• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    PAKOBYLKA:
    PATRIKCHRZ:
    Díky moc za info, tušila jsem, že by to nemuselo být za těch 250 Kč.

Co to znamená SEPA platba?
    Myslíte že je výhodnější to poslat v CZK nebo v EUR, nebo je to jedno?
    Ono když se jedná jen o 250 Kč, brutální kurz mBank snad moc nevadí. Nejde mi o to aby byla platba úplně bez poplatku, jen ne s dvojnásobným poplatkem.

Do kolonky "Na účet" (= kam ty prachy posílám) se píše normální slovenské číslo účtu nebo IBAN?

Chápu, že musím mít u druhu platby zaškrtnuto "SEPA". Spolu s tím je zaškrtnuto, že poplatky hradí zadavatel i příjemce. Když kliknu na hrazení poplatků zadavatelem, "SEPA" zmizí a nedá se už zaškrtnout. Takže poplatky na slovenské straně si musí zaplatit příjemce, že?

Koukala jsem na ty stránky europlatba.cz, ale moc tomu nerozumím. Nevím co je to sběrný účet. Nabízí mi to pár účtů, které vůbec neznám a není tam žádný v mBank. A nevidím tam kolonku kde se píše moje číslo účtu. Informace na záložce Jak to funguje mi moc nepomohly zorientovat se v tom.

Omlouvám se asi blbé dotazy, ale do zahraničí jsem ještě převodem neplatila, nebyl důvod, jen kartou.

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZUZANA: To co uvádíš je ceník za tzv. ostatní zahraniční platby. Platby v eurech do zemí EU lze ale poslat jako SEPA a ty mají zvýhodněný sazebník, aktuálně zdarma, od září za 25 Kč.
    Kurzy mBank jsou ovšem brutální. Pokud mohu doporučit, využij např. www.europlatba.cz. Kurzy lepší než u bank (pozor, mimo pracovní dobu je tam přirážka, takže zadávej platbu cca mezi 9 a 15. hodinou) a je to rovněž bez poplatku.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PAKOBYLKA: (Ale od září bude za 25.)
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ZUZANA: já to teda pochopila tak, že na Slovensko jde poslat SEPA platba v eurech a ta je zdarma
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZUZANA: nejlacinější je poštou (-;
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Mohla bych mít dotaz? Snažila jsem se to najít v Sazebníku bankovních poplatků od 1.7.2016, ale nejsem si jistá jestli tomu dobře rozumím...
    Chtěla bych ze svého mKonta poslat platbu do zahraničí, konkrétně na Slovensko. Jedná se jen o cca 250 Kč. Sebrala by mi k tomu banka na bankovních poplatcích 250 Kč nebo míň? V Sazebníku je uvedeno:
    a) Realizace odchozí zahraniční platby a realizace platby v cizí měně v rámci ČR: 0,5 % z částky převodu, min. 250 Kč, max. 840 Kč.
    To by nešlo.

Není náhodou nějaká jiná možnost jak ty peníze poslat z mBanky do slovenské banky levněji?
    Předem díky.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Strhli mi 2 Kc za "POPLATEK ZA SMS MIMO BALÍČEK". Pritom zadne SMS nepouzivam (krome na potvrzeni) a strhla se mi 3 dny po posledni autorizovane transakci..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    mBanka fakt perlí, nejenže si nemůžeš z emaxu vybrat, ale navíc ještě snížej už tak mizernej úrok.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Asi už nechtějí být v každém testu skoro na konci (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Česká spořitelna zmírnila podmínky pro svoji službu PREMIER. Už není požadován obrat kartou, pouze obrat na účtu - 50 000 Kč (to lze hravě splnit systémem nalej-vylej). Za to klient dostane:
    Dvě karty - MasterCard World Elite a Visa Infinite
    Kartu Priority Pass se 4 vstupy do salonků sítě Priority Pass (více naž 900 salonků po světě)
    Na kartu MasterCard World Elite má dále neomezeně vstupy do salonku MasterCard s až 4 hosty v Praze na nonschengen terminálu a s jakoukoliv z karet ERSTE vstup do salonku Erste na schengen terminálu v Praze. S kartou MC World Elite má dále vstup do salonků ve Vídni
    Všechny výběry z bankomatů ČS bez omezení částky (tedy žádné minimální částky jako u mBank)
    Všechny výběry z bankomatů v zahraničí bez omezení částky (tedy žádné minimální částky jako u mBank)
    (bonusem jsou sice ne zrovna zázračné kurzy, ale lepší než u mBank)
    Cestovní pojištění na 6 milionů, Concierge služby, různé akce (byl jsem takhle např. zdarma v muzeu diamantů v Praze)
    K tomu samozřejmě takové ty základy jako vedení účtu zdarma, tuzemské převody (mimochodem ČS umí u dopoledních transakcí D+0), vklady na přepážce.

Zajímavé, ČS začíná zlepšovat podmínky, mBank zhoršovat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BUNDA: zaspali a to těžce.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RAINBOF: kurz byl snad bezkonkurenčně nejhorší (občas se vyplatil i kurz PP) a jinde lze mít kartu bez poplatku tak co řešit. Vlastně už dnes mBank k ničemu nepotřebuju.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RAINBOF: jo, takhle to má Cetelem.
    Ale co, bank na výběr je dost (zejména z trojice FIO, Air, Equa) a mBance to více než rok nevydrží
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NELDE: nebo at zpoplatnej kartu. v mesici/dni kdy to pouzijes. ja mel kartu jen proto abych s ni mohl platit ebay. narazovky nekdy 100 nekdy 1000 nekdy 5kc kdyby meli nejakej nizkej tarif kdy platis treba 5kc za den kdy pouzijes kartu byla by to jina. jenze kdo si to poridi kdyz uz je jinde.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: ano, to by mi přišlo lepší
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Souhlas, že s tím zase něco udělají. Ale je vidět, že zrušením omezení na tři výběry kopírují Equu - kdyby neměli tak velký mrtvý fond klientů (byli první a celá řada klientů si jejich účet a kartu nechala, i když mají hlavní někde jinde), tak to udělají bez poplatku.
    Na jejich místě bych udělal spíše poplatek za vydání nové karty, pokud se tou starou za ty 3 roky málo utrácelo. A ještě ve formě, že první kartu ti dají zdarma. Pokud s ní neutratíš u obchodníků aspoň 30 tisíc za ty 3 roky, tak další už nebude automaticky vydána, ale jen za poplatek.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ... Ale uvidíme. Já tvrdím, že do roka bude muset mBank udělat 2 věci:
    1) změnu sazebníku
    2) dokoupit klienty, kteří jí utekli (takže se můžeme těšit na další MGM akce)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Nemusí nakupovat každý měsíc (v té měsíční bázi vidím největší problém) a některé benzínky mají za platbu kartou poplatek - třeba jednu máme hned u práce a to je v Praze.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: a benzín nakupujou ty lidi ve vědrech, že jo.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: na vesnicích se ještě stále najdou prodejny, které neberou karty. Jednou za čas se sice jede na nějaký větší nákup do super-hyper, ale nemusí to být každý měsíc.

Dle mého názoru je to z hlediska mBank špatné rozhodnutí a domnívám se, že do roka s ním budou muset něco udělat. A pak budou zase nakupovat klienty za 1200 Kč za kus.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MEDAN: Záleží na konkrétní směnárně, ale u mBank je skoro vždy lépe směnit dopředu.
    Jinak já tam byl s eury a bez problémů zaplatíš kdekoli (jen ti možná vrátí zpět drobné kuny) - takže balík drobných EUR bankovek je asi nejlepší varianta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam