• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EDERA: VANEK sem kopíroval to, co jsem psal já. na listopad, protože to bude přesně 10 let od založení jednoho z prvních účtů v mBank vůbec (ještě před spuštěním, já tam pracoval - a haha, měl jsem na starosti komunikaci)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ:
    PATRIKCHRZ:
    EDERA:

trvaláky prošly, měl jsem jeden 2.6. (a byl to ten "starý", kde je jen pomlčka).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA:
    BUNDA: Podle info na Twitteru se to trváláků nedotkne.

...uvidíme...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: obávám se, že to s jistotou není ani v mBank a ukáže se to, až budou trvaláky (tedy někdy kolem patnáctého) splatné :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    VANEK: Proč na listopad?

A zjistil už někdo, jak je to s těma trvalejma plaťákama? Mám strávit příjemný večer přenastavováním? Ono je to Družstvo A, Družstvo B, Pražská plynárenská, ZŠ XY...
    VANEK
    VANEK --- ---
    AOTEAROA: Adam Zbiejczuk https://www.facebook.com/...24977662?comment_id=10212652172076339&reply_comment_id=10212653256423447 je to peklo. dnes jsem poslal několik hate mailů na kontakt@mbank.cz, Alešovi a pak i Davidovi :) samozřejmě že vím, že oni za to nemůžou, ale ... totálně se kvůli tomu přetížila mLinka, takže si toho "všimlo" docela hodně lidí - a oni to až teď, po mých nasraně trollících mailech dají aspoň na svůj FB? v IB nic, mailem nic, - na mLinku mohli nahrát 15s zprávu "pokud voláte kvůli tomu, že vám nejde odeslat platba, přečtěte si k tomu info na blogu". ale proč se rozčiluju. asi počkám na listopad a hezky po 10 letech zmigruju už úplně.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AOTEAROA: no, tak nějak nevím, přijde mi to, že něco zmršili v IB a teď z toho chtějí udělat přednost :). V rámci EU mi k převodu přece stačí jen číslo účtu
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    "Důležité změny při zadávání převodů a plateb

Vážený kliente,
    velice nás těší, že využíváte služby mBank. Nyní bychom Vás rádi informovali o změnách při zadávání převodů a plateb z vašeho účtu.

S účinností od 28. 5. 2017 jsme připravili novou kontrolu v poli "Název příjemce" ve smyslu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2015/847 o údajích provázejících převody finančních prostředků.

Kontrola současně ochraňuje Vás jako zadavatele převodu před placením dodatečných poplatků za uvedení nepřesných nebo neúplných údajů o příjemci v platebním příkazu.
    Banka příjemce totiž může požadovat doplnění těchto údajů a za tento úkon si může účtovat poplatek na vrub odesílatele platby.

Pole "Název příjemce" je nově kontrolované a v případě zadání některého z nepovolených znaků (+++, ###, ---, _ _ _ šč ťž ýá, a jiné) se zobrazí upozornění a nebude možné pokračovat v zadávání platby.
    Děkujeme za pochopení.

Vaše mBank"
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KID_MCHUTT: za rok zase budou nakupovat za 1000 Kč za kus :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PABLLO: öni se fakt chtějí zbavit i těch posledních zákazníků...
    PABLLO
    PABLLO --- ---
    ROUMEN: Tak na to jsem se nezeptal, aly byl by to slušný průser. Prý k tomu vydají v nejbližší době prohlášení.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PABLLO: A tohle úžasné nové a proklientské vylepšení se týká i trvalých příkazů? Jestli mám plašit a začít je všechny přejmenovávat, abych se za měsíc nedivil, proč že se žádná platba neprovedla?
    PABLLO
    PABLLO --- ---
    Pokud vám po několikanásobném pokusu o odeslání platby neustále vyskakuje hláška
    Je nám líto, ale služba je nyní nedostupná.
    Zopakujte prosím pokus.
    Pokud se bude chyba opakovat, kontaktujte mLinku na čísle 844 777 000...

Na mLince jsem se dozvěděl, že o víkendu proběhl skvělý upgrade. Název příjemce totiž nesmí obsahovat čísla, háčky, čárky, mezery atd., jinak platba neodejde. To platí i pro již uložený seznam přijemců. Bravo.
    LACIF
    LACIF --- ---
    GOR: jj, zkus linku, je to divny, pokud mas msporeni zalozeny, melo by ti to tam chodit...
    GOR
    GOR --- ---
    LACIF: mSporeni mam a koncem zuctovaciho cyklu nemam ani halir, takze mLinka... :-(
    LACIF
    LACIF --- ---
    GOR: cau, musis mit zrizenej ucet "msporeni" a vraci se to koncem zuctovaciho cyklu (to ma kazdej nastaveny jinak)
    VITI
    VITI --- ---
    TOXICMAN: dik, zni to silene, ale zkusim to
    BTW uz pred par lety jsem mel podobny problem s tim, ze kdyz sem u trvaly platby zmenil jen datum, tak se zmena nepromitla, musel sem prihodit 1kc a pak to slo ;-)
    GOR
    GOR --- ---
    Za jak dlouho se vám připisuje bonus z mKreditky? Díky.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    VITI: uplně nejvíc vtipná odpověď od mBank:

Běžte do sekce Platby-Platba--Seznam pravidelných plateb. Zde Vám to již v pořádku půjde. V plánovaných operacích můžete platbu pozastavit, odstranit či znovu obnovit. Ale změnu uvnitř platby je potřebné dělat v Seznamu plateb.

to je UX jak hovado :D
    sice tam máš tlačítko Upravit, pole jsou následně editovatelná a je pod tím tlačítko Uložit, ale KDEPAK, to rozhodně není editace! to musíš jinde :D
    VITI
    VITI --- ---
    TOXICMAN: mam to stejny, minuly tydem mi sla platba soupnout, ted to chci zpatky a nic ;-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    HAYES: díky za potvrzení, je to fakt k neuvěření... jedna ze základních věcí systému zabugovaná a neotestovaná
    HAYES
    HAYES --- ---
    TOXICMAN: taky mi to nefunguje, zkousel jsem minulej tyden. Vyresil jsem uplnym zrusenim a vytvorenim nove operace.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Chci si změnit u měsíční Plánované operace částku, kliknu tedy Upravit, přepíšu částku, kliknu na Uložit... a nic, žádná reakce
    kouknu do web developer konzole a tam: ReferenceError: isCZ is not defined
    může to někdo z vás pro test zkusit taky? mě to prostě upravit nejde...
    LACIF
    LACIF --- ---
    cau, prosim o radu,

umi mbank propojeni s Wallet od budgetbakers?

THX4infO
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam