale vidím dvě varianty - 1) nepoužívám kartu vůbec, tedy ani k výběrům (pak ji prostě zruším) 2) používám kartu jen k výběrům - kdo dneska je v situaci, že chce vybírat, ale nemá žádnou možnost s kartou platit? třeba se pletu, ale myslím si, že to je dnes naprosto marginální záležitost. a ano, pro takového klienta je dnes jiná banka lepší varianta, to beze sporu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Blbé je, že mBank (na rozdíl od FIO, nebo AIR) neumožňuje dostat se k penězům bez karty. Nemá ani pokladny, ani možnost vybrat z terminálu Sazky nebo přes vygenerovaný kód z bankomatu. Proto zpoplatnění karet (nebo požadovaný minimální obrat) beru jako velmi špatný nápad.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: na to je mBank karta stejně nejhorší možná (= protože má špatný kurz). FIO je takový průměr. Equa totéž v bledě modrým (a je embossovaná - což ovšem dnes v zásadě nic moc neznamená).
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ADAMM: pouzivam parkrat rocne na ebay
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: používám... ale ne pravidelně každej měsíc za 1500+

takže si pořídím kartu u fia neembosovanou mastercard... nebo je nějaká výhoda embosovaná?

platím většinou přes internet, občas paypal, aliexpress...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RAINBOF: když kartu nepoužíváš, tak si ji zruš.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    proc neudelaj pro lidi co to nepouzivaj treba kartu kde platis za platbu 5kc a je to. nesnesu ze mi z uctu mizi prachy jentak. za nic.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Ano je to rozdíl - z pohledu člověka, co má skoro "mrtvý" účet a jednou za měsíc platí nákup. Z pohledu člověka, co to používá normálně to moc velký rozdíl není.
    Jen nechápu proč blbnou s negativními faktory - mají motivovat pozitivně - za platby kartou dávat výběry zdarma.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    A mezi 500 a 1500 asi rozdíl bude, jinak by to mBank nezaváděla. Mně hlavně přijde blbé, že to je na měsíční bázi.
    U ČS mám povinný obrat na roční bázi. Je to sice 250 000 Kč, ale zase ua to něco dostanu (vstupy do salonku, cestovní pojištění na 6 mega)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: ne, myslím Member-get-Member. A co mám v mém okolí zkušenost, tak značná část jen shrábne odměnu a účet nechá "mrtvý".
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Nemyslíš spíše MLM?
    Jinak mBank se zoufale snaží dosáhnout ziskovosti na klienta - možná někteří obejdou, ale aktivních se do nedotýká. Z mého pohledu plus v tom, že je výběrů více. Limit 500 nebo 1500 není skoro rozdíl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam