• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    URZA
    URZA --- ---
    NELDE: Standardem v UI na rozbalování je buď plusko-mínusko nebo šipečka doprava-dolu nebo pomlčka v něčem [-]... dva vertikální zobáky nad sebou jako má ta mbank jsou obvykle znamení pro drag n drop, rozhodně né pro rozbalení.. a navíc rozbalovací symbol bývá buď před textem nebo tesně za tím, a rozhodně né pryč od textu na pravém okraji konteineru. Je to prostě fail, sorryjako.
    NELDE
    NELDE --- ---
    URZA: Ty šipečky jsou rozklikávací na mnoha místech - bez toho moc neuděláš. Je to používané v mnoha aplikacích. Jen ta rozbalovací ikona se má měnit na balící a ne zobrazovat obě.
    URZA
    URZA --- ---
    NELDE: tam jsem byl, ale klikat na ty šipečky vpravo mě fakt nenapadlo. Ten kdo to vymyslel by teda zasloužil nějakou anticenu za usability..
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    URZA: takový tip - používám www.iban-rechner.de spočítá IBAN a většinou zjistí i SWIFT pro všechny evropské účty
    NELDE
    NELDE --- ---
    URZA: Intuitivně jsem to našel napoprvé. 10 sekund.
    Moje Finance > Účty > [vybraný účet] > šipky u čísla účtu (zobrazují detaily) - IBAN je hned první řádek. Pod ním je BIC.

Snad jen kdyby ta šipka bylo tlačítko "Detaily účtu"
    KOC256
    KOC256 --- ---
    URZA:
    ale my se bavime o mBance... ...cemu se divis? :) ;-)
    URZA
    URZA --- ---
    KOC256: tak pokud musim chodit na google abych nasel neco v ibankingu tak to je fail jak krava, to me fakt ani nenapdalo.. kazdy normalni ibanking to ma hned nekde viditelny..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    URZA:
    dokonce je k tomu i video...

Jak zjistím svůj IBAN?
    https://www.youtube.com/watch?v=-kpz2YQEF-U
    KOC256
    KOC256 --- ---
    URZA:
    nevim... google mi to rekl hned :)

iban mbank - Hledat Googlem
    https://www.google.cz/search?client=opera&q=iban+mbank&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

nehodnotim zda to je intuitivni nebo nbe, jen ze to neni problem najit...
    URZA
    URZA --- ---
    no nic došla mi trpělivot, nalogoval jsem se do FIO, tam je to hned na dashboardu, 1. stránka po loginu.. tak si nechám peníze poslat tam...

s tou mBank jsem čímdál tím míň spokojenej, kdyby mi tam nechodili pravidelný faktury od klientů, tak to už zruším..
    URZA
    URZA --- ---
    Už 5 minut hledám v ibankingu IBAN mýho účtu.. to je dobrej fail, to programujou zhulení v tom polsku? Poraďte mi kde to najdu, dík...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nepřijde vám, že ty nejdůležitější údaje v mailu vždy chybí a pak je třeba se dívat do IB? :(

ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    ADAMM: Tak ještě chvíli to s mbankou vydržím. Jediné co mě u nich ještě drží, je spousta trvalejch plateb, co jsem líný převádět jinam (kartu už používám od jiné banky a většinu nových jednorázových plateb (na staré používám opakování)). Kdyby mě nutili je předělat TP kvůli názvu, tak rovnou předělám do druhé banky a jen převedu výplatu :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Tak hurá, aspoň něco.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: trvaláky odejdou, vyzkoušeno.

KID_MCHUTT: je tady furt sousední klub Banky, bankovnictví, z nějž se tenhle "vyloupnul", tak se holt vrátíme tam. já ho budu číst pravidelně z vlastínho zájmu :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ROUMEN: ona to bude kombinace všeho. Neschopnost zanalyzovat před realizací a následně neschopnost prosadit nutnost opravy. Nezájem poláků řešit podněty z CZ a SK.
    NELDE: aha tak si to s něčím pletu. Už svůj účet prakticky nevyužívám, ale musím ho řešit za tchýni. Takže pokud trvaláky odejdou i s nevyhovujícím názvem příjemce nebudu je muset přezakládat znovu.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Nevím, co si o tom myslet, jestli jsou líní a nechtějí to řešit nebo jestli jsou tak neschopní a neumí to řešit. Nevím, co je horší :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Jo, ale můžeš trvalák měnit - všechny hodnoty s výjimkou jména - a když v něm máš třeba pomlčku, tak ho ohlásí chybu a nezměníš nic.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    NELDE: Tak pokud je systém tak hloupě navržený, že databáze TP neumožňuje změnu názvu příjemce, protože je součástí klíče, tak se to nechá obejít a tahle neschopnost před uživatelem schovat jednoduše tak, že ten formulář při změně klíčové položky uživatelem nevyhodí chybu nebo zakáže změnu takové položky, ale vygeneruje nový TP s požadovanými údaji sám a ten původní smaže, takže uživatel jen změní název a že se interně vygeneruje nový TP ho nemusí zajímat. Jenže by se někdo musel zamyslet a nechat to tak naprogramovat a nenechat se odbýt, že to nejde :-(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: to snad bylo i v minulosti, nový trvalák jsi musel založit znovu a smazat ten původní.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak ten fail je ještě větší - ono u trvalé platby to pole nejde změnit - tedy není možné takové trvalé platby vůbec změnit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam