Tyvole mám z mBanky fakt dost. Ještě že už to je snad poslední kix jinak mě asi trefí. :(((
V rámci refinnacu na základě "bankovní informace" (viz níže) poslali z nový banky 15. peníze na účet tam uvedenej, připsány byli 16. Ještě jsme to s novým hypo poradcem řešili kdy to poslat. Z BI je jasně daný že peníze musí do banky dorazit mezi 15. a 19. (tučně vyznačená část)
17. se měla strhnout poslední řádná splátka a tím by měla být hypo splacena, teď sem se podíval do bankovnictví a poslední splátka se nestrhla a navíc tam visel ještě nějakej xsetkorunovej zbytek na příští měsíc (peníze na účtu na splátku jsou s dostatečnou rezervou).
Volám teda na mlinku, a tam se mi oznámí, že sem debil a poslal sem tam peníze brzo, protože tam musí přijít přesně 19. a nikdy jindy. (Sem teda kretén já, nebo ta slepice?)
Nicméně prý stačí přes bankovnictví dát celkové splacení hypo a bude to vpořádku.
To jsem teda proved a doufám, že mi co nejdřív dorazí papír o uvolnění zástavy a pápá mBanko.
----
Nesplacený zůstatek hypotečního úvěru „mHypotéka Light“ představuje ke dni 19/08/2016 částku xxx 550,41 Kč
(slovy: xxx pětsetpadesát korun českých a čtyřicetjedna haléřů) (z toho činí jistina xxx 445,08 Kč
a úrok xx5,33 Kč) (dále jen „Aktuální zůstatek“).
Výše Aktuálního zůstatku je k uvedenému dni platná pouze za předpokladu dodržení aktuálně platného
splátkového kalendáře klientem, včetně uhrazení poslední řádné splátky úvěru předcházející dni, k němuž
je Aktuální zůstatek vyčíslen a zároveň řádného plnění všech svých povinností dle smlouvy o hypotečním
úvěru.
Aktuální zůstatek musí být uhrazen na účet č. 670100-xxx/6210 nejpozději do 19/08/2016, v opačném
případě pozbývá toto potvrzení platnosti. Jako variabilní symbol použijte Vaše rodné číslo.
Dále bychom Vás chtěli upozornit, že za předčasné splacení hypotečního úvěru nebo jeho části, které bude provedeno
v průběhu období fixace * nebo kdykoli při sjednané variabilní úrokové sazbě, je mBank oprávněna Vám naúčtovat
poplatek za mimořádné splacení úvěru dle aktuálního Sazebníku bankovních poplatků mBank, tj.5% z objemu
mimořádné splátky překračující 20% nesplacené jistiny (výše poplatku při dodržení shora uvedených podmínek bude
činit částku ve výši 0,00 Kč).
Tento poplatek je mBank zúčtován z Vašeho účtu mKonto až po celkovém splacení hypotečního úvěru a
není součástí Aktuálního zůstatku (není v něm zahrnut).
* Je-li předčasná splátka Hypotečního úvěru prováděna při konci fixace úrokové sazby dle bodu 2 písm. e) a h) Sazebníku
pro Hypoteční úvěr mHypotéka / mHypotéka Light, je Žadatel povinen zajistit, aby byla splátka připsána na úvěrový účet
mezi patnáctým dnem měsíce, v němž fixace úrokové sazby daného Hypotečního úvěru končí a koncem tohoto měsíce.