• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NTR23
    NTR23 --- ---
    SEOMAN: mám ji na cesty. jako hlavní karta mi přijde nepoužitelná.

Ale mBank zase řádí.
    První výběr v měsící. Nad 1500.

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SEOMAN: až na to, že to není ani revoluční a ani bezpečné... doporučuji seznámit se s Bitcoinem, je to nejlepší svobodný peněžní systém jaký existuje, nejenom bez bank, ale hlavně bez centrálních bank a všech prostředníků ... funguje spolehlivě už přes 6 let
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    srat na banky

Revolut - Simply Revolutionary
    https://revolut.com/
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    PATRIKCHRZ: sou slusny zlocinci - ale tak to kazda banka, jeste ze ted mame transferwise
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: To nebyla platba, ale použití karty v hotelu při zabookování. Platbu platili místní.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: platit kartou mBank v cizí měně - to je hodně hloupý nápad.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak mBank fakt naštvalo. Platba stornována v cizí měně (hotel udělal špatné odečtení částky). Storno zaúčtováno jiný kurzem. Rozdíl 130,- na 1800 platby v náš neprospěch. Podle holky na lince je to tak dobře (-;
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ta mbanka se takhle mrvi jentak nebo uz i neco extra nabizi ? (mimo toho extra teplyho bankovnictvi)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    E2E4: jn, to je demence, asi to neumi pocitat a pise to vzdy.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Koukam ze zpoplatnili prevody z emax plus na bezny ucet? Ovsem podle sazeniku je "jedna odchozí vnitrobankovní platba v měsíci je zdarma", ovsem kdyz dam Platba / na vlastni ucet, rika mi to ze zaplatim 29.. Pricemz z tohodle uctu jsem nic neposilal uz asi 3 mesice.. :(

Na účet: ... Do banky: mBank S.A., organizační složka
    Z účtu: eMax Plus .. Náklady na převod činí 29,00 CZK
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ROUMEN: jo, ja už jsem to nějak pochopila, ono to vlastně odpovídá
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PAKOBYLKA: Když použiješ jejich visa kartu, uplatní kurz visa - přepočteš si podle jejich kurzovního lístku, kolik korun zaplatíš za dolar (nebo euro). No a mbance z toho co ti vyjde (to je ten objem transakce) zaplatíš navíc ty 3 %. Když nemá mbanka vlastní kurzy, tak to už jednodušeji a srozumitelněji formulovat nelze.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PAKOBYLKA: Ten poplatek je 3 % z objemu transakce, na tom není nic matoucího, je to srozumitelné a jde to snadno spočítat. Kdyby tam bylo napsáno co píšeš, tak bych tomu nerozuměl a neuměl si to ani vypočítat.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: já bych to chápala, pokud by tam byla formulace 3% z kurzu nebo tak něco, ale co mě mate je ta formulace "3% z objemu transakce"
    to bych právě chápala tak, že čím větší částku budu platit, tím vyšší budu mít ten kurz.. ale to je snad blbost (?)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Hlavně brutus, pokud to použiješ a někdo ti to proplácí kurzem ČNB.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOBYLKA: https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates

Včetně 3 % poplatku je to aktuálně 1.00 Euro = 27.97 Czech Koruna

Docela brutus, když vezmu, že v arabské směnárně měli včera kurz 27,02
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PAKOBYLKA: najdi na stránkách Visa kurz a přičti k němu 3% a budeš blízko. Reálně záleží na datu zaúčtování.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    BUNDA: hele, já jsem asi tupá, ale nějak tomu nerozumím
    "Pro zúčtování zahraničních transakcí v jiné měně než CZK, využívá mBank kurz asociace Visa, ke kterému je připočtený poplatek za převalutování ve výši max. 3 % z objemu transakce pro platby uskutečněné u obchodníků v rámci Visa Europe Regionu a pro ostatní platby ve výši max. 5 % z objemu transakce."
    dovedl by mi někdo teda říct, když třeba podle dnešního kurzu zaplatím kartou Visa v Německu 1 euro, jaký budu mít kurz?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NELDE: uz sem tu sluzbu zrusil. v okamziku kdy mas mobilni appku, je to uplne zbytecny, vsechno di to deseti minut chodi
    NELDE
    NELDE --- ---
    DRAGON: Je to v IB nastavitelné. Změň si to na email notifikace na nějaký, který máš na mobilu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KID_MCHUTT: diky!
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KID_MCHUTT: a jestli jsi je nenastavoval, reklamuj to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam