• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PAKOBYLKA: Ten poplatek je 3 % z objemu transakce, na tom není nic matoucího, je to srozumitelné a jde to snadno spočítat. Kdyby tam bylo napsáno co píšeš, tak bych tomu nerozuměl a neuměl si to ani vypočítat.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: já bych to chápala, pokud by tam byla formulace 3% z kurzu nebo tak něco, ale co mě mate je ta formulace "3% z objemu transakce"
    to bych právě chápala tak, že čím větší částku budu platit, tím vyšší budu mít ten kurz.. ale to je snad blbost (?)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Hlavně brutus, pokud to použiješ a někdo ti to proplácí kurzem ČNB.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOBYLKA: https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates

Včetně 3 % poplatku je to aktuálně 1.00 Euro = 27.97 Czech Koruna

Docela brutus, když vezmu, že v arabské směnárně měli včera kurz 27,02
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PAKOBYLKA: najdi na stránkách Visa kurz a přičti k němu 3% a budeš blízko. Reálně záleží na datu zaúčtování.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    BUNDA: hele, já jsem asi tupá, ale nějak tomu nerozumím
    "Pro zúčtování zahraničních transakcí v jiné měně než CZK, využívá mBank kurz asociace Visa, ke kterému je připočtený poplatek za převalutování ve výši max. 3 % z objemu transakce pro platby uskutečněné u obchodníků v rámci Visa Europe Regionu a pro ostatní platby ve výši max. 5 % z objemu transakce."
    dovedl by mi někdo teda říct, když třeba podle dnešního kurzu zaplatím kartou Visa v Německu 1 euro, jaký budu mít kurz?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NELDE: uz sem tu sluzbu zrusil. v okamziku kdy mas mobilni appku, je to uplne zbytecny, vsechno di to deseti minut chodi
    NELDE
    NELDE --- ---
    DRAGON: Je to v IB nastavitelné. Změň si to na email notifikace na nějaký, který máš na mobilu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KID_MCHUTT: diky!
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KID_MCHUTT: a jestli jsi je nenastavoval, reklamuj to.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    DRAGON: jsou čistě za notifikace.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    chtel bych se zeptat: je nejak mozne zrusit sms sluzby u mbanky? docela me stve, ze si berou prumerne 25korun mesicne. ty poplatky jsou za autorizacni sms kdyz posilam platbu nebo jsou tyhle sms zdarma a poplatek je ciste za sms notifikace o prichozich (napriklad) platbach? na to, ze ma byt ucet zdarma, mi strhavaji celkem dost mesicne za ruzne "sluzby". Tohle se treba kamosovi u AirBank vubec nedeje. dik
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: hm vypadá to tak Visa 3-5% navrch MasterCard 2%
    NELDE
    NELDE --- ---
    Prý nové obchodní podmínky. Zajímala by mě část "Transakcí kartou v cizí měně - nový popis zúčtování transakcí kartou v cizí měně naleznete v Kurzovním lístku." Budou ty kurzy ještě horší?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: náhodou na Ukrajině je teď super. Díky poklesu hřívny (ze 2,50 na korunu) je tam extrémně levně, třeba ve Lvově stojí lístek na tramvaj 1 hřivnu, pokuta za černou jízdu je 40 hřiven. Naprosto super jsou únikové hry, cena za skupinu je 500 nebo 600 hřiven, panák vodky v centru města 10 hřiven, luxusní vodka 15 hřiven.
    Teď nás čeká výlet do Černobylu, tak jsem zvědav :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROUMEN: Připomíná mi to toho dědu, co adoroval výlet na Ukrajinu. Když to mládenci zkoušeli po něm, tak dostali děsný nářez. Holt chlapci jeli s Čedokem a děda s Wermachtem.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    SDN33: ... chovají se k tobě opravdu velmi vstřícně ... - to je zprostředkovaně od přítelkyně.

Připomíná to ten bar, kde ti nalejou jakýkoliv alkohol zcela zdarma a můžeš si kdykoliv užívat sex se sympatickou obsluhou. Osobně to tam tedy neznám, ale mám to potvrzené od přítelkyně :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AOTEAROA:
    Tak zalezi jake mas moznosti...
    NELDE
    NELDE --- ---
    AOTEAROA: Jasně, ale splacení 20% ročně je obvykle docela dost.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    tak jsem koukala ještě na Fio banku kvůli hypo ve srovnání s mBank, a jsou tam tak o půl procenta až procento vyšší úroky. A snad jediná výhoda je možnost splatit kdykoliv cokoliv navíc oproti běžné splátce. je to strašně těžké rozhodování, když jsou ty vlastnosti produktů neporovnatelné - člověk nevidí do budoucna, které ty věci fakt ocení...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam