• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: a hlavně ti ji nemusí znovu schválit.
    Lepší řešení je tak si požádat o kreditku, která nic nestojí, ať se používá nebo ne - tedy ten EON. A bonus navíc jsou super kurzy a bonusy za používání
    EDERA
    EDERA --- ---
    MRTVY_KENNY: Zrušit a opatřit si jinde jinou bez poplatků dává největší smysl, když ji chceš využívat jen občas. Raiffka má třeba bezpoplatkovou Easy.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PATRIKCHRZ: no ja mam mbank normalne, tam musim obratit tusim 500 abych nic neplatil.. jde o to, ze ji ted do odvolani *nechci pouzivat*. tzn ji nejak uspat/bloknout, nevim. pokud to neumi, tak ji zrusim, rozstriham a za rok si napisu o novou, coz mi prijde jako pakarna trosku.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: tak jsou kreditní karty, které jsou bez poplatku i při nevyužívání.
    Třeba rodina karet Cetelem je při nevyužívání bez poplatku, do této rodiny patrí i EON a ta je bez poplatku standardně. Navíc má super kurzy měn a když ji používáš, tak "vrací" 2-4 %, 400 - 800 Kč dle typu bonusu, který máš aktivovaný.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    kvuli nutnosti kreditky pri pujceni auta v zahranicni jsem si poridil kreditku.
    ja mam relativne specificke finacni chovani a dlouhodobe karty vubec nepouzivam (v realu cash, "slozenky" prevodem)

vim, ze cca do roka bych ji vyuzil znovu (rsp. je mozne, ze budu muset). co se s ni da delat pokud nechcu platit zadny poplatek? nebo to fakt musim zrusit a za rok si pozadat o novou?
    AUJA
    AUJA --- ---
    Dorazila mi úprava obchodního sdělení pro mKonto. Předpokládám, že i vám. Dokážete mi zjednodušeně vyabstrahovat, k jaké zásadní změně dochází?
    NELDE
    NELDE --- ---
    SDN33: Pak eMax funguje. Myslím, že to bylo okamžité
    SDN33
    SDN33 --- ---
    NELDE: O úroky vůbec nejde. Nechci si to jen nechat poslat na běžnej účet. To je celý.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky. Jo jasný.. jde mi jen o dočasný překladiště.. a zřízení je okamžitě? Nebo to trvá? Přes net. (pak bych klidně mohl uvažovat o Airbank)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SDN33: Záleží čemu říkáš větší množství (-;
    Úroky jsou max 1% ročně a ještě tam je všude strop do jakého to zhodnocují. Takže u větší částky je nutné kombinovat několik bank. Nad milion použiješ skoro celou nabídku na trhu (-;
    Obecně jsou spořící účty zdarma v režimu založím, uložím, vyberu a zruším.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SDN33: poplatek je jen za druhý a další převod směrem ven ze spořáku (a je to pevná částka, teď z paměti nevím, nějaké desetikoruny).

Takže na tom nijak neproděláš. Ale ani nevyděláš, úrok je mizerný. To by byla lepší třeba Air Bank
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Zdravím. Vím, že si to můžu najít nebo zavolat na callcentrum, ale jsem si jistej, že tady to bude někdo stoprocentně vědět, tak volím pro mě tuhle nejjednodušší variantu.

Chtěl jsem se zeptat, jestli můžu eMax nebo eMax+ (oba nemám aktuálně založený) použít pro dočasný přechování většího obnosu peněz, kterej s největší pravděpodobností do několika málo týdnů všechny vezmu a převedu jinam (do jiné banky).

Je to možný? Budu na tom nějak ztrátovej?

Jde mi o to, abych za převod pár set tisíc neplatil nějaké poplatky. Jestli je prostě možný tam tuto částku po zřízení účtu nechat poslat s tím, že ji za měsíc zas celou vezmu a účet defakto zruším.

Dík
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ja myslim ze se shodnem ze je to na bliti.
    URZA
    URZA --- ---
    NELDE: Standardem v UI na rozbalování je buď plusko-mínusko nebo šipečka doprava-dolu nebo pomlčka v něčem [-]... dva vertikální zobáky nad sebou jako má ta mbank jsou obvykle znamení pro drag n drop, rozhodně né pro rozbalení.. a navíc rozbalovací symbol bývá buď před textem nebo tesně za tím, a rozhodně né pryč od textu na pravém okraji konteineru. Je to prostě fail, sorryjako.
    NELDE
    NELDE --- ---
    URZA: Ty šipečky jsou rozklikávací na mnoha místech - bez toho moc neuděláš. Je to používané v mnoha aplikacích. Jen ta rozbalovací ikona se má měnit na balící a ne zobrazovat obě.
    URZA
    URZA --- ---
    NELDE: tam jsem byl, ale klikat na ty šipečky vpravo mě fakt nenapadlo. Ten kdo to vymyslel by teda zasloužil nějakou anticenu za usability..
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    URZA: takový tip - používám www.iban-rechner.de spočítá IBAN a většinou zjistí i SWIFT pro všechny evropské účty
    NELDE
    NELDE --- ---
    URZA: Intuitivně jsem to našel napoprvé. 10 sekund.
    Moje Finance > Účty > [vybraný účet] > šipky u čísla účtu (zobrazují detaily) - IBAN je hned první řádek. Pod ním je BIC.

Snad jen kdyby ta šipka bylo tlačítko "Detaily účtu"
    KOC256
    KOC256 --- ---
    URZA:
    ale my se bavime o mBance... ...cemu se divis? :) ;-)
    URZA
    URZA --- ---
    KOC256: tak pokud musim chodit na google abych nasel neco v ibankingu tak to je fail jak krava, to me fakt ani nenapdalo.. kazdy normalni ibanking to ma hned nekde viditelny..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    URZA:
    dokonce je k tomu i video...

Jak zjistím svůj IBAN?
    https://www.youtube.com/watch?v=-kpz2YQEF-U
    KOC256
    KOC256 --- ---
    URZA:
    nevim... google mi to rekl hned :)

iban mbank - Hledat Googlem
    https://www.google.cz/search?client=opera&q=iban+mbank&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

nehodnotim zda to je intuitivni nebo nbe, jen ze to neni problem najit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam