• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ano. Mohu potvrdit. Chybí ale oficiální vysvětlení - toho se asi nedočkáme.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YARIN: je to afaik vyřešeno - špatně stržené SIPO se týž den vrátilo a odečetlo se to správné teď v pondělí.
    YARIN
    YARIN --- ---
    ADAMM: a resi se to zari /rijen nejak prosimte, to ti neprozradili?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ještě, že za SIPO a příchozí platbu není v mBank poplatek (-;
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: dobře, že jsem veškeré aktivity v mBank utlumil na nulu :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: píše někdo na FB, já SIPO nemám ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: Tak jsem právě volal na mLinku ohledně Sipa. Kdyby někdo nevěl tak došlo k tomu, že mbank inkasovala za sipo zařijové částky . a vysvětlení banky z mlinky je takové. Že dotyčný člověk který má toho v bance na starosti tak prý omylem nahral soubor od pošty za zaří nikoliv za říjenj . No vzhleden k tomu že se jedna o docela dost peněz a taková nedbalost , tak je vidět jak to v mbank chodí a je to fakt banka s hodně nekvalitními službami . Když k tomu ještě připočitám , že na operatora mlinky jsem zas čekal velmi dlouho . Tak ze služeb bank které jsem měl možnost poznat , a že jich bylo dost je bohužel mBank jedna z nejhorších .
    ATAN
    ATAN --- ---
    NELDE: jo
    NELDE
    NELDE --- ---
    Vrátila se mi platba SIPO. Titul operace: STORNO SIPO-INKASO, Druh operace: RUČNÍ PŘIPSÁNÍ VE PROSPĚCH
    Dneska se to strhlo znova.
    Máte to taky?
    YNZA
    YNZA --- ---
    Rekl bych, ze po tom upgradu asi prestal nekterym obchodnikum chodit odkaz na zaplaceni pres mPenize :(

"Systémová chyba

Nesprávný formát vstupních dat
    "

ach ach

MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: hele netusim ale mi treba rikala v te pujcovne, ze vyzadujou kreditku, aby sparovali jmeno s ridicakem (to pocitam, ze s debitkou jde taky). a u kreditky mi nic neblokli, u debitky rikala, ze by mi blokovali nejakou castku. ja to uz nezkoumal, meli kreditku v podminkach a nechtel jsem riskovat.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: terminál to pozná, je ovšem otázka obsluhy, jestli hlášení od terminálu dokáže správně interpretovat. Většinou tomu tak není. Ovšem nyní, když je na nově vydávaných debetkách nápis "debit", tak nemusí být obsluha ani výrazně inteligentní.
    Bohužel se mám v Itálii stalo, že odmítli přijmout platbu neembossovanou kreditkou (Cetelem) a vyžadovali embossovanou
    EDERA
    EDERA --- ---
    NELDE: Ta popsaná karta od Spořky je VISA.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak ten důvod je asi, že debit ti zamítne platbu, když by to šlo do mínusu, takže si můžeš snížit stav účtu na 1 USD a mají smůlu. Ale netuší, že to stejné může mít kreditka, když jsi těsně u limitu - jen ten stav musíš udržovat a to je drahé. Podle mě žijí v době, kdy se karty u obchodníků užívaly v off line režimu.
    Plus tedy možná se chtějí vyhnout předplateným kartám, kde neví banka, kdo je vlastník
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: MasterCard, že? Taky mám na eB a UCB nápis MasterCard debit
    EDERA
    EDERA --- ---
    NELDE: Tak třeba na kartě, která přišla včera mámě ze Spořky, je napsáno "debit". To pak s chlapíkem v USA autopůjčovně neusmlouváš (a ano, taky mám zkušenost, že naše české debetní karty normálně fungovaly, stačilo o nich jenom tvrdit, že jsou kreditní).
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Jak to poznají - terminál by se měl chovat stejně - jestli kredit/debit je otázka tvé banky. Měla by stačit jen embosovaná povolující MO/TO v nějakém malém množství.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PATRIKCHRZ: chapu. no ja predpokladam, ze kdyz se mi na konte vali penize, tak ze kreditka problem nebude, tam mi odjakziva visi nejaka ta predschvalena. ale rozumim. ja to prave pouzivat nechcu, ale ty pujcovny aut to vyzadujou...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: a hlavně ti ji nemusí znovu schválit.
    Lepší řešení je tak si požádat o kreditku, která nic nestojí, ať se používá nebo ne - tedy ten EON. A bonus navíc jsou super kurzy a bonusy za používání
    EDERA
    EDERA --- ---
    MRTVY_KENNY: Zrušit a opatřit si jinde jinou bez poplatků dává největší smysl, když ji chceš využívat jen občas. Raiffka má třeba bezpoplatkovou Easy.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PATRIKCHRZ: no ja mam mbank normalne, tam musim obratit tusim 500 abych nic neplatil.. jde o to, ze ji ted do odvolani *nechci pouzivat*. tzn ji nejak uspat/bloknout, nevim. pokud to neumi, tak ji zrusim, rozstriham a za rok si napisu o novou, coz mi prijde jako pakarna trosku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam