• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Jen bych dodal, že aplikace banky potřebuje běžet na bezpečném systému - tedy podporovaném systému, kde nejsou bezpečnostní rizika. Navíc takový telefon nemá ani moc rychlá data, takže i vlastní použití nic moc.

VIGE: Stále je možnost používat web klienta.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    VIGE: promiň ale android 4.4. je fakt starej, to už ani google nedovolí dát na market, to není chyba mBank.
    na windows xp ti to taky nebude fungovat.
    VIGE
    VIGE --- ---
    CAIDEL: email mi žádný nepřišel, ale volala jsem už na mLinku, že prý už v pondělí zrušili denní/měsíční limity a podle počtu transakcí a je nově pouze limit na částku, jenomže pokud máš Android verze 4.4. nebude ti v appce už nikdy fungovat změna těch limitů a jde to jen přes komp v IB. Takže pro mě naprosto nepoužitelné a asi po deseti letech se začínám dívat po jiný bance... nový telefon si kvůli tomu pořizovat fakt nechci...

oficiální reakce z mBank: Nakoľko máte Android vo verzii 4.4, vo vašom prípade nie je možné aktualizovať appku na novšiu verziu a teda je možné meniť limity len cez IB. Za komplikácie sa ospravedlňujeme.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VIGE: Myslíš tu změnu, co dneska rozesílali mailem jako super fičuru? :) Nevím, nezkoušel jsem, ale jestli jim to nefachá, tak je to velmi, velmi nevhodné načasování.
    VIGE
    VIGE --- ---
    Ahoj, máte taky někdo problém s tím, že vám nefunguje změna limitů na kartě v appce?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    však jsem mrkal :o)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: to by imho ekonomické výsledky banky vypadaly jinak :P
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    těch 80-90% jsou už jen mrtvé duše? ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Dnes jsem na vlastní kůžu pocítil výpadek! Což je asi poprvé za cca 10 let, mám dojem. Nakonec není úplně špatný skóre. Podle mých insider informací trval necelé dvě hodiny a postihl cca 10-20% lidí.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VITI: Tak to je jeste smutnejsi ze ani nevi kde ta chyba je. :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VITI: Me tak na appku doslo info ze mi prisly penize. Po otevreni v tom rychlem prehledu byly ale v historii transakci (ci jak se to jmenuje) ne. Objevily se az za nejakou chvili.
    VITI
    VITI --- ---
    ADAMM: je to des .. nicmene nakonec byla chyba na moji strane, ve zkopirovanem cisle uctu, kde byl jiny znak pro '-' ( ale vypadal stejne ;-) ... skoda tedy ze dava mbank tohle zavadejici hlaseni (mozna jen spatne prelozene resources?)

Ale aby to nebylo jen tak, tak po potvrzeni platbu nevidim v historii :-) ... posilal jsem plateb vice a predchozi tam jsou :-) ... nakonec jsem ji nasel v ocekavanych transakcich, uvidim zda se vecer probojuje do historie.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Je to smutne ze v dobe UTF-8 resime tohle.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VITI: novinka to imho není, už delší dobu tam podle mě nemají být žádné speciální znaky - tedy pouze písmena a čísla
    VITI
    VITI --- ---
    Nejaka novinka? Chci odeslat platbu a at zkusim cokoli zadat do nazvu prijemce, tak stale tato chyba?

Tuhle: https://www.mbank.cz/informace-k-produktum/info/ucty/tuzemska-platba.html doporucuji 'Firma, s.r.o.', ale ani to nejde :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Me se to stalom i u airbank...

Mám v peněžence přímo na sobě dvě bezkontaktní karty. Obě aktivní a vždycky(*) mi to vezme jen tu air i když je dále od snímače...

Ale chtěl jsem si to zkontrolovat a na airu transakce se objevila snad až druhý den...
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    NELDE: nie nevidela som ich nikde, ale budem teda cakat ze sa tam ukazu :-) diky za odpovede
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: některé (z mé zkušenosti většina) bezkontaktních transakcí proběhne v offline režimu. V IB se ukáže až jejich zaúčtování, kdy si obchodních strhne peníze. A u některých jak píše PATRIKCHRZ se jejich zobrazení v nezaúčtovaných trasakcích projeví se zpožděním i několika dnů.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LD_DRTH: A není mezi nezaúčtovanými transakcemi? Bezkontaktně je on-line ověření, takže by se to mělo "rezervovat", než se to strhne.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LD_DRTH: to není jen problém mBank. Obvykle by se transakce měla objevit do 3 pracovních dnů, takže klidně až v pondělí
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    chcela by som sa spytat, ci neviete (nemate skusenost) ako dlho mBanke trva zobrazit uspesnu transakciu v IB., vec je taka ze vcera a dnes som platila v obchodoch kartou - bezkontaktne, obchodnici nepindali, takze asi vse OK a v IB nemam ani jednu transakciu zobrazenu, a ani ich nemam v sekcii "karty - moje pohledavky" (ci jak sa to vola :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam