• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: trvaláky odejdou, vyzkoušeno.

KID_MCHUTT: je tady furt sousední klub Banky, bankovnictví, z nějž se tenhle "vyloupnul", tak se holt vrátíme tam. já ho budu číst pravidelně z vlastínho zájmu :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ROUMEN: ona to bude kombinace všeho. Neschopnost zanalyzovat před realizací a následně neschopnost prosadit nutnost opravy. Nezájem poláků řešit podněty z CZ a SK.
    NELDE: aha tak si to s něčím pletu. Už svůj účet prakticky nevyužívám, ale musím ho řešit za tchýni. Takže pokud trvaláky odejdou i s nevyhovujícím názvem příjemce nebudu je muset přezakládat znovu.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Nevím, co si o tom myslet, jestli jsou líní a nechtějí to řešit nebo jestli jsou tak neschopní a neumí to řešit. Nevím, co je horší :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Jo, ale můžeš trvalák měnit - všechny hodnoty s výjimkou jména - a když v něm máš třeba pomlčku, tak ho ohlásí chybu a nezměníš nic.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    NELDE: Tak pokud je systém tak hloupě navržený, že databáze TP neumožňuje změnu názvu příjemce, protože je součástí klíče, tak se to nechá obejít a tahle neschopnost před uživatelem schovat jednoduše tak, že ten formulář při změně klíčové položky uživatelem nevyhodí chybu nebo zakáže změnu takové položky, ale vygeneruje nový TP s požadovanými údaji sám a ten původní smaže, takže uživatel jen změní název a že se interně vygeneruje nový TP ho nemusí zajímat. Jenže by se někdo musel zamyslet a nechat to tak naprogramovat a nenechat se odbýt, že to nejde :-(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: to snad bylo i v minulosti, nový trvalák jsi musel založit znovu a smazat ten původní.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak ten fail je ještě větší - ono u trvalé platby to pole nejde změnit - tedy není možné takové trvalé platby vůbec změnit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    A to by byla taková potíž ty háčky a čárky odstranit automaticky (konvertovat) při odesílání příkazů? Schopný programátor to udělá za hodinu. Případně to opravit jedním skriptem všem?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: to nedělej, člověk se tu, narozdíl od mbank komunikačních kanálů, dozví informace :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Btw. jestli se k tomu rozhoupu, tak rovnou tenhle klub zavřu :P
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Už jsem si pak taky přečetla na FB přímo Tebe.:-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: ta směrnice reálně existuje, ovšem:
    1) jsou tam dvě výjimky, jednak veškeré (!!) vnitrostátní převody a druhak převody pod tisíc euro 2) to kurva nijak nesouvisí s tím, že jim nefunguje, když je v názvu příjemce diakritika 3) ať jdou kurva do piče už.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EDERA: VANEK sem kopíroval to, co jsem psal já. na listopad, protože to bude přesně 10 let od založení jednoho z prvních účtů v mBank vůbec (ještě před spuštěním, já tam pracoval - a haha, měl jsem na starosti komunikaci)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ:
    PATRIKCHRZ:
    EDERA:

trvaláky prošly, měl jsem jeden 2.6. (a byl to ten "starý", kde je jen pomlčka).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: no každopádně budu muset zahájit akci přesun tchýně k jiné bance. Tohle je prostě poslední hřebíček do rakve. Každá trpělivost má své meze.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA:
    BUNDA: Podle info na Twitteru se to trváláků nedotkne.

...uvidíme...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    tak mně tak napadá, až klientům neodejdou trvaláky a mBank z nich udělá neplatiče, to by mohl dát někdo k soudu ne? Telefonické, emailové a IB info nula :( Možná jim fakt nedochazí o jak velkej fajl jde.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    AOTEAROA: hmm proč mám pocit, že někdo z legendární dvojice polských programátorů udělal bug jak prase a protože s tím v čechách nejsou a nebudou schopní nic udělat, tak to marketing prodá jako feature. A svalit to na EU :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: obávám se, že to s jistotou není ani v mBank a ukáže se to, až budou trvaláky (tedy někdy kolem patnáctého) splatné :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    VANEK: Proč na listopad?

A zjistil už někdo, jak je to s těma trvalejma plaťákama? Mám strávit příjemný večer přenastavováním? Ono je to Družstvo A, Družstvo B, Pražská plynárenská, ZŠ XY...
    VANEK
    VANEK --- ---
    AOTEAROA: Adam Zbiejczuk https://www.facebook.com/...24977662?comment_id=10212652172076339&reply_comment_id=10212653256423447 je to peklo. dnes jsem poslal několik hate mailů na kontakt@mbank.cz, Alešovi a pak i Davidovi :) samozřejmě že vím, že oni za to nemůžou, ale ... totálně se kvůli tomu přetížila mLinka, takže si toho "všimlo" docela hodně lidí - a oni to až teď, po mých nasraně trollících mailech dají aspoň na svůj FB? v IB nic, mailem nic, - na mLinku mohli nahrát 15s zprávu "pokud voláte kvůli tomu, že vám nejde odeslat platba, přečtěte si k tomu info na blogu". ale proč se rozčiluju. asi počkám na listopad a hezky po 10 letech zmigruju už úplně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam